web analytics

Review LG ThinQ WK7

Voordelen

 • Spraak besturing
 • High Res muziek
 • Google home integratie

Nadelen

 • Geen ethernetpoort
 • Prijs: € 169

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  LG ThinQ WK7

  Inleiding

  Inhoud

  Wij audiofielen zijn door de jaren heen steeds luier geworden. Om een lp op te zetten moet je opstaan, de lp uit de hoes halen en op de platenspeler leggen. Daarna moest alle apparatuur aan en dan pas was er muziek. Met de komst van de smartphone en streaming werden wij al lui. Simpel op de smartphone een nummer kiezen en het klinkt over de Bluesound of Sonos. Maar met de LG ThinQ WK7 smart speaker, wordt het nog eenvoudiger.

  “Hey Google, speel late night jazz” de LG ThinQ WK7 denkt even na en antwoord: “Okay Quintijn, ik speel late night jazz op Spotify”. Enkele seconden later Kiss from a rose uitgevoerd door Julia Hulsman Trio. Dit is realiteit. Geen sci-fi technology die wij ooit tegen kwamen in een aflevering van Star trek.

  We hebben het hier over spraak besturing. Deze techniek is al langer op de smartphone beschikbaar, maar begint zijn weg te vinden in onze huizen. Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistent zijn allemaal voorbeelden hiervan. Spraakbesturing en audio zijn inherent verbonden met elkaar. Het is dan ook logisch dat fabrikanten zich gaan richten op de kwaliteit van de audio. Zeker als een slimme speaker ook ingezet wordt om muziek af te spelen.

  Maar ook andersom, merken zoals Sonos en Bluesound die er voor zorgen dat ze aangestuurd kunnen worden door Alexa of Google. Wij verwachten dan ook dat deze technologie een grote invloed op de besturing van apparaten in onze huizen zal hebben.

  Samen met Meridian

  LG is een grote speler op de markt van Smart speakers en natuurlijk Smartphones. Ow, en daarnaast ook nog: tv’s, laptops, soundbars, beamers, monitoren, wasmachines en nog veel meer. De kans is groot dat u al een product van LG in huis hebt staan.

  Bij de ontwikkeling van de ThinQ WK7 smart speaker heeft LG gekozen voor Google assisent. Dat is vrij logisch, als u bedenkt dat op de smartphones van LG Android draait. Maar ook bij de aansturing voor de tv heeft LG gekozen voor Google. Eén ecosysteem dus.

  LG heeft er niet voor gekozen om zelf een spraakbesturing te ontwikkelen. Verstandige keuze, want Google is hier al heel ver mee. LG heeft er ook niet voor gekozen om zelf de audiokant te ontwikkelen. Daarvoor is het gaan partneren met Meridian.

  Het merk Meridian is voor ons geen onbekende. Het is een fabrikant van High-end audio producten. Bijvoorbeeld de Meridian ultra dac. Een betere keuze had LG niet kunnen maken. Dit komt zeker ten goede van de audiokwaliteit. Als wij daar iets verder over nadenken, gokken wij dat de ThinQ WK7 de strijd moet aangaan met bijvoorbeeld Sonos, maar ook Harman Kardon.

  De plek waar een slimme speaker moet komen, is meestal in de of nabij de woonkamer. Het afspelen van muziek in deze ruimte gaat gepaard met een bepaald niveau voor wat betreft de audiokwaliteit.

  Gerelateerde berichten

  Review Raumfeld Speaker M

  Inleiding InhoudRaumfeld (by Teufel) is niet het bekendste merk in Nederland. Het Duitse bedrijf maakt streaming audio producten en is sinds kort in ons kikkerlandje bezig. Tenminste: Teufel is bezig met de distributie van Raumfeld-producten. De Duitse luidsprekerbouwer heeft vorig jaar Raumfeld overgenomen en verkoopt nu de producten. Wij bekijken de gehele serie en beginnen […]

  Q Acoustics 3050i

  Review Q Acoustics 3050i luidspreker

  Inleiding InhoudAls we na een lange werkdag thuiskomen, vinden we twee langwerpige dozen in de hal. Dat moeten een setje vloerstaanders zijn! Hoewel we wel een beetje ‘monitornerds’ zijn, kijken we er toch naar uit om deze zuiltjes eens aan de tand te voelen. Niet in het minst omdat ze van Q Acoustics komen. Een […]

  Geef een reactie