web analytics

Review Magnus Audio MA-400 eindversterker

Voordelen

 • Zeer strak en snel laaggebied
 • Veel kracht in de presentatie
 • Mooie holografische beeldvorming
 • Mooi gemaakt van binnen

Nadelen

 • XLR-input wordt door opamp geregeld
 • ... dat beïnvloed nadelig de weergave
 • Bovenkap is dun en niet gedempt
 • Prijs: € 8000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Magnus Audio MA-400

  De Sound...

  Wat na een korte inspeel / opwarmperiode valt vrijwel direct op dat de Magnus aardig wat ‘ballen’ heeft. Er is bijzonder veel controle in het laaggebied. Dat zorgt ervoor dat we bij een nummer als Ill Wind van Radiohead onderin dingen horen die we lang niet hebben gehoord. Er zit daar rond het midden van het nummer een bastoon die héél diep gaat. Echt laag… zo rond de 30 Hz. We wisten nieteens dat de Focal dat met wat kracht kon weergeven. We weten in ieder geval zeker dat een andere versterker / testkandidaat dit niet voor elkaar krijgt.

  Ook valt op met hoeveel snelheid en verfijning de Magnus kan spelen. We horen een ontspannen midden en hoog met veel detail en vooral een heel mooie beeldvorming met veel stabiliteit, diepte en ruimte.

  We horen tijdens de sessies echt een ruimtevullend stereobeeld. Bij vocaal werk – denk aan Aafke Romeijn, staat de stem als een huis… geen verschuivingen en netjes in proportie. Zetten we onze test-track van Blof op – Mooie Dag – dan horen we dat de Magnus dit zonder enige moeite netjes door de ruimte laat bewegen. De gitaar pal voor ons en de effecten links en rechts naast ons; ver de kamer in. En sommige delen zelfs achter. Heel netjes.

  Dan single ended

  We schakelen naar de single ended ingang. We pakken een lange Tubulus Argentus cinch-interlink. Poe… ja: dat klinkt wel anders. Iets groter, ietsje warmer en iets meer 3D nog. Het laat toch horen dat de op-amp aardig wat verkl**t. Zonde eigenlijk wel, want het kan voor deze prijs vast ook discreet.

  Gerelateerde berichten

  Teufel Reference kabel

  De Sound… Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw3. De set-up4. De Sound…5. Plek in de markt6. Specificaties Magnus Audio MA-400ReactiesKabels zijn altijd een gevaarlijk onderwerp. De technisch onderlegde liefhebbers zeggen doorgaans: een kabel moet dik genoeg zijn en niet teveel weerstand bieden. Dan is het goed. De ‘gelovigen’ investeren maar al te graag duizenden euro’s in de […]

  Review Teufel Concept D500

  De Sound… Inhoud 1. Inleiding2. Opbouw3. De set-up4. De Sound…5. Plek in de markt6. Specificaties Magnus Audio MA-400ReactiesREVIEW – Niet heel veel pc-gebruikers zullen een 2.1-setje van ?499 aanschaffen om Youtube-fimpjes te kunnen bekijken, of internet radio te kunnen beluisteren. Maar hoe zit dat met de muziekliefhebbers? Of wellicht de gamers? Is de Concept D500 […]

  3 reacties

  1. Leuk om nieuwe merken te zien op Alpha. Single ended hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Als het geluid maar goed is. Maar voor die prijs mocht balanced wel in orde zijn geweest. De details zijn er niet. Wel een prachtige versterker. Sowieso.

  Geef een reactie