Review Marantz M-CR611 Melody Network CD Receiver

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Veelzijdig
 • Fijne afstandsbediening

Nadelen

 • App is traag
 • Kan controle missen
 • Prijs: € 699

  Marantz Melody M-CR611

  Op Jaap Veenstra’s hartenkreet “Fuck Mono” ontvingen wij veel reacties. Het thema leeft! De Marantz M-CR611 Melody Network CD Receiver is een antwoord op de ‘monoïsering’ van muziek; een eigentijdse versie van een tuner-versterker met een veelheid aan digitale en analoge aansluitingen. Het enige wat u moet doen, is het apparaat aansluiten op uw thuisnetwerk of via Bluetooth verbinding maken. En er een of twee paar luidsprekers bij kiezen.

  Velen van u waren het op dit hifi-platform eens met de teloorgang van kwalitatief hoogwaardige audio. Een audiosysteem waar u het verschil niet hoort tussen hoge resolutie en gecomprimeerde muziekbestanden maakt de discussie over de pro’s en contra’s ervan immers overbodig. Een belangrijke factor hierbij is dit; we vinden dat de prijzen die u voor dergelijke monosystemen betaalt niet in verhouding zijn tot de kwaliteit. Ook niet als u de WAF (Wife Acceptance Factor) daarvan aftrekt.

  Om deze stelling te onderbouwen kwam, toevallig of niet, de Marantz M-CR611 Melody Network CD Receiver de Alpha-Audio redactie binnen. De Melody-serie is in de Marantz productenlijn een all-in-one systeem waarbij u kunt kiezen tussen een streamer (de M-CR511, € 449) en een streamer met CD-speler, analoge en DAB radio met versterker ingebouwd (M-CR611, € 699); het model dat we hier testen. Het zijn de opvolgers van de eerdere serie, de Melody M-CR510 en M-CR610, waarvan het belangrijkste verschil is dat de nieuwe modellen hi-res muziekbestanden ondersteunen: FLAC, WAV en tot DSD 2.8 mHz en Bluetooth/NFC als connectiemogelijkheid bieden. Toch een leuke bonus!

  Plug & Play

  Marantz Melody M-CR611
  Uiteraard heeft de Melody een netwerk-aansluiting. Dat kan zowel bekabeld als via wifi. Wij testen via de kabel.

  Bij het uitpakken van de Marantz merken hoe licht het apparaat is; 3,6 kilo. De afwerking is van glanzend kunststof. In de doos zijn een afstandsbediening, speakerkabels, een antenne voor de radio en een netsnoer meegeleverd. Netjes. We sluiten de CD receiver aan op het netwerk via een ethernetkabel, koppelen de Bowers & Wilkins CM6 S2 aan de speakerterminals en zetten het apparaat aan. Even proberen of we het geheel aan de praat krijgen zonder de handleiding te raadplegen. Een welkomstscherm verschijnt, vraagt om de taalkeuze en geeft aan dat er een firmware update kan worden gedaan. Dat duurt een kwartiertje.

  Vlug & Vlot

  Dan kiezen we voor de optie Music Server via de afstandsbediening die we erg intuitief vinden. We zien meteen de beschikbare mappen die in ons Alpha-Audio netwerk staan en kiezen de muziekmap. In een paar klikken zijn we bij het album dat we willen beluisteren. Dat gaat lekker snel en vlot! Een CD afspelen gaat uiteraard ook makkelijk.

  Omdat we kortgeleden de AVM Evolution CS 5.2 all-in-one hebben getest, doet deze Marantz een beetje denken aan de budgetvariant hiervan. Het is gericht op een doelgroep die zoveel mogelijk functies in een apparaat wil combineren: analoge en digitale bronnen, FM radio en DAB digitale radio. En omdat velen van ons nog steeds CD’s hebben is het best makkelijk om deze te kunnen beluisteren op de manier waarop we dat gewend waren. En gebruiksgemak moet voorop staan.

  App niet zo rap

  Remote App
  De remote app is niet je van het: beetje traag…

  We gaan de Marantz-app uitproberen. Bij het testen van de Marantz NA8005 netwerkspeler hebben we deze ook al eens geprobeerd en we waren er niet erg van onder de indruk. Vastlopers, trage bediening, plotseling verbroken connectie. Een jaar na dato is de app gelukkig een stuk beter gaan werken.

  We testen de Android-versie op een HP-tablet en dat gaat redelijk snel en soepel, tot we gaan zappen tussen muziektracks die in de playlist staan. We hebben een razendsnel netwerk, en toch gaat het wisselen van tracks erg traag. Met de Bubble-app (upnp) gaat het veel sneller, dus het is echt de app die de bottleneck is. En als we de app gebruiken, kunnen we de afstandsbediening niet meer gebruiken. Dat is vreemd!

  Multi-Marantz

  Voor de rest is de Melody een prettige eigentijdse receiver. Waar u “vroegâh” een tuner-versterker had als middelpunt van uw muziekinstallatie is er nu een toestel als de M-CR611. Kiest u maar; wil u een CD afspelen, FM of AM radio luisteren, een iPod of MP3-speler aansluiten?

  Deze Marantz beschikt verder nog over twee USB en twee optische ingangen. Via de streamer kunt u natuurlijk ook nog internetradio luisteren of gebruik maken van een dienst als Spotify. En natuurlijk muziekbestanden spelen vanaf uw NAS. Ow… Of speelt u liever af via Airplay? Het kan allemaal, en de bediening is uiterst simpel, vooral met de afstandsbediening.

  Hifi, hi res

  Marantz Melody M-CR611 (5)
  Alles is voor handen: analoog, digitaal en netwerk. Zelfs FM!

  U bent waarschijnlijk benieuwd naar de klank van dit alles. De ingebouwde versterker levert 2 x 60 Watt vermogen. En dat is genoeg om een fors volume te bereiken. Echter: de B&W CM6 S2 zijn geen gemakkelijke speakers om aan te sturen en vooral bij hoge volumes komt de versterker toch echt tekort aan controle. Maar laten we eerlijk zijn: deze combinatie is niet voor de hand liggend. Deze luidsprekers kosten 1000 euro per stuk. En die koppelt nu gewoonweg niet aan een all-in-one van 700 euro.

  Omdat we de klank van de CM6 goed kennen, kunnen we hieruit echter goed afleiden waartoe dit systeem in staat is. Op gemoedelijker luidsprekers heeft u echt kwalitatief goed geluid. We hoorden vrij gemakkelijk verschillen in compressie Denk aan lossy formaten als AAC en MP3. Als we deze vergelijken met de flac-versies, horen we gewoon dat flac beter is. Ook High-res is prima te onderscheiden van de cd-versies. En voor wie graag dsd-speelt – hebben we niet kunnen testen – ook dat kan deze speler afspelen.

  Een handige feature is dat u twee paar luidsprekers kunt aansluiten. We kunnen daarmee bi-ampen of een set speakers in een andere ruimte plaatsen. U kunt ook nog het volume per paar (A/B) apart regelen! Mooie bonus!

   
   

  Winkels met Marantz

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  71 reacties

  1. Dank voor deze review! Interessant ook om alle reacties te lezen. Ben geïnteresseerd in dit apparaat, en wil ‘m combineren met mijn Dali 505 speakers (vloerstaanders, behoorlijk gevoelig). Ik heb ook de review van Hifi.nl gelezen, waar men de CR611 heeft gekoppeld aan de Teufel Ultima 40 Mk2 luidsrekers. Best een logische keus lijkt me. Een gedeeltelijke quote uit hun review:
   Na langer luisteren valt me op dat het vergevende karakter van de M-CR611 ook een klein nadeel heeft. Bij laid back muziek is het heerlijk, maar als je overgaat op wat dynamischere muziek lijkt het geheel soms iets teveel aan elkaar gesmeerd te worden.

   Ik vraag me af of eigenaren van de CR-611 dit herkennen. Ik zoek namelijk een systeem met een wat directe / volle klank. Vergevingsgezind aan elkaar gesmeerd klinkt dan niet helemaal als wat ik zoek. Maar verder bied het apparaat wel de functies die ik nodig heb (Spotify connect, internetradio, CD speler).

   1. Beste Martijn,

    Er komt een Melody X uit. Die is weer een slag beter en heeft zelfs een bridge-modus waarbij de speaker A/B uitgangen te combineren zijn in vermogen. De review komt er snel aan; zijn we nu mee bezig.

    Groet,

    Jaap

  2. Beste kenners,
   Van mijn schoonvader heb ik een set Elac EL 115 S gekregen en hier zoek ik een bijpassende versterker bij. Deze set van Marantz ben ik op mijn zoektocht al een paar keer tegen gekomen. Hebben jullie een idee of deze combinatie van Elac en Marantz gaat werken? Kent iemand de speakers?
   Groet,
   VRW

   1. De Elac 115S ken ik persoonlijk niet. Ik zou even kijken naar het rendement en de impedantie-curve als je die kan vinden. De Marantz is een prima versterker, maar ik zou er geen lastige luidspreker aan gaan koppelen.

    1. Dank voor je reactie. 115/145 watt, nominal impedance 4 ohm, suitable for 4 – 8 ohm, aldus de sticker op de achterzijde. Eerst een goedkope maar goede tweedehands zou ook een optie zijn. Tips?

       1. Dat is ontzettend persoonlijk. En budget afhankelijk. Vermogen is niet zo relevant. Eerder de controle die een versterker heeft.

       2. In aanvulling op Jaaps bericht; ga op zoek naar een merk dat een solide reputatie heeft op versterker-gebied. Als u geluk hebt, komt u nog wel eens een betaalbaar exemplaar van Accuphase tegen, of topmodellen van Denon, Sony (ES-serie). Duitse merken als T+A of AVM zijn ook het proberen waard. Verwacht hier net voor een grijpstuiver klaar te zijn, reken op minimaal de nieuwprijs van de Marantz CR611.

       3. Op Marktplaats kwam ik een NAD C315BEE en C320BEE tegen. Zijn dit versterkers die voldoende bieden? Het is een hobby-setje, dus wil ook voor hobby-prijsje een versterker zoeken…

     1. Beste vrw, de techniek evolueert razend snel, maar mijn installatie is nog ouder, dan de door jouw genoemde. Geloof me de geluidskwaliteit is echt prima. Maar vergeet niet de boxen goed (heb ik ook op deze pagina geschreven) te plaatsen. NAD maakt(e) High End apparatuur, je zult echt versteld staan van, hoe jouw muziek gaat klinken.

  3. Ik heb het setje ook en ik wilde het in eerste instantie weg doen. Ik had het gekocht met de hooggeprezen B&W 686 S2 boxjes. Ze stonden prachtig in de woonkamer maar ik snap de reviews op internet werkelijk niet. De middentonen missen gewoon volkomen.

   Mijn plan was om eerst nieuwe boxen te kopen die ik op de Marantz kon gebruiken en vervolgens even sparen voor een nieuwe set (met waarschijnlijk een iets lagere WAF :-)).

   Ik ben naar de audio winkel gegaan voor een luistersessie. Ik had mijn zinnen gezet op de KEF R500 en anders de Monitor Audio silver 200. Eenmaal aan het luisteren blies de MA me meteen weg! Mooie ‘kleine’ vloerstaanders met een waanzinnig geluid. Ook de Dali Opticon 6 stond opgesteld en ik was hiervan erg onder de indruk. De KEF viel al snel af. Lastig aan te sturen blijkbaar. Het ging dus tussen de Dali’s (mooiere, diepere bas) en de MA’s (iets scheller maar zeer gedetailleerd).

   De verkoper stelde voor om nog even naar de Silver 300 te luisteren dus die werden erbij gehaald… OMG wow! Wat een prachtig geluid. Echte 3-weg speakers op mijn fijne kleine Marantz setje! De 300’s zijn het dus geworden zonder twijfel. Wie zei er nou dat 1000,- speakers eigenlijk niet passen op zo’n alles in één setje?

   1. Beste Cekootje,

    Weergave is allereerst een smaakkwestie. Daarnaast speelt ook enorm de combinatie met uw akoestiek en apparatuur een rol. We proberen altijd een inschatting te maken van mogelijke en onmogelijke combinaties en dat te verwerken in reviews.

    Het is dan ook altijd verstandig te gaan luisteren vóór de aanschaf.

    De Bowers hebben veel stroom nodig: vermogen. De combinatie met deze receiver raden we dan ook af. De Monitor Audio is véél vriendelijker voor een versterker en zal sneller goed klinken op modellen die minder stroom kunnen leveren.

    Dit maakt de MA niet direct beter dan de Bowers, maar wél een veel betere combinatie met de Marantz.

    1. Dat klopt zeker wat je zegt, altijd eerst luisteren! Ik ben dan ook super blij dat ik nu mijn setje met de nieuwe speakers heb kunnen voorluisteren in de winkel.

     Over de B&W’s. Weergave zal best een smaakkwestie zijn. Zo was ook de bas veel te doordringend naar mijn smaak maar dat neem ik voor lief. Maar als het middengebied klinkt alsof er door een handdoek wordt gezongen dan lijkt het me geen smaakkwestie meer hoor, dat is gewoon slechte geluidskwaliteit. Ik had de boxjes ook aangesloten op verschillende versterkers, steeds hetzelfde resultaat. Misschien was er gewoon iets mis met mijn exemplaren? Of verwachtte ik gewoon teveel van die kleine boxjes?

     1. Beste Cekootje, B&W’s hoort bij de top. Maar wat veel luisteraars vergeten is de ruimte, waar en hoe de luidsprekerboxen geplaatst worden. Het is een natuurkundige wet, die heel makkelijk te verklaren is, Ook degene die een luidsprekerbox heeft ontworpen, en de (wat je mag verwachten) verkoper, heeft hier verstand van. Zal het proberen zo duidelijk mogelijk te verklaren. De akoestiek, die als het goed is opgenomen, plaatsing microfoons e.d., door één HiFi installatie wordt het instrument of de menselijke stem beter weergegeven, als het zelfde instrument of in de huiskamer, live gehoord wordt. Maar, we laten de specificaties en prijzen terzijde, bijna elke installatie rond de duizend Euro klinkt behoorlijk. Mits er aan belangrijke voorwaarde is voldaan. We gaan ervan uit dat de opnamekwaliteit goed is, dan kan dit alleen maar goed klinken, als deze weergave ook mogelijk is. Om te beginnen met de Woofer degene die zorgt voor de laagweergave, ja dat weet iedereen, maar ook de frequentie karakteristiek kun je zichtbaar maken, wat het stralingspatroon genoemd wordt. Hoe lager de frequentie hoe meer dit patroon lijkt op een cirkel. De Tweeter, die zoals je weet de hogere frequenties weergeeft, dit stralingspatroon heeft meer weg van een spijker, deze smalle bundel spreid het geluid wel in de breedte maar bijzonder weinig verticaal. De weergave van de midden en hogere frequenties, worden steeds minder weergegeven, indien de lagere frequenties worden versterkt (cirkel) door de achter- en zijwand (en). Indien de Tweeter op oorhoogte staat, hogere frequenties worden wel horizontaal maar niet verticaal verspreid, pas de hoogte van de luidsprekerboxen aan, probeer zoveel mogelijk de versterking (door de weerkaatsing van de lagere frequenties versterkt het aantal dB’s) te voorkomen, dus geef de box liefst een meter of meer rondom de vrije ruimte, elke box klinkt beter op piepschuim, of spikes op een marmeren plaat. Echt dan klinkt ook de Bowers & Wilkins prima.

  4. Goeiedag,

   Ik ben erg tevreden over de Marrantz. Maar ik wil graag mijn platenspeler hier op aansluiten. Iemand een idee hoe ik dit kan doen en of ik hier een tussenstukje voor nodig heb?

   Thanks

   1. De uitgangsignaal van een platenspeler is erg zwak, je hebt een extra voorversterker nodig.
    Bij het maken van een plaat worden de bassen verzwakt (anders spettert de zaak uit de groef, en het hoog versterkt (vinyl maakt uit zich zelf vrij veel herrie, dit de truc om de SNR te verbeteren). Dat is de RIAA correctie. Bij het afspelen moeten uiteraard de bassen weer versterkt worden en het hoog afgevlakt.
    Wat je nodig hebt is iets wat het signaal versterkt en de RIAA correctie toepast m.a.w. een phono versterker.
    Wat voorbeeldjes: https://www.hifiklubben.nl/hifimagazine/deskundig/2016/01/riaaphono-voorversterker/

  5. Goeden avond naar mijn zoek tocht naar een nieuwe set
   waar dus de waf factor een rol speelt.
   heb ik geluisterd naar de nad c338 met een stel emit 20 bs speakers voor mijn ortjes was dat geweldig maar deze heeft geen airplay en kan aleen draadloos aangesloten op wiffi
   lees nu over de M-CR611 en vraag me af of iemand dit met de emit 20 heeft beluisterd of in huis heeft en hoe dit gaat
   Groet Andy

   1. Beste Andy,

    Zou je punten en hoofdletters kunnen gebruiken? Dat maakt het lezen en ontrafelen van je vraag een stuk gemakkelijker. Ik ken de Emit20 niet goed genoeg. Ik zou naar een winkel gaan om de combinatie te proberen.

   1. Het moet wel een klasse D-versterker zijn. Anders was het apparaat niet zo licht (3,5 kg). Marantz zelf heeft het over ‘digital amplification’ maar leggen dit verder niet uit. We houden het op klasse D.

    1. Dacht ik ook door het gewicht. Een vriend van mij heeft die en dat klinkt dus fantastisch met zijn oude pioneer bookshelfspeakers.

     Die staan nota bene bijna op de grond, tegen de muur op een meter van elkaar. Gewoon ergens neergeplant. Maar klinken. Ik geraak er niet over. Ben de hele avond als een idioot voor die speakers gaan staan. En ook buiten op het terras klonk het zalig helemaal uit de sweet spot.

     Ik vraag hem binnenkort of ik de Marantz eens bij mij thuis mag proberen. Ik moet dat ding gewoon eens thuis testen.

     1. Tja Geoffrey,
      Daar sta je dan met je high end set, oxygen-free copper twisted pair kabels, discrete voedingen, netfilters, audiofiele zekeringen, diffusers en bass traps. Weggespeeld door een vederlichte all-in-one van 500 euro en een paar bejaarde Pioneers! Alles went, behalve high end!

      Deze Marantz is super bij makkelijk aanstuurbare speakers. En laten de meeste middenklasse luidsprekers uit de ‘good old days’, mits in goede staat, prima aan te sturen zijn en meestal ook warm klinken.

      Bij onze Alpha Audio Vakantiegeld Challenge sloot ik de Marantz M-CR611 aan op een paar Bowers & Wilkins 686 M2 en dat was een minder goede match. De Bowers speakers hebben een stevige versterker nodig om ze te laten ‘zingen’.

      Ben benieuwd naar je ervaringen thuis.

  6. mooi artikel! Overweeg sterk om de mcr-611 aan te schaffen. Zou dit ook in combinatie met de Zensor 7 van Dali kunnen, of heeft de marantz hier te weinig vermogen voor?

  7. Soms weet je niet wat je moet doen. Had al beschreven hoe je de 611 moet resetten. Kwam weer iets tegen. Kreeg ineens de melding SERVER BUSY. Zocht naar de oplossing. Er is apparatuur wat je niet op een router moet aansluiten, zoals b.v. de Android TV Box of Horizon Media Box.
   Dan werkt het netwerk (streamer of firmware update) niet.
   Marantz heeft echt een wonder verricht, voor deze prijs, dit presteren is ongelooflijk.
   Een versterker onbelast gebruiken is vragen om problemen.
   Maar actieve LSB kun je wel gebruiken, gewoon aansluiten op koptelefoon uitgang.
   De app werkt goed mits je, indien deze traag werkt, sluit en weer heropent.
   Het heeft natuurlijk te maken met het geheugen.

   1. Voor de duidelijkheid de app niet uitzetten met de knop rechtsboven. Maar de Hi-Fi Remote app uit beeld schuiven. De mediaspeler blijft gewoon aan. Als de app weer geopend wordt is app niet traag meer 😉

  8. Mooi artikel., maar toch heb ik een vraagje. Binnekort koop ik een set actieve speakers.(Dynaudio Xeo 4) en deze zijn draadloos.dwz alleen een voedingskabel en een HUB.
   Ik ben dus nog op zoek naar een Network receiver.
   Is deze Marantz dan geschikt voor mijn set, kan hij hem draadloos aansturen?

   1. Beste Guzzi,

    Je zoekt geen receiver, want dat is een apparaat met eindversterker. Je zoekt een streamer / pre-amp / dac. Ook die zijn er. Maar ik ken er niet eentje in deze prijsklasse. Wellicht bij NuPrime of NuForce even zoeken. Die hebben interessante, goede spullen.

  9. Zou ik deze Marantz ook goed kunnen combineren met mijn Tannoy Mercury M3-speakers?

   Zijn al wat ouder, maar fijn geluid (nu gecombineerd met Marantz PM66SE KI signature

   1. Financiën bepalen de keuze. Yamaha wxa 50 is volgens mij de.beste keuze. Als het financieel haalbaar is dan de Denon DRA 100 (Echt High End for peanuts) de nummer 1.
    De M-CR611 heeft ook een CD speler en momenteel de goedkoopste. En deze is zelfs instaat om electrostaten aan te sturen. De prijzen van nu zijn een schijntje voor de geboden kwaliteit.

  10. Mijn neefje had mijn Quad 606 omzeep geholpen. En heb deze verlopig vervangen voor M-CR611 en aangesloten op ESL 57. Nu ik was met stomverbaasd dat dit LICHTE kleine kastje deze weergave produceert. Het volgende staat niet in de handleiding! Ineens kwam er vreselijk slecht geluid uit, dacht ik heb mijn boxen opgeblazen, belde Marantz en die sprak over een reset, maar kreeg niet helemaal de juiste info, stond ook niet op het net. Een RESET gaat als volgt trek de stroomkabel van de 611 uit het stopcontact, houdt IOS/WPS (achterkant) ingedrukt terwijl je de kabel weer in het stopcontact steekt. Ingedrukt houden tot het LEDje voorzijde knippert. Na een minuut weer aanzetten. Nog een kleinigheidje de analoge ingang raakt snel overstuurd, de voorversterker staat bij mij niet helemaal open. Als je het kan betalen sluit de actieve sub KRK 12s ook aan. Volgens mij is de beste speaker voor het minste geld de Teufel Definion 3s. Je mag deze uitproberen, niet proberen als je het niet kunt betalen, als je hem probeert dan wil je deze hebben. Nog een plaats de midden/hoog speaker op oorhoogte, plaats de speakers op piepschuim kost niets maar verricht wonderen met geluid.

   1. Klinkt interessant. Wat denk je, zou hij met mijn ESL63 uit de voeten kunnen? Of heb je daar een andere streamer suggestie voor. (Onkyo TX8150?)

    1. Gert het is de inhoud van de portemonnee die de keuze bepaald. De MCR611 is nog goedkoper geworden. De ESL63 heeft iets meer laag. Maar de impedantie bij een ESL daalt met de hoge frequentie. Weet zeker dat het werkt. Hij werkt nog steeds; -) Ik adviseer de 611 en een actieve de sub KRK12s stond echt versteld wat ik altijd heb gemist.

    2. Een CR611 gaat naar mijn mening nooit een ESL aansturen. In ieder geval niet goed. Ik zou sowieso geen enkele class-D aansluiten, tenzij het nCore is: die kunnen flink grip houden en die kan ook met impedantie-dips overweg.

     De impedantie duikt toch wel onder de 3 Ohm bij de ESL. Daarnaast is het rendement ongelooflijk laag. Kortom: vermogen en grip is belangrijk bij de ESL63.

      1. Dag Ferdy,

       Zo bedoelde ik het niet… we willen allemaal wel zo’n dikke set. Maar ik zou niet zo snel de CR611 combineren. Eerder wellicht iets 2e hands. Een Hegel?

       1. De 57 en 63 zakken allebei tot 3 Ohm klinkt bij mij prima.

  11. Vraagje: jullie schrijven “gebruik maken van een dienst als Spotify”. Ik begrijp dat Spotify Connect is geintegreerd. Hoe zit het met streamen als ik een abbo heb op Tidal, kan ik dat ook gebruiken met dit systeem? En hoe stuur ik dit aan als gebruiker, via de marantz app, via Tidal zelf etc?
   Bedankt
   Maarten

  12. Heel erg bedankt! Na onderzoek en vergelijking tussen Bose, Denon, Sonos Play:1 en de Teufel/Raumfeld One S + Connector zal ik de Teufel proberen.

  13. Kan ik met de M-CR611 draadloze wifi luidsprekers in een andere kamer sturen? Ik heb nu een M-CR503 en overweeg of ik probeer de M-CR503 draadloos te upgraden met een extra draadloze zender (weet nog niet hoe) of hem te vervangen door een M-CR611. Alvast bedankt!

   1. Nee, dat kan niet. Je kan wel een zender / ontvanger aanschaffen. Al dan niet actief aan de ontvangende kant, om zo direct een set speakers aan te sturen. Teufel heeft zo’n set gehad. Er zijn er echter veel meer.

  14. Hallo, omdat mijn huidige Linn classic cd speler het heeft begeven, ben ook ik op zoek naar vervanging en graag met meerdere mogelijkheden als WiFi en ik mijn huidige boxen Dynaudio1.3 voor alle mogelijkheden zoals muziek van tablet en geluid via tv kan blijven gebruiken, alleen wordt daar door dealers nogal verschillend over gedacht, sommige zeggen dat het best kan anderen weer niet omdat het geluid stuk minder wordt en ik beter mijn Linn versterker kan blijven gebruiken en dan bijvoorbeeld een blue sound node, hierop kan aansluiten, mijn voorkeur is echter de marantz, wat is jullie mening, alvast bedankt, WillemJasper

   1. Linn speelt in een andere klasse dan de Marantz. Het is maar wat je zelf belangrijk vindt. Een Bluesound Node 2 heeft alles in zich om goed te streamen. En dat voor een redelijke prijs. Ik zou zelf voor die optie gaan om niet in te leveren op geluidskwaliteit.

   1. Beste HV,
    We hebben in de review de Dali Zensor 1 genoemd als betaalbare monitorspeaker. In dezelfde serie kunt u de Zensor 5 (ca € 350 per stuk) overwegen of de Q Acoustics 3050 (zelfde prijsniveau). Of de Cambridge Audio Aero 6. Veel plezier met luisteren en vergelijken!

  15. Het feit dat de app niet soepel en stabiel werkt kan ik onderschrijven. Echter er is recent zowel een firmware update als een app update geweest welke er voor zorgt dat het nu wel goed werkt. Heel eenvoudig browsen via een tablet of telefoon, zowel door je eigen muziekcollectie als door internetradio kanalen. Apparaat 2 maanden in bedrijf.

  16. Prachtig veelzijdig apparaat met een helder geluid. Ik heb de Marantz M-CR611 i.c.m. Yamaha NS-555 luidsprekers aangeschaft en vind het geheel zeer overtuigend klinken. Ik speel vanalles af van orgelmuziek via koor en jazz naar disco

  17. Ik overweeg om deze Marantz te kopen in combinatie met Kef LS-50 luidsprekers. Naar ik begrijp hebben deze luidsprekers relatief veel vermogen nodig. Kan de versterker van dit apparaat daat aan? Of kan is er een vergelijkbare combinatie van streamer, cd speler en versterker die deze speakers beter aankan? Het spreekt me we aan dat dit een compact apparaat is maar ik begrijp dat de speakers tot een heel transparant geluid in staat zijn en dat wil ik graag naar boven halen.

   1. Beste Henk,
    De versterker werkt het best met makkelijk aan te sturen luidsprekers. De gevoeligheid is te zien aan het rendement van de luidspreker, aangeduid in dB SPL (sound pressure level). Hoe hoger het getal, des te hoger het rendement. We raden bij elke aankoop aan om zelf goed te luisteren. In de reacties op deze review ziet u al een aantal merken en types terugkomen. Vraag uw dealer of u een set thuis mag proberen.

  18. Dank voor deze uitgebreide info! Ik heb de Marantz mcr-611 en ben nu op zoek naar goed bijpassende speakers. Nog (meer) suggesties voor de beste ‘matches’?

  19. Beste Michel,
   De Q Acoustics 3020s zijn een uitstekende keuze, zeker als je er ook een goede standaard bij kiest; van Q Acoustics zelf (verhoogt wel de aanschafprijs met 50%, maar de monitors verdienen het wel).
   De Cambridge Audio Minx XI hebben we in 2013 getest, zie http://alpha-audio.nl/2013/10/review-cambridge-audio-minx-xi/
   Dat is nog steeds een prima keuze. De DAC van de Minx XI kan echter geen DSD afspelen of muziekbestanden meer dan 24 bit/96 kHz. De versterker van de Minx XI zal iets meer controle hebben over de luidsprekers dan de Marantz; de Minx XI is qua versterkergedeelte een stapje zwaarder uitgevoerd. De Marantz heeft weer een CD-speler. Aan u de keuze!

   1. Bedankt voor je snelle reactie! Op een of andere manier lijkt mij de Minx Xi robuuster, kijk alleen maar naar het gewicht.
    Echter, de Marantz heeft brengt een stukje extra connectiviteitsmogelijkheden, waaronder twee optische ingangen. aptX ontbreekt helaas weer…. Hopelijk kan een luistersessie uitkomst bieden 🙂

  20. Interessant artikel! Ik ben zelf aan het oriënteren op een eigentijds stereo systeem zoals bijvoorbeeld deze Marantz, de WAF speelt hier inderdaad ook in mee 🙂 Wil een goed systeem kopen icm bijvoorbeeld de Q Acoustics 3020s of de Dali Zensor 1’s. Ik ben erg benieuwd hoe deze Marantz zich verhoudt tot de Cambridge Audio Minx XI, die al iets ouder is, maar mij tijdens een luistersessie direct wist te overtuigen. Kan je hier iets over zeggen?

  Geef een antwoord