web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Voordelen

 • Heerlijke sound
 • Interessante fusie van cd, streaming en dac
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Heos-app moet beter
 • Volumeregeling is lossy
 • Prijs: € 1199

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Marantz ND8006

  De Sound

  Marantz ND8006

  We kunnen heel kort zijn: deze Marantz klinkt – eindelijk – weer als een échte Marantz. Muzikaal, vloeiend, ontspannen… Het is een bepaalde presentatie waar weliswaar lastig de vinger achter te krijgen is, maar wel typerend is voor Marantz. Schakelen we naar de Lumin D2 met Metrum Pavane-combinatie dan speelt dit uiteraard op een heel ander niveau, maar het gekke is: de Marantz hoeft niet zielig in een hoekje weg te kruipen. Ja: het speelt met minder energie, ruimte en detail. Maar dat is niet erg: de Marantz is in balans, zet een podium neer en weet ons te pakken. En daar gaat het om: weet een set muziek te maken. Weet deze je te boeien onder het spelen van je favoriete tracks? En dat is bij de ND8006 simpelweg het geval.

  Los en lekker

  Wat we hebben gemist bij de NA8005 is een losheid in de weergave en een podium. Muziek bleef plakken. Dat is bij de ND8006 een heel ander verhaal. Deze laat de muziek moeiteloos van de Focals loskomen.

  Tevens krijgen elementen hun eigen plek op het podium. Een tikkie larger than life, maar we kunnen bijvoorbeeld wel Thom Yorke aanwijzen bij Kharma Police. Effecten komen ook gemakkelijk de ruimte in bij Opéra van Metropolitain. En dat is iets wat we nog niet hebben ervaren bij voorgaande, vergelijkbare  cd-spelers en streamers van Marantz.

  Cd of streamen?

  Wat gaat nu beter? Cd’s spelen of streamen? Nou… cd klinkt (erg) goed… streaming ook. Het is vrij vergelijkbaar bij deze Marantz. En zo hoort het ook. Overigens hebben wij vooral lossless files gespeeld. Geen mp3. Als bron hebben we zowel Tidal als de NAS gepakt. En hoewel Tidal soms anders klinkt, heeft dat meer met de master van dat specifieke album die ze hebben te maken. Immers: de bron / master kan anders zijn dan de cd die wij in de kast hebben.

  Gerelateerde berichten

  Review Bryston BDA-1 converter

  De Sound Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesWe hebben er naar uitgekeken deze dac van het Canadese Bryston te testen. Het merk heeft een hoog aanzien onder hifi-liefhebbers. En ze hebben aardig wat converters op hun naam staan. De BDA-1 is een dac met usb-input, coaxiale inputs, bnc-ingangen, […]

  Pass Labs XP12

  Review Pass Labs XP-12 voorversterker

  De Sound Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesPass Labs introduceert nooit zomaar iets nieuws. Als er een nieuw model voorversterker in de schappen belandt, is er ook iets significant aangepast. Zo ook bij de Pass Labs XP-12 die de ‘good old’ XP-10 opvolgt. Wij zetten deze twee beauties […]

  15 reacties

  1. Hi,

   Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

   Alvast bedankt.

   1. Dag Senergy,

    De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

  2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

   1. Dag Locke,

    Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

      1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

  Geef een reactie