web analytics

Review Lumin D2 streamer

Voordelen

 • Soepel karakter
 • Speelt alles
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • (Android) App kan en moet beter
 • Middengebied mag voor ons ietsje milder
 • Prijs: € 2149

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Lumin D2

  Inleiding

  De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben ze aardig wat succes geboekt. Nu is het tijd voor de opvolger: de Lumin D2. We gooien hem in het rek en gaan er eens voor zitten. 

  Lumin behoeft onder de streaming-fans geen introductie. Het merk met het hoofdkantoor in Hong Kong heeft een bijzonder interessante lijn met streamers. Van de S1, A1, T1 en D1/D2 die een dac aan boord hebben, tot de U1 zonder converter, M1 alleskunner en L1 storage oplossing. De D2 is de eerste vernieuwde Lumin. De rest gaat natuurlijk volgen.

  Wat is er nieuw?

  Lumin heeft werk gemaakt van de D2. Er zijn wezenlijke zaken veranderd aan deze nieuweling. Zo is de voeding nu ingebouwd. En Lumin heeft de board-layout aangepakt om crosstalk te verlagen. Tel daar een significant snellere ARM-processor – onder dat koelblok -, meer geheugen en betere overall kwaliteit van de componenten bij op en u snapt dat de Lumin D2 iets meer brengt dan een ander serienummer. De Cirrus Logic / Wolfson-dacjes zijn gebleven. Ow… voor wie een zwarte versie heeft gemist: de behuizing is nu ook in zwart verkrijgbaar, zoals ook de foto’s laten zien.

  Op gebied van connectiemogelijkheden zien we niet veel andere zaken dan bij de D1. Achterop treffen we twee single ended uitgangen aan, een setje gebalanceerde (XLR) en een digitale output: BNC (verrassend genoeg!). We zien tevens twee usb-aansluitingen en een ethernet-input. USB is voor storage; niet voor audio-output naar een dac. Is dat een gemis? Het hoeft niet, maar het was wel mooi geweest als één van de twee ook voor audio was geweest.

  Gerelateerde berichten

  FIIO Q5

  Review Fiio dac Q5

  Inleiding InhoudDe producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review richt zich op een iets ander product van Fiio. We testen namelijk een d/a-converter.

  DALI Phantom 280S

  Review DALI Phantom 280S

  Inleiding InhoudHier is hij dan: de éérste review van een inbouw-luidspreker. Dé reden dat we onze Custom Install muur hebben gebouwd. We trappen af met een ‘big boy’: de DALI Phantom 280S. Een gigantische inbouwspeaker van 1.5 meter hoog en 0.5 meter breed. Is groter beter? We gaan het horen… en meten.

  Geef een reactie