web analytics

Review Master & Dynamic MH30

Prijs: € 379

Afwerking
Comfort
Sound
Prijs
Master & Dynamic MH30

Metingen

We hebben onlangs de metingen van hoofdtelefoons verfijnd. De video staat ook op Alpha Audio. Daarin leggen we uit wat we precies hebben gedaan. Het komt erop neer dat we niet alleen een betere microfoon hebben voor de metingen, maar ook een betere aansturing (dac, hoofdtelefoonversterker en microfoonversterker) en de software anders inregelen: preciezer.

Metingen Master & Dynamic MH30

De MH30 komt er helemaal niet slecht uit. De sweep laat een vrij neutraal gedrag zien. De signatuur komt behoorlijk overeen met andere hoofdtelefoons in het hogere segment. Hoogafval is vrij normaal in onze metingen. Dat is ontzettend afhankelijk van de plaatsing van de hoofdtelefoon. Let daar dus niet teveel op.

Vervorming is keurig: onder de 30 Hz is het aan de hoge kant. Dat is duidelijk buiten de comfort-zone van de unit. Ook boven de 17 / 18 kHz. Binnen dat gebied zien we waarden van rond de 1 tot 1,5 procent. Prima, maar niet uitzonderlijk laag.

We hebben ook de MH40 gemeten. Die heeft vooral meer laag met minder vervorming. Echter vervormt deze iets meer in het hooggebied. De review van de MH40 komt nog online.

Gerelateerde berichten

Edifier W855 (

Review Edifier W855 Bluetooth hoofdtelefoon

Metingen InhoudEdifier, we hebben er al meer reviews over geschreven. Het Chinese merk dat actieve monitorspeakers en hoofdtelefoons maakt met een prijs/kwaliteitsverhouding die zonder meer concurrerend is. En het merk dat een aantal jaren geleden Stax overnam met de belofte “Stax will still remain Stax”. Een soort Chinese Teufel, of een duivelse Chinees? In het […]

Hifiman Sundara

Review Hifiman Sundara over-ear hoofdtelefoon

Metingen InhoudHiFiMan… een merk dat onder hoofdtelefoonliefhebbers een grote reputatie heeft als producent van hoge kwaliteit planar hoofdtelefoons. HiFiMan heeft recentelijk de collectie een reshuffle laten ondergaan. Sinds 2007, toen de eerste hoofdtelefoons van HiFiMan het licht zagen, werden de types aangeduid met letters en cijfers: de HE6, HE500. In navolging van het topmodel worden […]

3 reacties

  1. De review van de dac vind ik enkel met de zoekfunctie maar niet in de groep van de dacs. Vond de review ook niet in andere groepen. of heb ik niet goed gezocht?

    Groeten

Geef een reactie