web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Prijs: € 1199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Prijs
App
Weergave
Marantz ND8006

Voor wie?

Voor wie is deze Marantz ND8006? Dat is een lastige vraag, omdat de inzetbaarheid zo groot is. Het is een apparaat wat zeer breed inzetbaar is. Van cd’s tot Airplay, DLNA en dac… Als pre-amp raden we hem niet aan. Dus verwacht niet dat u gewoon de eindversterker of actieve speakers eraan kunt hangen zonder problemen.

Toch… ook met deze ‘tekortkoming’ in functionaliteit is het een bijzonder interessant apparaat. Immers: hang de tv, settopbox of game-console eraan en u bent praktisch klaar. Geen externe dacs meer. Geen losse cd-speler.

Dat maat de Marantz vrijwel ideaal voor de moderne liefhebber die af en toe nog een cd wil spelen. Of de cd-liefhebber die wil beginnen met streamen… het is maar hoe u het ziet.

Gerelateerde berichten

FIIO Q5

Review Fiio dac Q5

Voor wie? InhoudDe producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review richt zich op een iets ander product van Fiio. We testen namelijk een d/a-converter.

Opening streamertest alpha audio

Multitest streamers: NAIM, Aurender en Lumin

Voor wie? InhoudHet streamen van muziek heeft bij vele muziekliefhebbers inmiddels haar intrede gedaan. De eerste generatie streamers zijn inmiddels vervangen door streamers met highres functionaliteit en vele overwegen ondertussen een volgende upgrade naar DSD en MQA. Wij bespreken drie totaal verschillende maar zeer capabele high-end streamers in de prijsklasse van 4.000 tot 6.000 Euro.

15 reacties

 1. Hi,

  Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

  Alvast bedankt.

  1. Dag Senergy,

   De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

 2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

  1. Dag Locke,

   Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

     1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

Geef een reactie