web analytics

Review Master & Dynamic MH30

Voordelen

 • Weergave is goed in balans
 • Veel punch en energie
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Comfort: hij zit erg strak op de oren
 • Klein
 • Prijs: € 379

  Afwerking
  Comfort
  Sound
  Prijs
  Master & Dynamic MH30

  Muziek!

  Genoeg over cijfers en metingen! Hoe klinkt de Master & Dynamic MH30? Amerikaans? Nee… eigenlijk niet. We horen een opvallend neutraal en prettig geluidsbeeld. Prettig in balans met genoeg kick en energie. De timing en de ritmiek is opvallen goed bij deze MH30. Dat geeft het geheel een uitstekend beleving.

  Om een voorbeeld te noemen: Reapers van Muse (High-res versie van HD Tracks) is een nummer met een snelle, strakke bass-kick in het begin. Wij horen via onze Sony PHA-3AC hoofdtelefoonversterker een heerlijke drive. Vol met energie en kick. Lekker! Dat zorgt wel voor wat voetjes van de vloer!

  Gelukkig kan de MH30 ook goed overweg met vocaal werk. Adele 21 en 25 klinken uitstekend in balans – voor zover dat kan met die opnamekwaliteit – en ook de heerlijk ‘souly’ Joss Stone vloeit prima door de 40mm drivers. We horen daarbij ook ieder pufje en zuchtje zonder enige moeite of het gevoel naar een analytische weergave te luisteren. Knap.

  Al met al zit het klankmatig – en meettechnisch – wel goed met deze hoofdtelefoon! Zonder meer een concurrent voor de Bowers, AKG’s en Sennheisers van deze wereld.

  Gerelateerde berichten

  Panasonic QE-QL201

  Review Panasonic QE-QL201

  Muziek! Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. Metingen 4. Muziek!5. Specificaties Master & Dynamic MH30ReactiesWe gebruiken bij het streamen van media bijna altijd een smartphone of tablet om de apparatuur te bedienen. En onderweg luisteren we ook graag naar een muziekje vanaf de smartphone. Dat is natuurlijk geweldig, maar het kost wel veel accu. En soms zorgt […]

  Hifiman Arya

  Review HifiMan Arya over-ear planar hoofdtelefoon

  Muziek! Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. Metingen 4. Muziek!5. Specificaties Master & Dynamic MH30ReactiesOngeveer 9 maanden geleden testten we de HifiMan Sundara, het nieuwe instapmodel. In december 2018 introduceerde het merk de Arya. Met een vraagprijs die 1.100 euro hoger ligt dan de Sundara, zijn we zeer benieuwd hoe deze nieuwe loot van de HifiMan-familie presteert. […]

  3 reacties

  1. De review van de dac vind ik enkel met de zoekfunctie maar niet in de groep van de dacs. Vond de review ook niet in andere groepen. of heb ik niet goed gezocht?

   Groeten

  Geef een reactie