web analytics

Review Marantz ND8006 streamer – dac – cd-speler

Voordelen

 • Heerlijke sound
 • Interessante fusie van cd, streaming en dac
 • Vriendelijke prijs

Nadelen

 • Heos-app moet beter
 • Volumeregeling is lossy
  • Prijs: € 1199

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Prijs
   App
   Weergave
   Marantz ND8006

   Set-up

   We hebben de Marantz ND8006 opgenomen in ons referentiessysteem dat bestaat uit een Pass Labs XP-12, Metrum Acoustics Pavane-dac, Focal Sopra No1 luidsprekers, een Bryston 4B-SST3 eindversterker en bekabeling van Grimm, Tubulus, Audioquest en Kemp.

   Divers

   We hebben de Marantz ND8006 zowel direct gebruikt – via zowel variabel als fixed – als via de Metrum. We hebben cd’s gespeeld, gestreamd via Tidal, Spotify en natuurlijk onze NAS.

   Gerelateerde berichten

   Bowers Wilkins A7

   Review Bowers & Wilkins A7

   Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesDocking stations zijn hot. Heel erg hot. En dat is helemaal niet vreemd, gezien het feit dat het gewoon leuk is om de muziek op een smartphone of mp3-speler – en dan een Apple iDevice in het bijzonder – gemakkelijk te kunnen […]

   Sbooster Gen2 voeding

   Video Sbooster BOTW Gen2 voeding

   Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Binnenin4. De Sound5. Bediening6. Voor wie?7. Specificaties Marantz ND8006ReactiesVoeding… de basis van elk component. Helaas is het zo dat met name bij externe voedingen er extreem op wordt bezuinigd. We zien maar al te vaak een goedkope ‘muuradapter’ bij een prijzige streamer of dac. Zonde natuurlijk, want een beetje fatsoenlijke […]

   15 reacties

   1. Hi,

    Ik ben nieuw in de streaming wereld en speel nu sinds jullie review met een Steljes M2 streamer. Leuk apparaat maar ik mis soms wat dynamiek, diepte en detail. Mijn vermoeden is dat het er ook voor een groot deel aan ligt dat de M2 alleen met Spotify om kan gaan (?) Graag zou ik willen upgraden naar een streamer rond de 1000,-. Ga ik er met deze ND8006 klanktechnisch flink op vooruit? En is deze vergelijkbaar met de OPPO Sonica DAC? Welke geniet jullie voorkeur? Of adviseer je nog een andere speler in deze prijsklasse?

    Alvast bedankt.

    1. Dag Senergy,

     De Marantz is zonder enige twijfel een behoorlijk stap. De Sonica idem. Welke beter is, is vooral smaak. Beide spelen erg netjes, waarbij de Marantz iet vloeiender en liever klinkt. Wat onze voorkeur is, is niet relevant. Het gaat om de smaak van wie naar de set luistert.

   2. Gekke vergelijking misschien… maar twijfel tussen de nd8006 met m’n Pm8006 of een chord Mojo icm een streamer. Wat is jullie gedachte daarin?is de dac in de Mojo echt zoveel beter zoals de specs dat willen zeggen ( ben niet van specs eigenlijk. )

    1. Dag Locke,

     Dit is eigenlijk niet te beantwoorden. Het zijn twee totaal verschillende sounds: Marantz is wat meer terughoudend en warmer dan de Mojo. Dat is gewoon de ‘tune’ van het product. Ik gok dat de Mojo meer detail gaat laten horen dan de Marantz.

       1. Badankt. Ik dacht al dat je dat zou zeggen. Ja, ik ben eigenlijk wel gek op die dac. Mijn cd speler en streamer zitten er op aangesloten. Maar ja als je dan zo’n toestel koopt met alles erop en er aan. En als het dan ook al heel goed klinkt. Moeilijk…

   Geef een reactie