web analytics

Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

Voordelen

 • Mooi gemaakt
 • Fijne punch
 • Mooie beeldvorming

Nadelen

 • Hoge gain
 • Wellicht tikkie up-front
 • Prijs: € 4495

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Klank
  Prijs
  Magnus Audio MP-1000

  Inleiding

  Er zijn ongelooflijk veel audiomerken op deze aarde. De grote kennen we allemaal wel; we zijn immers liefhebbers. Maar er is meer in het leven dan die grote jongens. Kent u Magnus Audio al? Waar zal het vandaan komen? Rusland? Denemarken? Polen? Zo klinkt het wel. Je zou het prima als een Rus kunnen uitspreken. Of een Deen… misstaat daar niet. Toch… het komt uit de US of A…. California om precies te zijn. Onderdeel van JM Sound. Yeah… let’s take a look at this big boy!

  Audiofeel heeft ons de Magnus geleverd. De Magnus Audio MP-1000 is de enige voorversterker in het assortiment van het Californische bedrijf. U kunt er wel een viertal eindversterkers mee combineren. Denk aan de Class A MA-330. Of de klasse AB MA-360, MA-400 en MA-500. Stuk voor stuk flinke power-houses. Zoals we Amerikanen kennen natuurlijk. Kijk maar naar merken als D’agostino, Spectral, McIntosh… etc.

  De MP-1000 beschikt over eem gebalanceerde uitgang, single ended uit, twee xlr-ingangen en vier single ended ingangen. Wij hebben beide in- en outputs geprobeerd. De bevindingen leest u verderop. We krijgen op het front de belangrijkste knoppen om de versterker te bedienen. Denk aan: power, mute, input, volume en een knop om het scherm mee te dimmen. Uit kan niet. En gek genoeg loopt de dimbaarheid van 1 tot 8. Waarom niet van 0 tot 9? Maffe Amerikanen…

  Magnus levert de MP-1000 met een nette afstandsbediening (knoppen hadden handiger ingedeeld mogen worden… we tikken vaak mis) en een power-cord. Netjes. Zo is alles op afstand te bedienen en kunnen we meteen spelen.

  De behuizing oogt netjes en alles zit zonder mee stevig in elkaar. De kast is robuust en de knoppen voelen zeker. De binnenkant is ook keurig. Bedrading ligt netjes in de kast en de print is zonder twijfel netjes ontworpen en gesoldeerd. Magnus heeft de twee transformatoren – één voor elk kanaal! – netjes onder een kap weggewerkt. De kap is tegen strooivelden. Netjes.

  We zien echter dat het ontwerp niet helemaal symmetrisch is. Er zitten wat opamps in de signaalweg. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn. En of dat hoorbaar is, bespreken we verderop.

  Gerelateerde berichten

  AVI S21 voorversterker

  Inleiding InhoudAVI is Brits: écht Brits wel te verstaan. En daar pronkt het merk behoorlijk mee. Neem een kijkje op de site en het staat bol van reclame over hoe het productengamma tot stand komt. Vaak is het echter zo dat de luidst schreeuwende, het minst presteert. Bevestigt of ontkracht AVI deze aloude wijsheid?

  Marantz KI-Ruby serie

  Review Marantz KI Ruby

  Inleiding InhoudWe hebben al heel wat geschreven over de nieuwe Marantz KI Ruby. Zowel over het ontstaan als een beetje over wat u kunt verwachten. Kort samengevat: het is een editie die het 40-jarig jubileum van Ken Ishiwata bij Marantz viert. Ken Ishiwata is een belangrijk persoon bij Marantz. Vandaar ook de KI-edities… welbekend onder […]

  4 reacties

  1. Met de review komt deze voorversterker over als een lastige versterker die te hoog is geprijst.
   Meer voor liefhebbers denk ik, al zal dit typisch een versterker zijn die ook met eigenmerk eindversterkers het beter zal doen dan vreemde eindversterkers erop.
   Zo speel ik privé met versterker combinaties die uit 1 stal komen.

   De Alpha Audio set-up komt over als een Franse entrecote bij de bami met vissaus.

   Zacht en ongecompliceerd geluid is wat het genieten van muziek zo perfect maakt. Maar iedereen heeft zo een eigensmaak geluid.

   1. Het is ook een beetje een lastigere pre-amp. Maar dat maakt hem zeker niet slecht. Met de juiste eindbak en speakers kan je een ontzettend goede set maken.

    De Alpha-set is geen allegaartje. We hebben dit in de loop der jaren samengesteld op ervaring. Al blijft het smaak, ik ben van mening dat de set mooi in balans is.

    De combinatie met de Magnus is minder fraai, maar ik gok dat menig liefhebber het nog steeds erg goed zal vinden. Maar ja: het kán beter in dit geval.

    Ik denk dat een vM of Magnus eindbak het mooier zal maken. En wellicht een setje Sonus Faber of iets anders wat minder ‘fel’ en sprankelend is.

  Geef een reactie