web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Prijs: € 1199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Prijs
App
Weergave
Marantz ND8006

Binnenin

De behuizing van de Marantz ND8006 zit behoorlijk vol. Centraal zien we het loopwerk. Daarnaast een ringkernvoeding die – samen met wat flinke eco’s op strategische plekken – de voeding voorziet.

Verder zien we duidelijk aparte boards voor de HEOS-module, dac-stage en analoge output. Het HEOS-board – de print met de koelblokken – is tevens de netwerk-interface; draadloos en bedraad. De stream gaat vervolgens naar een ESS Sabre 9016 dac-chip die het ook analoog maakt. En naar onze inschatting tevens het volume regelt voor de variabele output.

De ESS Sabre 9016 is een aparte keuze; we zien hem niet zo veel. Hij zit bijvoorbeeld in de Dragonfly RED. Het is een 32-bit dac-chip met acht kanalen. Deze kan je samenvoegen tot twee om effectief de ruisvloer te verlagen. Deze chip heeft tevens een – analoge – volumeregeling. Al is dat niet echt te vergelijken met een discreet opgebouwde regeling, hebben we ook bij de Dragonfly gemerkt.

We zien bij de analoge output tevens duidelijk de discrete vervanger voor de op-amps. Marantz noemt dit HDAM-modules. Soms zit er ook een koperen kapje overheent om het wat luxer te laten lijken. Hier zijn ze niet afgeschermd met een mooi kapje. Het zal de weergave niet echt beïnvloeden schatten we in.

Al met al ziet het geheel er keurig uit: weinig kabelrommel en op de juiste plekken afscherming en afvlakking.

Gerelateerde berichten

Auralic - M50 - Laptop - M51

Review NAD M50, M51 en M52

Binnenin InhoudJa, we reviewen deze keer drie apparaten in één keer (hoofdzakelijk de nieuwe M50 streamer). Maar dat kan ook bijna niet anders bij de M50 streamer van NAD. De M51 is (bijna) onlosmakelijk verbonden met de M51-dac. De M52 is een opslagoplossing die NAD kan leveren. En aangezien streamen zonder muziek lastig gaat hebben […]

15 reacties

 1. Hi,

  Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

  Alvast bedankt.

  1. Dag Senergy,

   De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

 2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

  1. Dag Locke,

   Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

     1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

Geef een reactie