Review Kudos Cardea Super 10A – Actieve pacifist

Voordelen

 • Inzichtelijk
 • Stereobeeld
 • Open middengebied
 • Hoogwaardige componenten

Nadelen

 • Sober uiterlijk
 • Prijzige stands
 • Tikkie fris
 • Prijs: € 5750

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  Kudos luidsprekers worden in Willington, Engeland met de grootste zorg in elkaar gestoken en dat merk je aan alles. Laat je niet misleiden door hun sobere uitstraling want binnenin zit het nokvol kwalitatieve componenten. Door middel van een eenvoudige maar doordachte manier van werken probeert Kudos Audio steeds een transparante weergever te bouwen die de luisteraar begeestert. Bij de Kudos Cardea Super 10A is dit zonder meer gelukt. We zijn stiekem wel benieuwd hoe ze actief aangestuurd klinken maar ook passief, met de juiste versterker, klinken ze bijzonder goed en overtuigen ze met hun snelle, open weergave. Kudos to you!

  Voor wie

  We gokken dat wie kiest voor een Kudos Cardea Super A luidspreker na een tijdje graag de actieve weg wil opgaan om op die manier het maximum uit deze luidsprekers te halen. Er is geen haast om te upgraden maar we kunnen ons wel voorstellen dat dit uiteindelijk het doel zal zijn. De Cardea Super 10A is ook een luidspreker voor wie alles wil horen. For better or for worse. We denken dat deze luidspreker het best tot zijn recht zal komen in een wat kleinere ruimte en met een verfijnde, milde (buizen?) versterker. 

  Vergelijken

  Onze Revel Performa M126BE monitors zijn bijzonder neutrale weergevers en dat is ook nodig om goed te kunnen testen. Neutraal is uiteraard tegelijk een omvangrijk en nietszeggend begrip maar toch weet de lezer wat bedoeld wordt. Heel kort door de bocht heb je aan de ene kant (links) namelijk frisse, analytische speakers en aan de andere kant (rechts) eerder warme, rondere speakers. Om te testen zoeken we dus iets middenin. De Revels klinken homogeen, coherent en evenwichtig. Ze leggen met andere woorden nergens de nadruk op. Sommigen bezoekers vinden ze zelfs wat afstandelijk maar zelf ervaren we dat niet zo. We zijn puristen bij Alpha Audio en willen vooral de muziek laten schitteren. Niet de apparatuur. 

  De Kudos Super 10A situeren we dan ook heel lichtjes aan de linkerkant. Hij is iets detailrijker dan de M126BE en hierdoor ook wat inzichtelijker. Maar op mindere opnames en in onze levendige ruimte kan het hoog soms iets te pittig zijn. Op dit niveau wordt de kwaliteit van de opnames natuurlijk steeds belangrijker en vooral bij klassieke muziek, jazz en vocals is het genieten met deze luidspreker. Het stereobeeld van de Super 10A is breder dan de M126BE, een absolute troef van deze luidspreker alsook de ruime sweetspot. Het laag is dan weer iets beter gedefinieerd op de M126BE en gaat ook wat dieper. Beide speakers zijn erg dynamisch en ritmisch met een nog iets lichtvoetigere Kudos. Beide speakers zijn erg aan elkaar gewaagd en kiezen is vooral een kwestie van smaak. 

  Soort luidspreker
  Monitor - bookshelf
  Type luidspreker
  Dynamisch
  Luidspreker systeem
  Basreflex
  Aansturing
  Passief
  Frequentiebereik
  40 - 30000 Hz
  Crossover
  2-weg
  Rendement
  87 dB
  Impedantie
  8 Ohm
  Afmetingen
  • Breedte: 20 cm
  • Diepte: 27 cm
  • Hoogte: 35 cm
   
   

  Winkels met Kudos

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL

  7 reacties

  Geef een antwoord