web analytics

Review Marantz PM-10 en SA-10

Voordelen

 • PM-10: presenteert zeer gecontroleerd, detailrijk
 • ... en prachtig groots.
 • PM-10: volledig gebalanced ontwerp
 • SA-10: zeer breed inzetbaar
 • SA-10: mooi loopwerk
 • SA-10: mooie dac

Nadelen

 • PM-10: hoewel al energieker...
 • ... nog steeds niet koning dynamiek. SA-10: speler vanaf usb is niet ideaal.
 • Prijs: € 6999 - 7999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Marantz PM10 - SA10

  Klasse D

  Is Marantz van zijn geloof gevallen door voor klasse-D te kiezen? Nou, nee… dat zouden we zeker niet stellen. Klasse D is allereerst gewoon volwassen geworden en daarbij heeft Marantz aardig wat gemodificeerd aan de input-stage door daar onder meer generatie 3 HDAM-modules te gebruiken (de discrete op-amps) en bijvoorbeeld mooiere voltage regulators.

  Daarnaast heeft Marantz gekozen voor een BTL – Bridge Tied Load – om met vier modules in BTL (stereo) aardig wat vermogen en een nette dempingsfactor te realiseren. Zo zien we 200 watt in 8 Ohm en een verdubbeling in 4 Ohm. De dempingsfactor is met 500 ruim voldoende om grip op bijna elke speaker te houden. Kortom: netjes.

  Daarnaast hebben we eerder klasse D gezien bij Marantz. Denk aan de HD-AMP1. Natuurlijk is dat een minder chique uitgevoerde versie, maar de klank beviel ons wel. Lekker levendig.

  In- en uitgangen PM-10

  De Marantz PM-10 biedt een uitgebreid scala aan in- en uitgangen. We zien twee keer gebalanceerd in, phono, vier keer analoog in, een lijn uitgang, een power-amp in (om de PM-10 als eindversterker te gebruiken).

  De speaker-terminals zijn indrukwekkend groot en stevig. We kunnen ons niet voorstellen dat er mensen zijn die deze termninals niet fijn vinden werken. Alle kabels passen er probleemloos in. En ook met zware kabels (wij hebben AudioQuest Oak gebruikt) zien we geen beweging. Top!

  Winkels met Marantz

  Ketelaar Hifi

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, AF

  Contact

  Tune Inn

  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, AF

  Contact

  19 reacties

  1. In primeur gehoord op x-fi. Klonk bijzonder goed. Inderdaad een pak neutraler. Vond de q acoustics speakers niet de beste match maar wel veel controle en een mooie sprankeling.

   De speakers waren ook bewust heel erg ingedraaid zodat meerdere mensen min of meer een stereobeeld kregen hoorde ik van de Engelse verantwoordelijke van Marantz.

   1. Klinkt echt prima. Met de premium versie kun je kiezen hoeveel data je gebruikt. En in de extreme stand hoog data verbruik maar een fenomenaal geluid. Tidal is op papier beter. Maar ik vindt Spotify prima. Heb ook Deezer geprobeerd deze heeft meer tracks. Ben ook liefhebber van klassiek en jazz maar de keuze van andere muziek genres is van Spotify uitgebreider. Heb 1 Terra byte met muziek, kast vol met CD’s etc. etc. Maar als je Spotify hebt dan vindt je bijna alles. Zodra de financiën het toelaten ga ik luisteren hoe ‘n top streamer klinkt. Streaming wordt de standaard. Waarom? Je kunt zelf bepalen wanneer je hoort wat jij wilt. En geloof me niemand heeft zoveel muziek aan LP’s / CD’s bij hem / haar in de kast staan.

    1. Prima, het enige nadeel met streamen en al zeker met spotify en dergelijke is het gevaar dat muziek behangpapier wordt. Ik bedoel hoe vaak luisteren we nog een volledige album uit ?

     1. Dag Fernand… Dat ligt geheel aan de luisteraar en de wensen / eisen die deze stelt. Ik heb mijn hele leven al tracks geluisterd. Alleen als een album écht een ‘verhaal’ vertelt luister ik hem van A-Z af.

       1. Fernand dat deed ik eerst ook, maar als Spotify de hele dag aanstaat komt het vaak voor dat je dit vergeet.

     2. Dat moet ik toegeven ik luister niet altijd met aandacht. Maar op het moment dat je ‘n nummer hoort die je kippenvel bezorgd dan ongeacht waar ik mee bezig bent mijn volle aandacht krijgt.

       1. Ik luister niet als ik piano spelen studeer. Maar verder staat Spotify de hele dag aan. Maar verander vaak b.v. van J. Loessier trio naar folk muziek uit Roemenië / 9e van Beethoven / Astrud Gilberto etc. En met de radio functie van Spotify maak je soms kennis met muzikanten waar je nog nooit gehoord hebt. Als je van muziek houdt is niet alleen een top installatie belangrijk. Het allerbelangrijkste de keuze van de muziek die je kan draaien. Leve streaming. Weet zeker dat Marantz met ‘n muziek server komt die we allemaal willen hebben.

       1. Echt Jaap hartelijk dank voor het opperen van streaming. Vond het raar toen apple de iPhone introduceerde daar had je Laptop toch voor. Over 5 jaar is er niemand die zich stoort aan het verdwijnen van radiozenders. Niemand met ‘n provider zoekt nog naar een station. Je tikt Mat en je ziet Bach’s werk van diverse muzikanten.

     1. Zodra ik het kan betalen schaf ik de beste streamer aan. Een buizen amp en ESL 2912. En naast Spotify ‘n Tidal abonnement. CD’s of iets dergelijks zet ik alleen op als mijn provider storing heeft. Vroeger zaten we achter PC van 1mtr. hoog nu de smartphone of tablet. De radio / CD speler e.d. is straks geschiedenis.

     2. Dag Jaap, mijn reactie is laat maar moet toegeven dat. Alleen perfecte kwaliteit van stream en apparatuur instaat is. Om ‘n werk met veel instrumenten en dito melodieën en of begeleidings partijen juist weer te geven. Het is anders onmogelijk het werk van elk instrument afzonderlijke te onderscheiden. Geoffrey opperde dat €14998,– het dubbele van zijn voorganger is. Maar deze serie is elke Eurie?waard.

  2. Was ben en blijf onder de indruk van dit merk. Mijn versterker “ander merk” was kapot en schafte de M-CR 611 aan. Die in verhouding “materiaal /prijs” Yugo : Bentley maar dit is beslist niet het geval met de weergave. Omdat Jaap het vaak heeft over streaming een abonnement genomen op Spotify en wanneer je de stand in de app zet op extreem dan gaat je mond open van verbazing. Je hoort echt de akoestiek van de concertzaal “met high end speakers natuurlijk ” Er zijn veel duurdere merken, maar of die beter klinken, misschien, maar beslist niet in dezelfde verhouding als de prijs. Als je het kunt betalen heb je met deze set verre van een miskoop. Maar geef de luidsprekers echt de ruimte, liefst niet < 1mtr. naast en achter de box.

  Geef een antwoord