Review Lumin D2 streamer

Voordelen

 • Soepel karakter
 • Speelt alles
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • (Android) App kan en moet beter
 • Middengebied mag voor ons ietsje milder
  • Lumin D2

   Inleiding

   De wereld van digitale audio beweegt snel. Digitaal naar analoog omzetters – dacs – brengen elk jaar weer meer resolutie en verfijning en ook op gebied van streamers zien we talloze vernieuwingen ontstaan. Zowel met hard- als met software. Lumin is een speler die graag een graantje meepikt in die markt. Met de D1 hebben ze aardig wat succes geboekt. Nu is het tijd voor de opvolger: de Lumin D2. We gooien hem in het rek en gaan er eens voor zitten. 

   Lumin behoeft onder de streaming-fans geen introductie. Het merk met het hoofdkantoor in Hong Kong heeft een bijzonder interessante lijn met streamers. Van de S1, A1, T1 en D1/D2 die een dac aan boord hebben, tot de U1 zonder converter, M1 alleskunner en L1 storage oplossing. De D2 is de eerste vernieuwde Lumin. De rest gaat natuurlijk volgen.

   Wat is er nieuw?

   Lumin heeft werk gemaakt van de D2. Er zijn wezenlijke zaken veranderd aan deze nieuweling. Zo is de voeding nu ingebouwd. En Lumin heeft de board-layout aangepakt om crosstalk te verlagen. Tel daar een significant snellere ARM-processor – onder dat koelblok -, meer geheugen en betere overall kwaliteit van de componenten bij op en u snapt dat de Lumin D2 iets meer brengt dan een ander serienummer. De Cirrus Logic / Wolfson-dacjes zijn gebleven. Ow… voor wie een zwarte versie heeft gemist: de behuizing is nu ook in zwart verkrijgbaar, zoals ook de foto’s laten zien.

   Op gebied van connectiemogelijkheden zien we niet veel andere zaken dan bij de D1. Achterop treffen we twee single ended uitgangen aan, een setje gebalanceerde (XLR) en een digitale output: BNC (verrassend genoeg!). We zien tevens twee usb-aansluitingen en een ethernet-input. USB is voor storage; niet voor audio-output naar een dac. Is dat een gemis? Het hoeft niet, maar het was wel mooi geweest als één van de twee ook voor audio was geweest.

   Gerelateerde berichten

   Sonos Play:3 review

   Sonos heeft een kleintje er  bij: de Play:3. Het is een afgeslankte versie van wat voorheen als S5 door het leven ging, maar nu tot Play:5 is gedoopt.

   AudioQuest Kabels

   Massatest AudioQuest USB-kabels

   USB-kabels en audio; er is al veel over geschreven. Jaap?s artikel ?De USB-kabelmythe? leverde zoveel heftige reacties op dat enkele discussianten op de alom gevreesde Alpha-Audio blacklist terechtkwamen. Toch blijven we ons afvragen: hoe zit dat nu met USB? We testen álle AudioQuest USB-kabels! 

   Metrum Acoustics Ambre

   Video Metrum Acoustics Ambre

   We hebben nu een kleine week de Metrum Acoustics Ambre binnen. Tijd om u eens kennis te laten maken met deze prachtige Roon bridge / streamer / endpoint. Een volledige review komt nog, maar we wilden u een korte video niet onthouden! Maak kennis met de eerste streamer van Metrum Acoustics: de Ambre. 

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Teufel One M streaming speaker

   Review Teufel One M streaming speaker