web analytics

Review Lumin D2 streamer

Voordelen

 • Soepel karakter
 • Speelt alles
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • (Android) App kan en moet beter
 • Middengebied mag voor ons ietsje milder
 • Prijs: € 2149

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Prijs
  App
  Weergave
  Lumin D2

  Inleiding

  De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben ze aardig wat succes geboekt. Nu is het tijd voor de opvolger: de Lumin D2. We gooien hem in het rek en gaan er eens voor zitten. 

  Lumin behoeft onder de streaming-fans geen introductie. Het merk met het hoofdkantoor in Hong Kong heeft een bijzonder interessante lijn met streamers. Van de S1, A1, T1 en D1/D2 die een dac aan boord hebben, tot de U1 zonder converter, M1 alleskunner en L1 storage oplossing. De D2 is de eerste vernieuwde Lumin. De rest gaat natuurlijk volgen.

  Wat is er nieuw?

  Lumin heeft werk gemaakt van de D2. Er zijn wezenlijke zaken veranderd aan deze nieuweling. Zo is de voeding nu ingebouwd. En Lumin heeft de board-layout aangepakt om crosstalk te verlagen. Tel daar een significant snellere ARM-processor – onder dat koelblok -, meer geheugen en betere overall kwaliteit van de componenten bij op en u snapt dat de Lumin D2 iets meer brengt dan een ander serienummer. De Cirrus Logic / Wolfson-dacjes zijn gebleven. Ow… voor wie een zwarte versie heeft gemist: de behuizing is nu ook in zwart verkrijgbaar, zoals ook de foto’s laten zien.

  Op gebied van connectiemogelijkheden zien we niet veel andere zaken dan bij de D1. Achterop treffen we twee single ended uitgangen aan, een setje gebalanceerde (XLR) en een digitale output: BNC (verrassend genoeg!). We zien tevens twee usb-aansluitingen en een ethernet-input. USB is voor storage; niet voor audio-output naar een dac. Is dat een gemis? Het hoeft niet, maar het was wel mooi geweest als één van de twee ook voor audio was geweest.

  Gerelateerde berichten

  Sonos Sub detail

  Review Sonos Sub

  Inleiding InhoudHij is al een tijdje geleden aangekondigd, maar we mogen er nu pas over schrijven: de Sonos Sub. Oftewel: de subwoofer van Sonos. Uiteraard draadloos… En uiteraard geheel in stijl van Sonos. Een tikkie lifestyle met gelukkig ook een goede scheut hifiwaardige prestaties. 

  NAD C338

  Review NAD C338 versterker

  Inleiding InhoudNAD staat met name bekend om betaalbare spullen die bovengemiddeld goed presteren. Denk aan de befaamde 3020. Of – naar onze mening – de M2. En zo zijn er vast nog meer voorbeelden te verzinnen. Wij pakken nu de bijzonder betaalbare NAD C338 en zetten hem in het rek. Hoe goed kan een versterker […]

  Geef een reactie