web analytics

Review Master & Dynamic MH30

Voordelen

 • Weergave is goed in balans
 • Veel punch en energie
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Comfort: hij zit erg strak op de oren
 • Klein
 • Prijs: € 379

  Afwerking
  Comfort
  Sound
  Prijs
  Master & Dynamic MH30

  Metingen

  We hebben onlangs de metingen van hoofdtelefoons verfijnd. De video staat ook op Alpha Audio. Daarin leggen we uit wat we precies hebben gedaan. Het komt erop neer dat we niet alleen een betere microfoon hebben voor de metingen, maar ook een betere aansturing (dac, hoofdtelefoonversterker en microfoonversterker) en de software anders inregelen: preciezer.

  Metingen Master & Dynamic MH30

  De MH30 komt er helemaal niet slecht uit. De sweep laat een vrij neutraal gedrag zien. De signatuur komt behoorlijk overeen met andere hoofdtelefoons in het hogere segment. Hoogafval is vrij normaal in onze metingen. Dat is ontzettend afhankelijk van de plaatsing van de hoofdtelefoon. Let daar dus niet teveel op.

  Vervorming is keurig: onder de 30 Hz is het aan de hoge kant. Dat is duidelijk buiten de comfort-zone van de unit. Ook boven de 17 / 18 kHz. Binnen dat gebied zien we waarden van rond de 1 tot 1,5 procent. Prima, maar niet uitzonderlijk laag.

  We hebben ook de MH40 gemeten. Die heeft vooral meer laag met minder vervorming. Echter vervormt deze iets meer in het hooggebied. De review van de MH40 komt nog online.

  Gerelateerde berichten

  Focal Stellia

  Review Focal Stellia Hoofdtelefoon

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. Metingen 4. Muziek!5. Specificaties Master & Dynamic MH30ReactiesDe lezer zal het niet ontgaan zijn dat we graag gebruik maken van Focal luidsprekers. Zowel de hoofdtelefoons als de luidsprekers vallen hier wel in de smaak. Al staan natuurlijk niet alle modellen in de Top-3. De Utopia echter… beauty. Toen we hoorden […]

  Denon DA-10

  Review Denon DA-10

  Metingen Inhoud 1. Inleiding2. Comfort3. Metingen 4. Muziek!5. Specificaties Master & Dynamic MH30ReactiesHigh-end audio spelers . Geweldig goed klinkende hoofdtelefoons. Hifi op straat is een gewoon erg populair geworden. Het is echt een ‘ding’. Meer en meer mensen worden zich bewust van hoe goed muziek kan én hoort te klinken! En de fabrikanten staan in de […]

  3 reacties

  1. De review van de dac vind ik enkel met de zoekfunctie maar niet in de groep van de dacs. Vond de review ook niet in andere groepen. of heb ik niet goed gezocht?

   Groeten

  Geef een reactie