web analytics

Review Magnus Audio MA-400 eindversterker

Voordelen

 • Zeer strak en snel laaggebied
 • Veel kracht in de presentatie
 • Mooie holografische beeldvorming
 • Mooi gemaakt van binnen

Nadelen

 • XLR-input wordt door opamp geregeld
 • ... dat beïnvloed nadelig de weergave
 • Bovenkap is dun en niet gedempt
 • Prijs: € 8000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Magnus Audio MA-400

  Plek in de markt

  Waar staat Magnus Audio nu in de markt. Dat is een heel goede vraag. Wij denken aan: Pass Labs, Spectral, Mark Levinson, Jeff Rowland, AVM, Moon…etc. Dat zijn nogal wat merken. Goede merken. Merken die de kneepjes van het vak wel kennen.

  En eerlijk is eerlijk: tonaal gezien komt Magnus vrij gemakkelijk mee. Dat is al een prestatie op zich. Maar gezien de geschiedenis van deze jongens ook niet heel verbazingwekkend. Maar toch: op gebied van details vinden we dat ze wel twee steekjes laten vallen. Denk aan de bovenkap. En die op-amp in de signaalweg. In deze prijsklasse en dit marktsegment spelen vele liefhebbers met XLR. En ja… dan presteert deze mastodont dus minder goed. Speelt u single ended? Dan is er geen issue… dat moet ook gezegd.

  Gerelateerde berichten

  Aurelia Aniara

  Review Aurelia Aniara

  Plek in de markt Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw3. De set-up4. De Sound…5. Plek in de markt6. Specificaties Magnus Audio MA-400ReactiesDie Finnen… ze zijn goed in een paar zaken. Onder meer Rallysport en… jazeker: audio-apparatuur ontwikkelen. Ga maar na: Penaudio, SES en bijvoorbeeld Genelec. Om maar wat mooie merken te noemen. Nu mag daar ook Aurelia […]

  Review Metrum Acoustics Pavane DAC

  Plek in de markt Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw3. De set-up4. De Sound…5. Plek in de markt6. Specificaties Magnus Audio MA-400ReactiesToen we voor het eerst een Metrum-dac in handen kregen, wisten we dat dit een bijzonder merk was. Het betrof in 2012 de NOS Mini (Quad). Later – ongeveer een jaar later – hebben we nog een […]

  3 reacties

  1. Leuk om nieuwe merken te zien op Alpha. Single ended hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Als het geluid maar goed is. Maar voor die prijs mocht balanced wel in orde zijn geweest. De details zijn er niet. Wel een prachtige versterker. Sowieso.

  Geef een reactie