web analytics

Review: Mark Levinson No.519

Voordelen

 • Look & Feel.
 • Klank- en imagingeigenschappen.
 • Uiterst functioneel.

Nadelen

 • (Nog) geen Roon en MQA
 • Volumeregeling niet helemaal op niveau
 • Wij redactieslaven kunnen hem in twee mensenlevens nog niet betalen.
 • Prijs: € 22990

  Klank
  Features
  Optiek
  Bouwwijze
  Prijs
  Mark Levinson No.519

  Conclusie

  Mark Levinson heeft met de No.519 een prachtige netwerkspeler geïntroduceerd. De look & feel is excellent. Op het gebied van functionaliteit heeft de No.519 verschrikkelijk veel in huis en in de bediening is de 519 snel te doorgronden. De klank en imaging eigenschappen zijn van eveneens hoog niveau. We prijzen de openheid en vooral de muzikaliteit waarmee de 519 onze muziekbibliotheek afspeelt. Het luisteren naar muziek werkt zo verslavend en gaat niet zelden ten koste van onze schaarse nachtrust.

  Conclusie

  Mark Levinson heeft met de No.519 een prachtige netwerkspeler geïntroduceerd. De look & feel is excellent. Op het gebied van functionaliteit heeft de No.519 verschrikkelijk veel in huis en in de bediening is de 519 snel te doorgronden. De klank en imaging eigenschappen zijn van eveneens hoog niveau. Het luisteren naar muziek werkt zo verslavend en gaat niet zelden ten koste van onze schaarse nachtrust.

  We prijzen de openheid en vooral de muzikaliteit waarmee de 519 onze muziekbibliotheek afspeelt. Dit is highend. Zo zou alle highend mogen zijn. De prijs? Die is ook highend, maar vast niet voor ieders beurs een belemmering. Kortom, een hele mooie machine en een absolute aanrader voor de gefortuneerde lezers van Alpha-Audio.

  Advies verkoopprijs bedraagt 22.990 Euro. Garantietermijn, 3 jaar. Meer informatie over het dealernetwerk vindt u via de website van importeur Reference Sounds. U kunt de Mark Levinson No.519, evenals de No. 526, 534, 585 en de 536 mono’s op afspraak bij de importeur beluisteren. Wij hebben het al gedaan. En we kunnen u alvast verklappen dat de koffie prima smaakt.

  Meer informatie over Mark Levinson en over de No.519 kunt u vinden via de website van de fabrikant.

  Gerelateerde berichten

  Graham Slee

  Review Graham Slee Majestic Dac – Proprius Mono Amplifier

  Conclusie Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectivity4. Klank5. Eindoordeel6. ConclusieReactiesWe krijgen van importeur Simply Audio de vraag om een setje te testen van het Britse Graham Slee en zijn onmiddellijk enthousiast omdat we al vaak goeie dingen gehoord en gelezen hebben over dit merk. Een tweede reden om in te gaan op hun vraag is dat […]

  Review: Bryston BCD3 high-end cd speler

  Conclusie Inhoud 1. Inleiding2. Techniek3. Connectivity4. Klank5. Eindoordeel6. ConclusieReactiesPrecies tien jaar na de introductie van haar eerste cd-speler, lanceert Bryston haar nieuwe high-end BCD3 cd-speler. De Bryston BCD3 matcht qua optiek met de nieuwe Cubed modellijn en is ook op technisch vlak flink aangepakt. Of kunnen we misschien beter spreken van een geheel nieuwe creatie? […]

  7 reacties

  1. Ha Harro,
   Je enthousiasme begrijp ik. Ook dat dergelijke spelers voor de meesten te duur zijn. Na jaren gespeeld te hebben met onder andere de Levinson 31.5 plus bijbehorende DAC en dCS ben ik nu gezwicht misschien bezweken onder de Spectral cd speler. Mooier en beter wordt redbook cd volgens mijn oren niet. Ben ik gelukkig? Ja! Hoor je mij klagen? Ook ja want dit had ik niet voor mogelijk gehouden.
   Het zou een mooie uitdaging zijn voor Alpha audio om ook eens op dit niveau een vergelijking te maken. De Levinson 519 is top en duur en absurd goed. Voor meer veel meer wordt het nog beter. Zoals Gustav Mahler ooit zei “Das wichtigste in der Musik steht nicht in den Noten” maar een Spectral en waarschijnlijk een dCS Vivaldi laat het wel horen. Jammer dat de verschillen meteen bakken met geld kosten. Redbook cd is niet dood maar springlevend bewijzen deze merken.

   1. Hi Geoffrey,

    Hele goede vraag. Het is wat lastig uitleggen, maar het heeft te maken met de algehele beleving. Dus klank, imaging en betrokkenheid bij de muziek. Op alle vlakken is er verschil tussen deze No.519 en de spelers in de multitest. Deze No.519 mag ook niet worden vergeleken met de voorgaande spelers.

    Bij bepaalde componenten wordt een heel goed resultaat behaald, maar maak je de rest van de keten telkens een stapje beter, dan stopt de verbetering van de geluidskwaliteit ‘ergens’.
    Bij deze No.519 speler kun je vervolgens nog een paar stapjes verder tot het moment dat de kwaliteit niet verder verbetert, ongeacht de toename van kwaliteit van de rest van de keten.

    Vergelijk het met een goedkope middenklasse cd-speler uit de jaren ’90. Ansich een hele aardige speler in een vergelijkbare middenklasse hifi set van die tijd, maar in een hedendaagse highend set is deze niet in staat om de luisteraar een zelfde beleving van de muziek te geven die een hedendaagse highend speler wel kan brengen.

    Hopelijk heb ik zo een en ander goed uitgelegd.

   1. Hallo Theo,

    Dank voor het compliment. Dit is welhaast een niche in een nichemarkt. Toch zijn er genoeg mensen die niet schrikken van dergelijke investeringen. Ik verwacht zelfs dat er onder onze lezers een aanzienlijk aantal is dat zich deze producten kan veroorloven. Deze groep mogen we natuurlijk niet vergeten bij Alpha-Audio.

  Geef een reactie