web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Prijs: € 1199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Prijs
App
Weergave
Marantz ND8006

Bediening

Dan even over de bediening. Zoals eerder vermeld, gebruikt Marantz de streaming-module van Heos. Dat is een proven-concept. Heos heeft een interessant ecosysteem en een steamingplatform dat werkt. Zover geen klachten, want ook nu is het gehele systeem plug and play. In ons geval helemaal, want we streamen altijd via kabel. Kortom: ethernet erin, Heos-app openen en spelen maar.

Maar wel even over de app. We hebben al eerder gezegd dat de Heos-app verbetering nodig heeft. Wel even duidelijk: de app is stabiel. En het Heos-platform idem. Wij hebben de Marantz ND8006 3 dagen op repeat gezet. Geen probleem… de speler blijft gewoon vrolijk spelen.

Wat we wel graag zouden zien is dat de app logischer in elkaar zit. En meer functies krijgt. Want we kunnen bijvoorbeeld niet zoeken in onze bibliotheek. Zowel niet op de Synology-NAS als de Plex-server. Dat is écht een tekortkoming. Spoelen in een nummer? Nope… dat zijn zaken waar we al over hebben geschreven bij de introductie van Heos. Technisch kan het, want we krijgen genoeg UPnP-streamers die gewoon kunnen spoelen en zoeken. Zelfs BubbleUPnP kan het als we daar de Marantz kiezen als speler… dus… Marantz… Zeker nu je zo’n mooie speler hebt: tijd om de App aan te pakken!

Gerelateerde berichten

Marantz PM10 - SA10

Review Marantz PM-10 en SA-10

Bediening InhoudHet is nogal een statement van Marantz. Een serie boven hun 11-series. En dan een prijsstijging van bijna 100%. Dan moet het wel héél erg goed zijn nietwaar? Wij bekijken de nieuwe referentie-serie van de Japanners: de Marantz PM-10 en Marantz SA-10.

Marantz PM8006

Review: Marantz PM8006 geintegreerde versterker

Bediening InhoudOp de redactie van Alpha-Audio ontvangen we de geheel nieuwe Marantz PM8006 geïntegreerde versterker. Met analoge ingangen en een phonotrap. En… eh. Eigenlijk was dat het wel. En hij is zwart. Met blauwe lampjes. Eerlijk is eerlijk; de PM8006 oogt best goed. Heel veel meer kunnen we er op voorhand niet van zeggen. Het […]

15 reacties

 1. Hi,

  Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

  Alvast bedankt.

  1. Dag Senergy,

   De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

 2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

  1. Dag Locke,

   Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

     1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

Geef een reactie