web analytics

Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

Prijs: € 4495

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
Magnus Audio MP-1000

Concurrenten

Goed… De Magnus Audio MP-1000 is een degelijk gebouwd apparaat met een mooie beeldvorming en een net – tikkie up front – klankkarakter. Geen gekke dingen. Waar staat deze pre-amp nu? Wij denken aan modellen van: AVM (Evolution-series, PA 5.2 bijvoorbeeld), NAIM (NAC 282 bijvoorbeeld) of wellicht een Densen. Zelfde prijsklasse en allemaal sterk op andere fronten. Keuzes, keuzes…

Stappen we even uit het analoge doosje, dan is een Metrum Adagio een goede deal. Ja, die is duurder, maar dan hebt u wel een pre-amp én (erg mooie) dac in één. Maar goed: ander product en niet te gebruiken als u ook analoge ingangen nodig hebt.

De Magnus Audio MP-1000 is een voortrap voor de groep die nog een degelijk, handgebouwd, analoog product kan waarderen. Een kijkje onder de kap laat zien dat dit wel goed zit bij dit puristische product uit de US of A.

Gerelateerde berichten

MOON 390 en 330A

Review MOON 390 en 330A

Concurrenten InhoudEr was eens een tijd waarin de audiofiel talloze apparaten nodig had om een fatsoenlijk resultaat te bereiken. Een voorversterker, phono-pre-amp, aparte voedingen, aparte dac, bronnen, eindversterker(s)… ga zo maar door. En dan nog talloze kabels om alles aan elkaar te knopen. Het resultaat: een kamer vol met apparaten. En in sommige gevallen nog […]

PS Audio Sprout 100

Review PS Audio Sprout 100

Concurrenten InhoudVandaag kijken we naar een bijzondere geïntegreerde versterker propvol opties: De PS Audio Sprout 100. Wij van Alpha-Audio waren best tevreden over de originele Sprout, ondanks onze afkeer voor de gelijknamige groente. Een paar dingetjes vonden we wat minder. Het ontbreken van een afstandsbediening en de gecombineerde digitale inputs. Daarenboven werden de mini rca-ingangen […]

4 reacties

 1. Met de review komt deze voorversterker over als een lastige versterker die te hoog is geprijst.
  Meer voor liefhebbers denk ik, al zal dit typisch een versterker zijn die ook met eigenmerk eindversterkers het beter zal doen dan vreemde eindversterkers erop.
  Zo speel ik privé met versterker combinaties die uit 1 stal komen.

  De Alpha Audio set-up komt over als een Franse entrecote bij de bami met vissaus.

  Zacht en ongecompliceerd geluid is wat het genieten van muziek zo perfect maakt. Maar iedereen heeft zo een eigensmaak geluid.

  1. Het is ook een beetje een lastigere pre-amp. Maar dat maakt hem zeker niet slecht. Met de juiste eindbak en speakers kan je een ontzettend goede set maken.

   De Alpha-set is geen allegaartje. We hebben dit in de loop der jaren samengesteld op ervaring. Al blijft het smaak, ik ben van mening dat de set mooi in balans is.

   De combinatie met de Magnus is minder fraai, maar ik gok dat menig liefhebber het nog steeds erg goed zal vinden. Maar ja: het kán beter in dit geval.

   Ik denk dat een vM of Magnus eindbak het mooier zal maken. En wellicht een setje Sonus Faber of iets anders wat minder ‘fel’ en sprankelend is.

Geef een reactie