web analytics

Review Libratone ZIPP Copenhagen en ZIPP MINI Copenhagen

Voordelen

 • Prima werkende app
  Accu houdt het lang vol
  Prettig geluid
  Goede prijs/kwaliteitsverhouding (gewone ZIPP)

Nadelen

 • Forse meerprijs voor de ZIPP Copenhagen
  Multiroomserie minder compleet in nieuwe Libratone-collectie
 • Inleiding

  Mobiele  luidsprekers worden steeds beter en prijsvriendelijker. Een paar jaar geleden zouden we de meeste modellen niet testen omdat we de geluidskwaliteit beneden de maat vonden. We testen nu twee modellen van Libratone uit de ZIPP-serie die zowel draagbaarheid, multiroom tot 16 luidsprekers, hi-res audio en ander moois belooft. Dat is heel wat! We gaan het voor u uitproberen en kijken of ze de beloftes kunnen inlossen.

  Het uit Denemarken afkomstige Libratone maakt sinds 2009 actieve streaming luidsprekers die via Airplay, DLNA en Bluetooth muziek kunnen afspelen. We hebben eerder kennisgemaakt met de fraaie Libratone Lounge die met ribbon tweeters was uitgerust. Zeker voor Airplay-weergevers een weinig toegepaste techniek. Nu testen we de nieuwe Libratone Zipps.

  Vernieuwd

  Libratone heeft onlangs het gehele assortiment vernieuwd. In de nieuwe serie is ervoor gekozen om alleen nog luidsprekers te maken die zijn voorzien van een accu. Toch wel een statement.

  De ZIPP’s zijn de grootste luidsprekers; daarna komen de ONE Style, de ONE Click en de TOO. De ONE en TOO zijn pocketformaat luidsprekers, de ZIPP en ZIPP Mini zijn van tafelformaat. Kennelijk is de keuze voor ‘mobiel’ een nogal fundamentele, want Libratone maakt nu ook hoofdtelefoons, en zelfs met noise cancelling.

  Leder en wol

  We krijgen twee modellen van de ZIPP-serie Copenhagen ter beoordeling. Deze is alleen qua materiaalkeuze anders dan de gunstiger geprijsde Libratone ZIPP; de Copenhagen heeft een cover van wol, een handgreep van leer en een aluminium boven- en onderkant, terwijl de gewone ZIPP het moet doen met een cover van stof en de handgreep, boven- en onderkant zijn uitgevoerd in kunststof. Technisch zijn de ZIPP en de ZIPP Copenhagen identiek.

  De cover is met een rits aan de onderkant bevestigd en het was opvallend dat bijna iedereen die tijdens de testperiode met de twee ZIPPs kennismaakte, aan de rits begon te trekken. Behalve dat de rits geen functie heeft, was het vervolgens een hele klus om een eenmaal losgeraakte sluiting weer netjes dicht te krijgen. De cover is overigens vervangbaar, mocht u op enig moment behoefte hebben aan een andere kleur. Daar is de rits dan wel weer handig voor.

  Gerelateerde berichten

  Jarre Aeroskull HD

  Review Jarre Aeroskull HD

  Inleiding InhoudSoms loop je tegen vrij bizarre audioproducten aan. Jarre met zijn Aeroskull HD is zeker een voorbeeld van zo’n ‘vreemd object’. Een Skull met een blauwe tand die muziek uit zijn ogen en achterhoofd reproduceert. In glimmend rood… maar ook andere kleurtjes als u dat leuker vindt. Denk aan mat zwart, wit, blauw… u […]

  Cornered Audio

  Review Cornered Audio – hele serie

  Inleiding InhoudCasus: u bent van plan om wat muziek te realiseren in de keuken, werkkamer of wellicht slaapkamer. Het plafond is hard, de muren ook. Wat doet u? Gaten bikken? Dubbel plafond? Voorzetwand? Nou… wat dacht u van een speaker, speciaal voor hoeken? Wij testen de serie van Cornered Audio.

  Geef een reactie