web analytics

Review Kinki Studio EX-M7 – Red Dragon Power

Voordelen

 • Mooi gemaakt
 • Klinkt goed
 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Geen
 • Prijs: € 2700

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Kinki Studio EX-M7

  Conclusie

  Wederom weet het merk Kinki Studio ons te verbazen. Deze keer met de EX-M7 eindversterker. Wat een beest. Topcomponenten, strakke prestaties en een mooie afwerking. We kunnen alleen maar zeggen dat er inmiddels uitstekende spullen komen uit het land van de Red Dragon. Een product om trots op te zijn! Alpha Approved.

  De weergave

  Inhoud

  Stil

  De Kinki Studio EX-M7 is de eerste versterker die we in onze verbouwde ruimte hebben getest. Nu is de ruimte niet wezenlijk anders, maar hij is wel een stuk stiller geworden én er is wat demping weggehaald. Kortom; subtiele zaken zijn we wat anders… we gaan binnenkort alles meten en definitief afwerken.

  Door de nieuw verworven stilte in de luisterruimte kunnen we wel beter beoordelen wat er onderin de ruisvloer gebeurt. En dat geeft inzicht in low-level info. Iets wat bij high-end belangrijk is. En de Kinki stelt niet teleur. Wat een snelheid en controle horen we. Wat een dynamiek en microdetaillering… erg indrukwekkend. Dit is overduidelijk een product, gemaakt voor systemen boven deze prijsklasse. Als we in de klasse van 2700 euro kijken, komen we uit bij bijvoorbeeld Arcam, Hegel,

  In vergelijking met de Bryston kunnen we zeker zijn dat de 4B SST3 minder lichtvoetig is. De Kinki is gewoon sneller en meer open in het middengebied. Het laag van beide versterkers is krachtig en snel. De Bryston is wellicht iets ronder, puntiger en strakker. Maar niet per-sé beter met onze Focal. In het hoog is de Kinki iets gepolijster. Overall is de Bryston wat warmer en ronder. En de Kinki lichtvoetiger en meer open.

  Imaging

  We hebben maar één woord: 3D… Sjonge… wat een heerlijk beeld zet deze eindtrap neer zeg! Nu is een eindversterker niet direct verantwoordelijk voor imaging… dat is meer de speaker, ruimte en voortrap en bron (ok.. de gehele aansturing dus), maar een eindversterker heeft wél invloed.

  En dat horen we direct. De Kinki Studio EM-M7 weet feilloos zaken naast en achter ons te plaatsen. Trentemoller, Blof, Radiohead… overal waar ruimte een rol speelt, zet de de Kinki vol lucht neer. Hier is het wel belangrijk dat de fase goed én de ground lift goed staan. Wij hadden met ground lift een waziger beeld. Minder stabiel…

  Hier horen we overigens dat de (veel duurdere) Bryston een stap verder gaat: iets meer ruimte en rondheid in de beeldvorming. Maar prijstechnisch is de Kinki gewoon een betere deal: voor bijna 1/3 haalt u 80% van de Bryston in huis. En houdt u geld over voor een waanzinnige d/a-converter en pre-amp. Of een Sonnet Morpheus en een paar speakers.

   

  6 reacties

  1. Mooie test, ik ben allang overtuigt dat er goede spullen uit China komen.
   Draai nu 5 jaar met de Audio GD Master 10 versterker en een ladder DAC van dit merk die mijn Magnepans subliem aansturen.
   Diverse luisteraars die dit bij mij hebben gehoord staan verbaasd hoe goed dit klinkt.
   De conclusie is dan altijd goh toch mooi spul uit China wat ze niet hadden verwacht.
   En dat vind ik dan mooi om te horen

  2. Waar ik wel benieuwd naar ben, hoe verhoudt deze Kinki zich tov een NAD C298, de Purifi eindbak? Kreeg ook 5 sterren hier en is ook ultiem transparant. Wat zou jij de betere deal vinden?

    1. De door jullie eerder geteste integrated van kinki studio had een dempingsfactor van 2000,dus zal hier ook wel rond die waarde liggen.deze waarde is nogal een statement want lang niet iedere fabrikant kiest voor een hoge dempingsfactor,wel natuurlijk hegel.is weer een smaak dingetje,de sound kan voor de een te clean worden,de ander gaat ervoor.

  Geef een antwoord