web analytics

Review Libratone ZIPP Copenhagen en ZIPP MINI Copenhagen

Voordelen

 • Prima werkende app
  Accu houdt het lang vol
  Prettig geluid
  Goede prijs/kwaliteitsverhouding (gewone ZIPP)

Nadelen

 • Forse meerprijs voor de ZIPP Copenhagen
  Multiroomserie minder compleet in nieuwe Libratone-collectie
 • Prijs: € 300 - 400 euro

  Inleiding

  Mobiele  luidsprekers worden steeds beter en prijsvriendelijker. Een paar jaar geleden zouden we de meeste modellen niet testen omdat we de geluidskwaliteit beneden de maat vonden. We testen nu twee modellen van Libratone uit de ZIPP-serie die zowel draagbaarheid, multiroom tot 16 luidsprekers, hi-res audio en ander moois belooft. Dat is heel wat! We gaan het voor u uitproberen en kijken of ze de beloftes kunnen inlossen.

  Het uit Denemarken afkomstige Libratone maakt sinds 2009 actieve streaming luidsprekers die via Airplay, DLNA en Bluetooth muziek kunnen afspelen. We hebben eerder kennisgemaakt met de fraaie Libratone Lounge die met ribbon tweeters was uitgerust. Zeker voor Airplay-weergevers een weinig toegepaste techniek. Nu testen we de nieuwe Libratone Zipps.

  Vernieuwd

  Libratone heeft onlangs het gehele assortiment vernieuwd. In de nieuwe serie is ervoor gekozen om alleen nog luidsprekers te maken die zijn voorzien van een accu. Toch wel een statement.

  De ZIPP’s zijn de grootste luidsprekers; daarna komen de ONE Style, de ONE Click en de TOO. De ONE en TOO zijn pocketformaat luidsprekers, de ZIPP en ZIPP Mini zijn van tafelformaat. Kennelijk is de keuze voor ‘mobiel’ een nogal fundamentele, want Libratone maakt nu ook hoofdtelefoons, en zelfs met noise cancelling.

  Leder en wol

  We krijgen twee modellen van de ZIPP-serie Copenhagen ter beoordeling. Deze is alleen qua materiaalkeuze anders dan de gunstiger geprijsde Libratone ZIPP; de Copenhagen heeft een cover van wol, een handgreep van leer en een aluminium boven- en onderkant, terwijl de gewone ZIPP het moet doen met een cover van stof en de handgreep, boven- en onderkant zijn uitgevoerd in kunststof. Technisch zijn de ZIPP en de ZIPP Copenhagen identiek.

  De cover is met een rits aan de onderkant bevestigd en het was opvallend dat bijna iedereen die tijdens de testperiode met de twee ZIPPs kennismaakte, aan de rits begon te trekken. Behalve dat de rits geen functie heeft, was het vervolgens een hele klus om een eenmaal losgeraakte sluiting weer netjes dicht te krijgen. De cover is overigens vervangbaar, mocht u op enig moment behoefte hebben aan een andere kleur. Daar is de rits dan wel weer handig voor.

  Gerelateerde berichten

  Dirac Live Room Correction Suite

  Review Dirac Live Room Correction Suite

  Inleiding InhoudAkoestiek is één van de lastigste zaken om goed te krijgen. Allereerst vereist het kennis van zaken en ten tweede is het vaak een kostbare aangelegenheid. Zeker als u het op een acceptabele manier goed wilt krijgen. Zou het niet geweldig zijn als u het simpel en doeltreffend met software kon oplossen? Dirac Live […]

  Teufel T 300 luidsprekerset

  Inleiding InhoudTeufel kennen we inmiddels wel bij Alpha Audio. De Duitse hifi-fabrikant is vorig jaar begonnen met het veroveren van de Benelux. Niet via de reguliere kanalen, maar via internet. Wij hebben deze keer een ‘budget’ 2.0 luidsprekersetje om te beluisteren. Voor ?300 stuurt de Duitse duivel u een stevige tweeweg luidspreker toe. Geen geld, […]

  Geef een reactie