web analytics

Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

Prijs: € 4495

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
Magnus Audio MP-1000

Conclusie

De Magnus is een uitstekend gemaakt en goed klinkende voorversterker. Het beeld is precies en lekker drie-dimensionaal in zowel hoogte, als breedte als diepte. Dat zorgt voor een pakkende luisterervaring. De klankbalans is neutraal met een licht up-front karakter. Onze Pass Labs XP12 is wat liever en milder in het middengebied. Dat maakt hem iets meer allround dan deze Magnus.

Wat écht een punt van aandacht is, is de gain. Wij konden niet écht zacht spelen op zowel de AVM's als de Hypex nCore400 mono's. Gelukkig kan onze Metrum 10dB omlaag, wat een oplossing is in dit geval. Wellicht dat de Magnus eindversterkers minder gain hebben... let hier goed op!

Specificaties Magnus Audio MP-1000

Inhoud

Soort versterker Voorversterker
Ingangen 2 x XLR, 4 x RCA
Uitgangen 1 x XLR, 1 x RCA
Ingangsweerstand 50K Ohm RCA, 100K Ohm XLR
Uitgangsweerstand 200 Ohm RCA, 400 Ohm XLR
Afmetingen 47 x 40,6 x 12 (b x d x h)
Gewicht 15 Kg
Prijs 4495 euro

Gerelateerde berichten

Densen DenDac50 en B330

Review Densen DenDAC50 en B-330+

Specificaties Magnus Audio MP-1000 InhoudDensen… een merk waar we altijd wel even stil bij staan. De strakke lijnen, krachtige versterkers en de mooie, minimalistische, discrete schakelingen zijn een lust voor het oog en gehoor voor iedere liefhebber. Deze keer hebben we mogen kijken en luisteren naar de nieuwe DenDAC50 en B-330+ eindversterker. 

Naim dac-v1

Review Naim DAC V1 en NAP 100

Specificaties Magnus Audio MP-1000 InhoudKlein maar fijn… een bekend gezegde. En vaak gaat het ook op. Ook in dit geval, want de Naim DAC V1 en NAP 100 zijn alles behalve groot… maar ow, wat zijn ze fijn! 

4 reacties

 1. Met de review komt deze voorversterker over als een lastige versterker die te hoog is geprijst.
  Meer voor liefhebbers denk ik, al zal dit typisch een versterker zijn die ook met eigenmerk eindversterkers het beter zal doen dan vreemde eindversterkers erop.
  Zo speel ik privé met versterker combinaties die uit 1 stal komen.

  De Alpha Audio set-up komt over als een Franse entrecote bij de bami met vissaus.

  Zacht en ongecompliceerd geluid is wat het genieten van muziek zo perfect maakt. Maar iedereen heeft zo een eigensmaak geluid.

  1. Het is ook een beetje een lastigere pre-amp. Maar dat maakt hem zeker niet slecht. Met de juiste eindbak en speakers kan je een ontzettend goede set maken.

   De Alpha-set is geen allegaartje. We hebben dit in de loop der jaren samengesteld op ervaring. Al blijft het smaak, ik ben van mening dat de set mooi in balans is.

   De combinatie met de Magnus is minder fraai, maar ik gok dat menig liefhebber het nog steeds erg goed zal vinden. Maar ja: het kán beter in dit geval.

   Ik denk dat een vM of Magnus eindbak het mooier zal maken. En wellicht een setje Sonus Faber of iets anders wat minder ‘fel’ en sprankelend is.

Geef een reactie