Review Master & Dynamic MH30

Voordelen

 • Weergave is goed in balans
 • Veel punch en energie
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Comfort: hij zit erg strak op de oren
 • Klein
 • Prijs: € 379

  Afwerking
  Comfort
  Sound
  Prijs
  Master & Dynamic MH30

  Inleiding

  De personal audio markt is ronduit booming. En al jaren. We zien elk jaar merken erbij komen. En weer verdwijnen… zo gaat dat met een ontwikkelende markt. Nu testen we een voor ons nieuw merk hoofdtelefoon: Master & Dynamic. Een merk dat importeur Quad Raad naar Nederland heeft gehaald. We zijn benieuwd hoe de Master & Dynamic MH30 het er vanaf brengt in onze onlangs vernieuwde Alpha Sound Void! 

  Het Amerikaanse merk Master & Dynamic heeft een vrij groot assortiment. Er zijn drie hoofdtelefoons: een on-ear (MH30, 379 euro) een MH40 over ear en een MW60. Ook een over-ear maar dan draadloos. Dan is er nog een aantal in-ear modellen en wat accessoires. Denk aan microfoons, andere kussens, een statief en extra kabels.

  De Master & Dynamic MH30

  We testen nu dus de MH30. Een compacte, on-ear dynamische hoofdtelefoon. Opvallend is de uitstekende afwerking. We voelen echte metalen. En we voelen ook nog eens echt leder. Gemaakt van lammetjes. Nou ja: de huid van lammetjes.

  Onder al die chique metalen en leer is een 40mm unit verwerkt op basis van een neodymium magneet. Waar de unit zelf van gemaakt is, kunnen we niet achterhalen. En om nu de kussens er met grof geweld van af te trekken, ging ons wat te ver. Tenslotte de impedantie. Die is 32 Ohm. Dat is vrij laag, wat wil zeggen dat ook een telefoontje of eenvoudige mobiele speler deze MH30 wel kan aansturen.

  In de doos – prima doos: niet speciaal, maar goed genoeg – treffen we een doosje met kabels aan. Eén kabel met microfoon en eentje zonder. Ook een verloopplug voor 3,5mm naar 5,25mm. Handig. De prijs: € 379. Precies in het segment van alle chiquere concurrenten.

   
   

  2 reacties

  1. De review van de dac vind ik enkel met de zoekfunctie maar niet in de groep van de dacs. Vond de review ook niet in andere groepen. of heb ik niet goed gezocht?

   Groeten

  Geef een antwoord