web analytics

Review Marantz Melody X MCR612

Prijs: € 699

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
App
Weergave
Prijs
Marantz Melody X

Conclusie

De Marantz Melody X is een alleskunner en allemansvriend. De Melody X speelt met gemak uren lang muziek weg. Het luistert allemaal prettig weg. Dit komt omdat het geluid gewoon goed is. We kunnen er niks op aan merken. De gekozen speakers, B&W 606, dragen hier hun steentje aan bij.

Waar wij wel iets op aan te merken hebben is het HEOS gedeelte, dat kan beter. We hebben al eerder opgemerkt dat de app écht beter moet... Dat is nu niet anders. Onderaan de streep is de Marantz Melody X zeker een systeem dat zijn plek in de markt heeft verdiend... aanrader.

Eindoordeel

Inhoud

Wij hadden een redelijk vermoeden van wat wij konden verwachten. Wij waren bang dat de uitgebreide mogelijkheden ten koste zouden gaan van de geluidskwaliteit. De Marantz Melody X heeft het tegendeel bewezen. Vol overtuiging zelfs.

Het is een echte allemansvriend, een systeem waar je alle kanten mee op kan. De lichte voorkeur voor muziek is wel kenmerkend voor Marantz. De opties voor het aansluiten en afspelen lijken wel eindeloos. Okay er zit geen phono ingang op, maar heeft de doelgroep van een Melody X die echt nodig? En wie wel wil… voor een redelijk bedrag heb je een phono-trapje. Of deze zit al ingebouwd.

De Marantz Melody X kan prima bij de tv worden neergezet en gebruikt worden voor films en series. Sluit er een subwoofer op aan en er ontstaat een geweldige set voor een film beleving.

Het enige waar wij over struikelden was de installatie van HEOS. En niet te vergeten de HEOS app zelf. De Marantz Melody X is zo’n typisch geval: je mist het als het er niet meer is… Het is een systeem dat wij echt begonnen te waarden, nu hij er niet meer staat…

 

Gerelateerde berichten

Yamaha YSP-2700

Review Yamaha YSP-2700 soundbar

Eindoordeel InhoudMocht het u zijn ontgaan, wij waren behoorlijk onder de indruk van de Yamaha YSP-5600 soundbar. Een van de redenen is dat het een aardige prestatie is om Dolby Atmos in een soundbar te stoppen. Zeker als dat ook succesvol is gebeurd. Maar de Yamaha YSP-5600 heeft ook een pittig prijskaartje en hij is […]

KEF LSX Wireless Speaker

Review KEF LSX actieve streaming speaker

Eindoordeel InhoudWie kent hem niet… de KEF LS50. Een iconische luidspreker om meerdere redenen. Allereerst oogt hij bijzonder met zijn ‘single’ Uni-Q unit. Ten tweede klinkt hij bijzonder goed… én is hij scherp geprijsd. De actieve versie: de LS50 Wireless hebben we onder handen gehad en ja: ook die klinkt bijzonder goed. En gezien het […]

Geef een reactie