web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Voordelen

 • Heerlijke sound
 • Interessante fusie van cd, streaming en dac
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Heos-app moet beter
 • Volumeregeling is lossy
 • Prijs: € 1199

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Marantz ND8006

  Bediening

  Dan even over de bediening. Zoals eerder vermeld, gebruikt Marantz de streaming-module van Heos. Dat is een proven-concept. Heos heeft een interessant ecosysteem en een steamingplatform dat werkt. Zover geen klachten, want ook nu is het gehele systeem plug and play. In ons geval helemaal, want we streamen altijd via kabel. Kortom: ethernet erin, Heos-app openen en spelen maar.

  Maar wel even over de app. We hebben al eerder gezegd dat de Heos-app verbetering nodig heeft. Wel even duidelijk: de app is stabiel. En het Heos-platform idem. Wij hebben de Marantz ND8006 3 dagen op repeat gezet. Geen probleem… de speler blijft gewoon vrolijk spelen.

  Wat we wel graag zouden zien is dat de app logischer in elkaar zit. En meer functies krijgt. Want we kunnen bijvoorbeeld niet zoeken in onze bibliotheek. Zowel niet op de Synology-NAS als de Plex-server. Dat is écht een tekortkoming. Spoelen in een nummer? Nope… dat zijn zaken waar we al over hebben geschreven bij de introductie van Heos. Technisch kan het, want we krijgen genoeg UPnP-streamers die gewoon kunnen spoelen en zoeken. Zelfs BubbleUPnP kan het als we daar de Marantz kiezen als speler… dus… Marantz… Zeker nu je zo’n mooie speler hebt: tijd om de App aan te pakken!

  Gerelateerde berichten

  Bluesound Pulse touchpanel

  Review Bluesound Pulse

  Bediening Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesBluesound is pas 1,5 jaar actief op de Nederlandse streamingmarkt en werd destijds getipt als een serieuze concurrent voor het merk Sonos. Iets meer dan een jaar geleden kon dat daadwerkelijk vanaf dit platform bevestigd worden in de toen uitgebreide review van […]

  Arcam rDAC KW

  Bediening Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesZe lijken wel te groeien aan bomen: de usb-dacs. Elk zelfrespecterend merk heeft er nu wel een, of in ieder geval een product waar het in verwerkt zit. Arcam natuurlijk ook. De rDAC kennen we al, maar de versie met draadloze distributie […]

  15 reacties

  1. Hi,

   Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

   Alvast bedankt.

   1. Dag Senergy,

    De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

  2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

   1. Dag Locke,

    Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

      1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

  Geef een reactie