web analytics

Review Marantz Melody X MCR612

Prijs: € 699

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
Marantz Melody X

Conclusie

De Marantz Melody X is een alleskunner en allemansvriend. De Melody X speelt met gemak uren lang muziek weg. Het luistert allemaal prettig weg. Dit komt omdat het geluid gewoon goed is. We kunnen er niks op aan merken. De gekozen speakers, B&W 606, dragen hier hun steentje aan bij.

Waar wij wel iets op aan te merken hebben is het HEOS gedeelte, dat kan beter. We hebben al eerder opgemerkt dat de app écht beter moet... Dat is nu niet anders. Onderaan de streep is de Marantz Melody X zeker een systeem dat zijn plek in de markt heeft verdiend... aanrader.

Eindoordeel

Inhoud

Wij hadden een redelijk vermoeden van wat wij konden verwachten. Wij waren bang dat de uitgebreide mogelijkheden ten koste zouden gaan van de geluidskwaliteit. De Marantz Melody X heeft het tegendeel bewezen. Vol overtuiging zelfs.

Het is een echte allemansvriend, een systeem waar je alle kanten mee op kan. De lichte voorkeur voor muziek is wel kenmerkend voor Marantz. De opties voor het aansluiten en afspelen lijken wel eindeloos. Okay er zit geen phono ingang op, maar heeft de doelgroep van een Melody X die echt nodig? En wie wel wil… voor een redelijk bedrag heb je een phono-trapje. Of deze zit al ingebouwd.

De Marantz Melody X kan prima bij de tv worden neergezet en gebruikt worden voor films en series. Sluit er een subwoofer op aan en er ontstaat een geweldige set voor een film beleving.

Het enige waar wij over struikelden was de installatie van HEOS. En niet te vergeten de HEOS app zelf. De Marantz Melody X is zo’n typisch geval: je mist het als het er niet meer is… Het is een systeem dat wij echt begonnen te waarden, nu hij er niet meer staat…

 

Gerelateerde berichten

Review RU Connected optische interlink

Eindoordeel InhoudBijna alle bronnen zijn tegenwoordig digitaal. Denk aan settopboxen, streamers, game consoles en bijvoorbeeld tv?s. Nu kunnen deze bronnen wel een analoge uitgang hebben, maar het is vaak veel mooier om via een aparte d/a-converter te spelen. En dan is een digitale interlink nodig. Wij testen de optische interlink van RU Connected. De prijs: […]

MOON 390 en 330A

Video montage Bassocontinuo audiorack

Eindoordeel InhoudWie een set gaat samenstellen zal ongetwijfeld op een punt komen dat het ergens moet gaan staan. Want op de grond… tsja: dat is zo onhandig. Kortom: er moet een meubel komen. Wie met grotere spullen en wat dikkere kabels werkt, zal snel merken dat een dicht meubel wat onhandig werkt. Voor de ‘audionerds’ […]

Geef een reactie