Home Review LG ThinQ WK7

Review LG ThinQ WK7

0

Voordelen

  • Spraak besturing
  • High Res muziek
  • Google home integratie

Nadelen

  • Geen ethernetpoort

Prijs: € 169

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
LG ThinQ WK7

Only with Google

Inhoud

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende: willen wij gebruik maken van de services, dan moeten wij een Google account hebben. Gelukkig is Google geen onbekende in het huis van redacteur in kwestie. In huis is al een (Google) Nest thermostaat en een (Google) Chromecast aanwezig. Goede start. Ook liggen er diverse Android-smartphones door het huis.

De installatie is vrij eenvoudig en kan enkel via de Google Home app. Binnen enkel seconden is de ThinQ Wk7 anngemeld en kunnen we muziek luisteren. Dit is ook de enige manier om de slimme speaker aan te sluiten. Daarbij komt dat de netwerkverbinding alleen via wifi mogelijk is; er zit geen ethernetaanlsuiting op de ThinQ WK7. Er is ook geen aux-input voor een analoge aansluiting. U kunt dus geen externe apparaten aansluiten. Nu is het een slimme speaker, gemaakt voor de toekomst, maar……..een bekabelde netwerkaansluiting was wel fijn geweest. Zeker omdat bijna geen enkel huis over een optimale wifi-installatie beschikt.

Wij willen in de test niet de nadruk leggen op Google assistant. Maar het is wel de kern van de LG ThinQ WK7. Google is het besturingssysteem en de Assistant is… the brains. Wij hebben er niet heel veel moeite mee dat Google weet welke muziek we afspelen of dat ze weten welke films we op Netflix kijken. Want, ow ja… ook de Netflix account kan gekoppeld worden aan de Home app. Zo kan met een gesproken opdracht naar de LG ThinQ WK7 een film op de chromecast worden afgespeeld. Wij vinden het gemak wat wij terug krijgen door alles te koppelen fantastisch.

Komen wij s ochtends beneden, dan begroeten de LG ThinQ WK7. Dit door simpel “hey Google, goedemorgen” te zeggen. Wij worden dan begroet met Goedemorgen. Vervolgens krijgen we het weer, files en het nieuws te horen. Wij zeggen vervolgens dat BNR radio opgezet moet worden en bij het ontbijt luisteren wij naar BNR radio. Welkom in de 21ste eeuw.

Hi-Fi of makkelijk muziek?

De vraag voor ons audiofielen is natuurlijk; “Hoe klinkt het?” Maar wat moet wij als referentiekader aanhouden bij zo een nieuw en innovatief product?

Een makkelijke vergelijking zou dan zijn de Sonos One. Echter is kern van het product precies het tegenovergestelde. De LG ThinQ WK7 is een spraakgestuurde Smart Assistent die ook (high Res) audio/muziek kan afspelen.

De Sonos One is een smart audio/muziek speler die ook door spraak aangestuurd kan worden (op moment van schrijven is de Alexa spraakondersteuning nog niet verkrijgbaar in Nederland). Om een goed beeld te krijgen van de audiokwaliteit, besluiten we de Sonos One wel als vergelijkmateriaal te gebruiken.

Het aanzetten van muziek op de LG ThinQ WK7 is zoals eerder omschreven, kinderlijk eenvoudig. Met Spotify gekoppeld beginnen we onze luistersessie met Limp Bizkit. Tja, is weer eens iets anders. De muziek komt goed over. Het midden is duidelijk aanwezig en de nummers van het album Significant Other luisteren makkelijk weg. Het beeld komt niet gedwongen over en dat is zeker belangrijk. Als het het zelfde album luisteren op de Sonos One, dan horen we dat de Sonos net iets meer laag heeft. Tevens horen we in de vocalen en/of het hoog iets meer finesse.

Maar de LG heeft nog een geheim wapen. Via de app VLC kunnen we vanaf de server onze muziek bibliotheek benaderen en streamen naar de LG. We spelen Miles Davis. Het nummer So What van het album Kind of Blue. Maar wel in hoge resolutie. Ja de LG ThinQ WK7 kan high Res muziek afspelen. Hier verrast de LG ons. Want het klinkt gewoon bijzonder goed. Zeker voor het bedrag.

De LG ThinQ WK7 profileert zich als een perfect partner voor een avondje gezellig tafelen. We kennen het allemaal, na een goed diner blijven we nog zitten voor een glas wijn. Dat vervolgens een glaasje cognac wordt of een single malt. In die omgeving straalt de ThinQ. De LG is niet bedoeld voor intense luistersessies. De LG ThinQ WK7 is wel geschikt voor een feestje, maar daar zit een keerzijde aan.

Zodra wij de spraakopdracht geven om op hoog volume muziek af te spelen, dan moeten we met de telefoon het volume weer zachter zetten. De reden is vrij simpel. Als de spraakopdracht uitgevoerd moet worden, dan moet de LG de opdracht horen. Dat houdt in dat ons stemvolume hoger moet zijn dan de muziek die afgespeeld wordt. Dat leek bij ons op een vismarkt die alle voorraad kwijt moest. Op de geur na dan.

×