Review Libratone ZIPP Copenhagen en ZIPP MINI Copenhagen

Voordelen

 • Prima werkende app
  Accu houdt het lang vol
  Prettig geluid
  Goede prijs/kwaliteitsverhouding (gewone ZIPP)

Nadelen

 • Forse meerprijs voor de ZIPP Copenhagen
  Multiroomserie minder compleet in nieuwe Libratone-collectie
  • Inleiding

   Mobiele  luidsprekers worden steeds beter en prijsvriendelijker. Een paar jaar geleden zouden we de meeste modellen niet testen omdat we de geluidskwaliteit beneden de maat vonden. We testen nu twee modellen van Libratone uit de ZIPP-serie die zowel draagbaarheid, multiroom tot 16 luidsprekers, hi-res audio en ander moois belooft. Dat is heel wat! We gaan het voor u uitproberen en kijken of ze de beloftes kunnen inlossen.

   Het uit Denemarken afkomstige Libratone maakt sinds 2009 actieve streaming luidsprekers die via Airplay, DLNA en Bluetooth muziek kunnen afspelen. We hebben eerder kennisgemaakt met de fraaie Libratone Lounge die met ribbon tweeters was uitgerust. Zeker voor Airplay-weergevers een weinig toegepaste techniek. Nu testen we de nieuwe Libratone Zipps.

   Vernieuwd

   Libratone heeft onlangs het gehele assortiment vernieuwd. In de nieuwe serie is ervoor gekozen om alleen nog luidsprekers te maken die zijn voorzien van een accu. Toch wel een statement.

   De ZIPP’s zijn de grootste luidsprekers; daarna komen de ONE Style, de ONE Click en de TOO. De ONE en TOO zijn pocketformaat luidsprekers, de ZIPP en ZIPP Mini zijn van tafelformaat. Kennelijk is de keuze voor ‘mobiel’ een nogal fundamentele, want Libratone maakt nu ook hoofdtelefoons, en zelfs met noise cancelling.

   Leder en wol

   We krijgen twee modellen van de ZIPP-serie Copenhagen ter beoordeling. Deze is alleen qua materiaalkeuze anders dan de gunstiger geprijsde Libratone ZIPP; de Copenhagen heeft een cover van wol, een handgreep van leer en een aluminium boven- en onderkant, terwijl de gewone ZIPP het moet doen met een cover van stof en de handgreep, boven- en onderkant zijn uitgevoerd in kunststof. Technisch zijn de ZIPP en de ZIPP Copenhagen identiek.

   De cover is met een rits aan de onderkant bevestigd en het was opvallend dat bijna iedereen die tijdens de testperiode met de twee ZIPPs kennismaakte, aan de rits begon te trekken. Behalve dat de rits geen functie heeft, was het vervolgens een hele klus om een eenmaal losgeraakte sluiting weer netjes dicht te krijgen. De cover is overigens vervangbaar, mocht u op enig moment behoefte hebben aan een andere kleur. Daar is de rits dan wel weer handig voor.

   Gerelateerde berichten

   Pink Faun Noise Isolator

   Review Pink Faun LAN Noise Isolator

   Streaming is relatief nieuw in ons wereldje van muziekreproductie. Tenminste: in de huidige vorm, want internetradio bestaat op zich ook al een paar decennia natuurlijk. Echter: streaming vanaf diensten of een NAS bestaat pas net tien jaar en is nu zo’n vijf jaar gemeengoed. En dat is niets als je het vergelijkt met de ruim […]

   Teufel Raumfeld Connector ²

   Review Teufel Raumfeld Connector ²

   De markt voor streaming audio wordt steeds breder gedragen en kent een toenemende mate van acceptatie door muziek- en audioliefhebbers. Gelijktijdig denderen de ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en het aanbod van muziekdiensten onverminderd voort. Ook fabrikant Teufel heeft inmiddels een aardige lijn met streaming producten, varierend van (actieve) WLAN speakers tot en met […]

   Bowers Wilkins PM1 front

   Review Bowers & Wilkins PM1

   Een kleine bookshelf voor ?3000? Daar zullen de meeste consumenten wel even over moeten nadenken. Voor hetzelfde geld heb je ook een grote vloerstaander. Ook keurig afgewerkt en met een groter frequentiebereik. Toch heeft Bowers & Wilkins het aangedurft om een bookshelf luidsprekertje met 6,5 liter inhoudt in de markt te zetten voor dit geld. […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Teufel One M streaming speaker

   Review Teufel One M streaming speaker