dinsdag, april 16, 2024
Home Review Kinki Studio EX-M7 – Red Dragon Power

Review Kinki Studio EX-M7 – Red Dragon Power

6

Voordelen

  • Mooi gemaakt
  • Klinkt goed
  • Scherpe prijs

Nadelen

  • Geen

Prijs: € 2700

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Kinki Studio EX-M7

Inleiding

Inhoud

We Come from China staat er achterop de Kinki Studio EX-M7 eindversterker. Trots op je land. En daar is niets mis mee! Wij zijn ook trots op Nederland in die zin dat we vrij goed zijn in tunnels graven, schepen bergen en bruggen bouwen. En technologisch best een deuk in een pak boter slaan. Kortom: we vinden het een prima statement om dat op een mooi product te zetten. Nu eens kijken hoe de Kinki Studio EX-M7 presteert. Is het Full Fury Dragon Power? 

We zien geen rode draken of überhaupt de kleur rood. De Kinki Studio EX-M7 heeft alleen een paar ventilatieroostertjes bovenop. Met daaronder een paar dikke, in goud uitgevoerde, koelblokken. En daar komt geen vuur uit als het goed is.

De rest van de behuizing is zwart. Met op het front een display die er naar ons idee niet eens op had gehoeven, want het enige wat u daarop te zien krijgt, is Standby, Kinki Studio en Operate. Na een paar seconden gaat het display uit en blijft een heel discreet klein groen ledje branden als de versterker aan staat. Geel als deze in standby staat. En mocht er iets mis zijn, dan gaat deze op rood.

Bizarre specificaties

We kennen Kinki Studio als een merk met zeer gedegen prestaties (de DAC speelt bijzonder prettig bijvoorbeeld) tegen een zeer schappelijke prijs. En als we nu kijken naar de prijs van de EX-M7 – 2700 euro – en de specificaties zien, dan kunnen we alleen maar denken: hoe doen ze dat toch?

Laten we eens de basis benoemen: twee keer een 400 VA tranformator, EXICON mosfets, Mundorf condenstatoren… Alles DC gekoppeld. Het vermogen ligt op 250 watt in 8 Ohm en 400 watt piek. Dat is ruim genoeg voor bijna elke speaker.

Wat bizar is, is de bandbreedte van deze eindversterker. Die loopt van 0 – 2,5 MHz! Dat zijn Spectral en Soulution waarden. Het voordeel van zo’n gigantische bandbreedte, is dat er geen restricties in het audiospectrum meer hoorbaar zijn. Daarbij zijn componenten nodig die deze bandbreedte aankunnen, waardoor er toch echt in het hogere segment geshopt moet worden. Echter: elke schakel moet deze bandbreedte ondersteunen… en dat is zeldzaam. Vandaar overigens dat zowel Spectral als bijvoorbeeld Soulution een totaaloplossing adviseren.

De hardware zit in ons geval in een zwarte behuizing – discreet uiterlijk – maar zilver kan ook. Al vinden we dat een tikkie over de top met dat goud. Achterop de kast zien we zowel geblanceerde als single ended ingangen. We zien ook een Earth en Ground aansluiting op de achterzijde. Dit om alles op één punt te kunnen aarden. Wel interessant. Tenslotte nog een trigger in- en uitgang en een Ground Lift. Ow… en natuurlijk speakeraansluitingen.

DC filtering

Een bijzondere feature van de Kinki Studio is dat DC te filteren is. In sommige huizen / huishoudens / systemen is een lichte brom hoorbaar. Dat is DC op het lichtnet. De EX-M7 kan dat dus wegnemen. Bijzonder handig. Wij hebben het gelukkig niet nodig gehad.

Versterker type
Eindversterker
Versterker technologie
Klasse AB
Brugmodus
Nee
Versterker ingangen
  • Analoog RCA
  • Analoog XLR
Vermogen
Specificatie #1
  • Weerstand: 8 ohm
  • Waarde opgegeven: 250 watt
  • Waarde gemeten: watt
Afmetingen
  • Breedte: 43 cm
  • Diepte: 38 cm
  • Hoogte: 11 cm
Gewicht versterker
25 Kg

6 REACTIES

  1. Mooie test, ik ben allang overtuigt dat er goede spullen uit China komen.
    Draai nu 5 jaar met de Audio GD Master 10 versterker en een ladder DAC van dit merk die mijn Magnepans subliem aansturen.
    Diverse luisteraars die dit bij mij hebben gehoord staan verbaasd hoe goed dit klinkt.
    De conclusie is dan altijd goh toch mooi spul uit China wat ze niet hadden verwacht.
    En dat vind ik dan mooi om te horen

×