Review Magnus Audio MA-400 eindversterker

Voordelen

 • Zeer strak en snel laaggebied
 • Veel kracht in de presentatie
 • Mooie holografische beeldvorming
 • Mooi gemaakt van binnen

Nadelen

 • XLR-input wordt door opamp geregeld
 • ... dat beïnvloed nadelig de weergave
 • Bovenkap is dun en niet gedempt
 • Prijs: € 8000

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Magnus Audio MA-400

  Opbouw

  Big is beautiful, moeten ze gedacht hebben. De Magnus is zowel een flink apparaat, als een zwaar apparaat: ruim 40 Kg. Die til je niet even in een rek. Wij laten hem dus lekker naast ons rek staan. Met de lange kabels die we gebruiken kan dat wel.

  De buitenzijde is niet echt bijzonder om te zien: een dik front (het groene randje is tape dat eraf kan, maar dat hebben we laten zitten…), grote koelribben langs de zijkant en een kap met ventilatie-sleuven. Deze zit vast met een stuk of 25 schoeven (torx). De kap is niet gedempt en is wat dun. Dat had voor 8000 euro wat netter gemogen naar onze mening.

  Aan de achterzijde vinden we stevige luidspreker-terminals en zowel XLR als single ended (cinch) ingangen. Netjes. In het midden – met veel ruimte – zien we de aansluiting voor het lichtnet.

  Symmetrisch?

  Aan de achterzijde zien we dus zowel XLR als cinch-ingangne. De Magnus Audio MA-400 is echter niet symmetrisch opgebouwd. We zien aan de ingangskant twee op-amps die achter de XLR-ingangen zitten. Deze maken van het gabalanceerde ingangssignaal weer single-ended. (Zie de witte signaalkabel naar de versterkertrap).

  We zien links en rechts de rijen transistors: de MJL21193 om precies te zijn. We zien verder een gigantische ringkern en een tweetal prints vol met Elna condensators die voor audiogebruik bedoeld zijn. Deze hebben een capaciteit van 10.000 uF per stuk. Dus we zien 80.000 uF per kant aan capaciteit. Dat moet voldoende zijn voor flink wat controle en dynamiek.

  De binnenzijde ziet er keurig uit. Als we de website moeten geloven is alles handgemaakt. En met dat in het achterhoofd is het wel een prestatie om het zo netjes af te leveren.

  3 reacties

  1. Leuk om nieuwe merken te zien op Alpha. Single ended hoeft inderdaad geen probleem te zijn. Als het geluid maar goed is. Maar voor die prijs mocht balanced wel in orde zijn geweest. De details zijn er niet. Wel een prachtige versterker. Sowieso.

  Geef een antwoord