web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Prijs: € 1199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Prijs
App
Weergave
Marantz ND8006

Conclusie

Yes... Marantz heeft het geflikt. Een mooie alleskunner met een zeer nette prijs. Wij zijn oprecht enthousiast over de ND8006. De reden? Het brengt de Marantz-sound weer terug. Die heerlijk 'vloeiende', ietwat warme sound. Tevens brengt het streaming, cd én een dac in één behuizing zonder merkbare concessies.

Is het allemaal rozengeur en manenschijn? Nee. De HEOS-app moet beter. En de volumeregeling is merkbaar 'lossy'. Er is hoorbaar verlies van dynamiek en laaddruk.

Specificaties Marantz ND8006

Inhoud

Type apparaat Multi-disciplinair: cd, streaming, dac, pre-amp
Streamer Heos, high-res tot 24/192
Aansluitingen netwerk Ethernet, Wifi
Inputs Netwerk, bluetooth, coaxiaal, 2 x optisch, USB
Outputs 1 x fixed cinch, 1 x variabel cinch, optisch, coaxial
Overig RS232, Trigger in en uit
Afmetingen 44 x 10,6 x 34,1 – 8 Kg
Prijs 1199 euro

 

 

Gerelateerde berichten

Bluesound Pulse touchpanel

Review Bluesound Pulse

Specificaties Marantz ND8006 InhoudBluesound is pas 1,5 jaar actief op de Nederlandse streamingmarkt en werd destijds getipt als een serieuze concurrent voor het merk Sonos. Iets meer dan een jaar geleden kon dat daadwerkelijk vanaf dit platform bevestigd worden in de toen uitgebreide review van de Powernode en Vault. Daarom de hoogste tijd om Bluesounds […]

Review Van Medevoort CD350

Specificaties Marantz ND8006 InhoudDaar staat hij dan: in exact hetzelfde jasje als de MA350. De CD350 oogt strak, onverstoorbaar, wellicht underwelming, maar wel kundig. De zeven basistoetsen op het front van de Van Medevoort CD350 verraden niet dat er onder de kap heel wat interessante techniek schuilgaat…

15 reacties

 1. Hi,

  Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

  Alvast bedankt.

  1. Dag Senergy,

   De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

 2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

  1. Dag Locke,

   Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

     1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

Geef een reactie