web analytics

Review: Marantz PM8006 geintegreerde versterker

Prijs: € 1199

Klank
Functioneel
Bouwwijze
Prijs
Marantz PM8006

Conclusie

Marantz laat zien dat de fabrikant een nieuwe weg is ingeslagen en toont met deze PM8006 het resultaat van de gekozen koers. De klankbalans van de PM8006 is lekker warm en muzikaal. Alle digitale snufjes en optimalisatieslagen zijn achterwege gelaten. Het resultaat is een eerlijk presterende versterker die heel veel goed doet en eigenlijk helemaal niets verkeerd.

Conclusie

Inhoud

Marantz PM8006

Marantz laat zien dat de fabrikant een nieuwe weg is ingeslagen en toont met deze PM8006 het resultaat van de gekozen koers. De klankbalans van de PM8006 is lekker warm en muzikaal. Alle digitale snufjes en optimalisatieslagen zijn achterwege gelaten en er is uitsluitend aandacht geschonken aan de basis, namelijk kwalitatief goed versterken. Zonder truckjes of ingenieuze algoritmes. Het resultaat is een eerlijk presterende versterker die heel veel goed doet en eigenlijk helemaal niets verkeerd. We voelen ons snel vertrouwd met de nieuwe Marantz. Aanrader dus.

De adviesverkoopprijs van de Marantz PM8006 bedraagt 1.199 Euro en de garantietermijn bedraagt 2 jaar. Meer informatie over de Marantz PM8006 of over Sound United vindt u op de website van de fabrikant.

Gerelateerde berichten

Pass Labs XP12

Review Pass Labs XP-12 voorversterker

Conclusie InhoudPass Labs introduceert nooit zomaar iets nieuws. Als er een nieuw model voorversterker in de schappen belandt, is er ook iets significant aangepast. Zo ook bij de Pass Labs XP-12 die de ‘good old’ XP-10 opvolgt. Wij zetten deze twee beauties eens grondig naast elkaar! 

Lentus Audio Solo

Conclusie InhoudDit is niet de eerste keer dat we de Solo van Lentus Audio in de luisterruimte hebben staan. De vorige recensie dateert van augustus 2008. Het betrof destijds een prototype. We zijn zo onder de indruk van deze luidspreker dat we de trouwe Magnepans hebben verkocht en zijn grotere broer – de Duo – […]

21 reacties

 1. Hoi Harro,

  Ben echt fan van de Marantz-sound maar voor mijn oren gaat het mis bij de timing. Bij bepaalde passages lijkt het alsof de sustainpedaal te lang wordt ingedrukt als je begrijpt wat ik bedoel… Met als gevolg het te laat zijn voor de volgende noot.

  Heb ook jullie recenties gelezen over de pm7005 en pm6006. Jullie beschrijven het bovenstaande als een gebrek aan timing, strakheid en betrokkenheid.

  Mijn vraag: Je schrijf dat de pm8006 niet sloom speelt. Betekent dit dat het deze keer wel goed zit met de timing, strakheid en betrokkenheid? Of gaan deze zaken nou eenmaal niet samen met de Marantz-sound?

 2. Beste Harro,

  Zo te lezen ben je niet bekend met de Marantz historie.
  Superscope inc. kocht in 1965 Marantz op door de te hoge R&D kosten door de heren S. Smith en R. Sequerra die carte blanche kregen van Saul Marantz bij de ontwikkeling van de befaamde 10/b tuner.

  Verder onthoud ik mij van meer opmerkingen omtrent uw verslag.

  Mvg,

   1. Beste Harro,

    Ik vind uw antwoordt niet sluitend.
    U vermeld het namelijk wel maar niet correct.
    Om toch maar eens inhoudelijk op de review in te gaan lees ik qua technische aspecten helaas niet veel inhoudelijks.
    Om b.v. in te gaan op het Hdam verhaal i.p.v. een opamp.
    Deze zogenaamde hyper dynamic amplifier module en weliswaar opgezet met losse transistoren. Met 2 Fets en een drietal bi-polaire transistoren, wat weerstanden en dioden. Tevens zit er een afstel potje in voor de offset. wordt gebuikt als diff/amp. Het eerste versterkende trapje in de poweramp. Verder tel ik in de 8005 maar liefst 8!standaard opamps van het type NJM808G.
    Als laatste lees ik dat er een rotary encoder gebruikt wordt voor de volume regeling en deze zijn zeer precies in te stellen. Wel is het zo dat deze redelijk snel verslijten.
    Het klankmatige verhaal: Een versterker moet altijd onder een reactieve belasting kaarsrecht versterken. Dit wordt o.a bewerkstelligd door de toeassing van negative feedback. Reeds gebruikt in de buizen era. Uitgedrukt in db’s ..dus hoeveel er teruggekoppeld wordt aan de input van de poweramp sectie. Het enige punt wat discutabel is omtrent versterkingsverschillen is fasedraaiing. En ook die zijn minimaal. Geen enkel net ontwerp mag het binnengekomen signaal beinvloeden…what goed in must come out! Zelfde verhaal met de RIAA correctie waar kennelijk en ik typ kennelijk tegenwoordig verschillen in lijken te zitten. Het is notabene een voorgeschreven versterking! Enfin i rest my case.

    1. Veel van onze lezers vinden het fijn om te lezen hoe iets klinkt, maar hebben niet de technische achtergrond om dergelijke informatie te begrijpen. En haken dan af.

     Natuurlijk kunnen we dergelijke uitgebreide informatie in de reviews kunnen opnemen, maar hiermee zouden ze onnodig lang worden, waarop de lezer ook weer afhaakt. Dus maken we afwegingen en duidelijke keuzes. Wat wel, wat niet.

     Ik lees in elk geval dat u heel geleerd heeft en heel veel kennis bezit. We vinden het dan ook fijn dat u deze kennis met onze lezers wilt delen. Dus dank.

 3. Dag Harro,

  Aangezien deze helemaal bovenaan mijn lijstje staat. Nog een laatste vraagje. Ik begrijp uw laatste alinea niet zo goed. Veel details, weinig effecten maar toch op één lijn.

  Kan je misschien met een voorbeeld uitleggen wat je hiermee precies bedoelt?

  1. De versterker klinkt heerlijk gedetailleerd. Effecten in de verre achtergrond worden ‘afgestoft’ en wat meer op het gehoor naar de voorgrond geplaatst. Details die soms juist meer richting de luisteraar worden gericht, plaatst de Marantz weer wat ‘veiliger’ naar achteren. Zodoende laat de Marantz wel heel veel detail horen, maar op een denkbeeldige lijn die evenwijdig met beide speakers loopt.

  1. Heel eerlijk gezegd snap ik de vraag niet zo. Wanneer we een review van de Marantz plaatsen is dit ook precies het component dat we reviewen.

   De componenten in het lijstje zijn onze referentiecomponenten en componenten die we nodig hebben om de review te kunnen uitvoeren.

   1. Dag Harro,

    Misschien komt de vraag er omdat er geen specs vermeld worden. Hoeveel watt, welke klasse,… Eerlijk gezegd had ik dit ook graag in uw review gevonden. Of heb ik die gemist? Net nog eens herlezen.

    We zijn dat als lezers nu eenmaal gewend en daardoor ook wat verwend. Maar verder een heerlijke review. Deze keer niet met muziekvoorbeelden maar dat hoeft niet per sé.

    Ik denk zelfs dat dit mijn nieuwe versterker wordt. Hij heeft alles wat ik maar wil en hij is nog eens betaalbaar ook. En als ik Jaap goed inschat dan komt er nog een nd8006 bij ook.

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

    1. Hi Geoffrey,

     Snap het punt, maar geluidskwaliteit en beleving hebben niet zo heel veel te maken met de ‘papieren’ specs van een toestel. Veelal zijn deze ook met een snelle klik naar de website van de fabrikant te vinden.

     Bij deze review heb ik er dus voor gekozen om dit eens expliciet niet te doen. Puur de beleving en mijn ervaring beschrijven. Mochten de lezers (jullie dus) besluiten dat ze deze specs wel belangrijk vinden, dan neem ik ze de volgende keer zeker weer mee. :o)

Geef een reactie