web analytics

Review Marantz PM-10 en SA-10

Prijs: € 6999 - 7999

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Marantz PM10 - SA10

Conclusie

De Marantz PM-10 en SA-10 zijn zonder meer prachtige hifi / high-end audio componenten. Knap is dat Marantz keer op keer de juiste signatuur weet mee te geven. Het zijn onmiskenbaar Marantz-producten. Maar wel net weer even beter. Met name de PM-10 heeft ons verrast.

De Marantz PM-10 heeft iets meer punch meegekregen, wat naar onze mening een goede stap is geweest. De PM-10 weet echter ook rust te behouden. Iets wat kenmerkend is voor Marantz. Tel daar een grote sound-stage bij op en heel wat detail (wat vooral bij akoestisch werk zorgt voor het juiste timbre) en er staat een uitstekende versterker te spelen.

Met de SA-10 heeft Marantz een high-end alles-eter gelanceerd. CD, SACD, file-based audio én een dac... een goede dac. En dat voor een keurige prijs.

Specificaties Marantz 10-series

Inhoud

Marantz PM-10

Vermogen 200 watt / 8 Ohm – 400 watt / 4 Ohm
Inputs 2 x balanced, 4 x single ended, 1 x phono
Uitgangen 1 x single ended, 1 x record
Hoofdtelefoon Ja
Bandbreedte 5 Hz – 50 kHz
Dempingsfactor 500
Signaal / ruis 111 dB – 2volt
Prijs 7999 euro

Marantz SA-10

Aantal kanalen 2
Soort cd’s Cd, sacd
Files Wav, mp3, aac, wma, alac, DSD
Ingangen USB-A
DAC Optisch, coax, usb
Sampling rates (usb) Tot 192 kHz (DSD 5,6 / alac tot 96 kHz)
iPod Ja
Prijs 6999 euro

Gerelateerde berichten

grimm-ls1-be

Review Grimm LS1be

Specificaties Marantz 10-series InhoudWe zijn verliefd. Betoverd… Ja: dit is één van – zo niet dé – de fraaiste luidsprekers die we ooit in handen hebben gehad. Zo… dat is eruit. Nu dan even uitleggen waarom. En proberen u ervan te overtuigen dat deze luidspreker helemaal niet prijzig is. Veel geld? Ja. Kunnen wij het […]

Marantz ND8006

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Specificaties Marantz 10-series InhoudTitels worden langer en langer nu fabrikanten meer functies in een apparaat gaan fuseren. Maar goed… En Marantz doet daar ook aan mee met de ND8006. Dit is namelijk niet gewoon een streamer. Maar ook een cd-speler én dac. Met volumeregeling. Dus in feite hebben we het over een pre-amp, streamer, cd-speler […]

19 reacties

 1. In primeur gehoord op x-fi. Klonk bijzonder goed. Inderdaad een pak neutraler. Vond de q acoustics speakers niet de beste match maar wel veel controle en een mooie sprankeling.

  De speakers waren ook bewust heel erg ingedraaid zodat meerdere mensen min of meer een stereobeeld kregen hoorde ik van de Engelse verantwoordelijke van Marantz.

  1. Klinkt echt prima. Met de premium versie kun je kiezen hoeveel data je gebruikt. En in de extreme stand hoog data verbruik maar een fenomenaal geluid. Tidal is op papier beter. Maar ik vindt Spotify prima. Heb ook Deezer geprobeerd deze heeft meer tracks. Ben ook liefhebber van klassiek en jazz maar de keuze van andere muziek genres is van Spotify uitgebreider. Heb 1 Terra byte met muziek, kast vol met CD’s etc. etc. Maar als je Spotify hebt dan vindt je bijna alles. Zodra de financiën het toelaten ga ik luisteren hoe ‘n top streamer klinkt. Streaming wordt de standaard. Waarom? Je kunt zelf bepalen wanneer je hoort wat jij wilt. En geloof me niemand heeft zoveel muziek aan LP’s / CD’s bij hem / haar in de kast staan.

    1. Dag Fernand… Dat ligt geheel aan de luisteraar en de wensen / eisen die deze stelt. Ik heb mijn hele leven al tracks geluisterd. Alleen als een album écht een ‘verhaal’ vertelt luister ik hem van A-Z af.

      1. Ik luister niet als ik piano spelen studeer. Maar verder staat Spotify de hele dag aan. Maar verander vaak b.v. van J. Loessier trio naar folk muziek uit Roemenië / 9e van Beethoven / Astrud Gilberto etc. En met de radio functie van Spotify maak je soms kennis met muzikanten waar je nog nooit gehoord hebt. Als je van muziek houdt is niet alleen een top installatie belangrijk. Het allerbelangrijkste de keuze van de muziek die je kan draaien. Leve streaming. Weet zeker dat Marantz met ‘n muziek server komt die we allemaal willen hebben.

      1. Echt Jaap hartelijk dank voor het opperen van streaming. Vond het raar toen apple de iPhone introduceerde daar had je Laptop toch voor. Over 5 jaar is er niemand die zich stoort aan het verdwijnen van radiozenders. Niemand met ‘n provider zoekt nog naar een station. Je tikt Mat en je ziet Bach’s werk van diverse muzikanten.

    1. Zodra ik het kan betalen schaf ik de beste streamer aan. Een buizen amp en ESL 2912. En naast Spotify ‘n Tidal abonnement. CD’s of iets dergelijks zet ik alleen op als mijn provider storing heeft. Vroeger zaten we achter PC van 1mtr. hoog nu de smartphone of tablet. De radio / CD speler e.d. is straks geschiedenis.

    2. Dag Jaap, mijn reactie is laat maar moet toegeven dat. Alleen perfecte kwaliteit van stream en apparatuur instaat is. Om ‘n werk met veel instrumenten en dito melodieën en of begeleidings partijen juist weer te geven. Het is anders onmogelijk het werk van elk instrument afzonderlijke te onderscheiden. Geoffrey opperde dat €14998,– het dubbele van zijn voorganger is. Maar deze serie is elke Eurie?waard.

 2. Was ben en blijf onder de indruk van dit merk. Mijn versterker “ander merk” was kapot en schafte de M-CR 611 aan. Die in verhouding “materiaal /prijs” Yugo : Bentley maar dit is beslist niet het geval met de weergave. Omdat Jaap het vaak heeft over streaming een abonnement genomen op Spotify en wanneer je de stand in de app zet op extreem dan gaat je mond open van verbazing. Je hoort echt de akoestiek van de concertzaal “met high end speakers natuurlijk ” Er zijn veel duurdere merken, maar of die beter klinken, misschien, maar beslist niet in dezelfde verhouding als de prijs. Als je het kunt betalen heb je met deze set verre van een miskoop. Maar geef de luidsprekers echt de ruimte, liefst niet < 1mtr. naast en achter de box.

Geef een reactie