web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Voordelen

 • Heerlijke sound
 • Interessante fusie van cd, streaming en dac
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Heos-app moet beter
 • Volumeregeling is lossy
 • Prijs: € 1199

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Marantz ND8006

  Conclusie

  Yes... Marantz heeft het geflikt. Een mooie alleskunner met een zeer nette prijs. Wij zijn oprecht enthousiast over de ND8006. De reden? Het brengt de Marantz-sound weer terug. Die heerlijk 'vloeiende', ietwat warme sound. Tevens brengt het streaming, cd én een dac in één behuizing zonder merkbare concessies.

  Is het allemaal rozengeur en manenschijn? Nee. De HEOS-app moet beter. En de volumeregeling is merkbaar 'lossy'. Er is hoorbaar verlies van dynamiek en laaddruk.

  Specificaties Marantz ND8006

  Inhoud

  Type apparaat Multi-disciplinair: cd, streaming, dac, pre-amp
  Streamer Heos, high-res tot 24/192
  Aansluitingen netwerk Ethernet, Wifi
  Inputs Netwerk, bluetooth, coaxiaal, 2 x optisch, USB
  Outputs 1 x fixed cinch, 1 x variabel cinch, optisch, coaxial
  Overig RS232, Trigger in en uit
  Afmetingen 44 x 10,6 x 34,1 – 8 Kg
  Prijs 1199 euro

   

   

  Gerelateerde berichten

  Dali Callisto

  Review DALI Callisto wireless system

  Specificaties Marantz ND8006 Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesHet is de droom van menig audioliefhebber: een compleet draadloos systeem. Correctie: een écht, serieus hifi-systeem zonder draadjes. Geen concessies dus. Menig fabrikant probeert deze behoefte in te vullen met een oplossing die soort van draadloos is. Dynaudio heeft de […]

  Stenheim Alumine Two

  Review Stenheim Alumine Two

  Specificaties Marantz ND8006 Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesVoor veel mensen is een setje monitor-speakers een ‘budget’ oplossing. Of een ruimtebesparende optie. Weet echter dat monitors net zo potent zijn als vloerstaanders. Soms hebben ze zelfs voordelen ten opzichte van hun grotere broers. En weet dat ook aan […]

  15 reacties

  1. Hi,

   Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

   Alvast bedankt.

   1. Dag Senergy,

    De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

  2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

   1. Dag Locke,

    Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

      1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

  Geef een reactie