web analytics

Review Marantz Melody X MCR612

Voordelen

 • Klinkt goed!
 • Aansluitmogelijkheden
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Afstandsbediening
 • HEOS app en integratie
 • Prijs: € 699

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  App
  Weergave
  Prijs
  Marantz Melody X

  Conclusie

  De Marantz Melody X is een alleskunner en allemansvriend. De Melody X speelt met gemak uren lang muziek weg. Het luistert allemaal prettig weg. Dit komt omdat het geluid gewoon goed is. We kunnen er niks op aan merken. De gekozen speakers, B&W 606, dragen hier hun steentje aan bij.

  Waar wij wel iets op aan te merken hebben is het HEOS gedeelte, dat kan beter. We hebben al eerder opgemerkt dat de app écht beter moet... Dat is nu niet anders. Onderaan de streep is de Marantz Melody X zeker een systeem dat zijn plek in de markt heeft verdiend... aanrader.

  Eindoordeel

  Inhoud

  Wij hadden een redelijk vermoeden van wat wij konden verwachten. Wij waren bang dat de uitgebreide mogelijkheden ten koste zouden gaan van de geluidskwaliteit. De Marantz Melody X heeft het tegendeel bewezen. Vol overtuiging zelfs.

  Het is een echte allemansvriend, een systeem waar je alle kanten mee op kan. De lichte voorkeur voor muziek is wel kenmerkend voor Marantz. De opties voor het aansluiten en afspelen lijken wel eindeloos. Okay er zit geen phono ingang op, maar heeft de doelgroep van een Melody X die echt nodig? En wie wel wil… voor een redelijk bedrag heb je een phono-trapje. Of deze zit al ingebouwd.

  De Marantz Melody X kan prima bij de tv worden neergezet en gebruikt worden voor films en series. Sluit er een subwoofer op aan en er ontstaat een geweldige set voor een film beleving.

  Het enige waar wij over struikelden was de installatie van HEOS. En niet te vergeten de HEOS app zelf. De Marantz Melody X is zo’n typisch geval: je mist het als het er niet meer is… Het is een systeem dat wij echt begonnen te waarden, nu hij er niet meer staat…

   

  Gerelateerde berichten

  Review AVM Evolution CS 5.2 all-in-one

  Eindoordeel Inhoud 1. Inleiding2. Muziek voor iedereen3. EindoordeelReactiesAVM is een Duits bedrijf dat bijna 30 jaar geleden startte onder de naam Audio Video Messtechnik. De huidige eigenaar en directeur van AVM, Udo Besser (what?s in a  name!) is afkomstig van het ultra high end merk Burmester en heeft als missie om bij AVM de beste […]

  Google Play Music

  Review Google Play Music

  Eindoordeel Inhoud 1. Inleiding2. Muziek voor iedereen3. EindoordeelReactiesOnlangs heeft Sonos aangekondigd dat het Google’s Play Music ondersteunt. Een mooie stap die laat zien dat Sonos externe diensten zeer serieus blijft nemen. Dit was voor ons ook reden genoeg om de dienst eens goed te bekijken.  Terug naar: Inleiding

  Geef een reactie