Review Kinki Studio EX-M1+

Voordelen

 • Bouwkwaliteit
 • Kracht en verfijning
 • Prijs

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • Enkel analoog
 • Prijs: € 2895

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Kinky Studio EX-M1

  Luisteren

  Inhoud

  We spelen op de nieuwe set steeds meer hi-res en MQA (first unfold) bestanden omdat we merken dat heel wat gewone streams door de mand vallen. Ook met de Kinki Studio EX-M1+ is dit het geval. Compact discs klinken wel nog steeds uitstekend en worden steeds vaker gebruikt bij onze luistersessies.

  Tijd voor wat muziek. Billie Eilish kent ondertussen iedereen maar haar broer Finneas is minder bekend. Nochtans moet zijn album “Blood Harmony” zeker niet onderdoen voor dat van zuslief. Hij maakt popmuziek van de bovenste plank met erg sterke teksten. De power van de EX-M1+ zorgt ervoor dat de muziek mooi loskomt en we merken op geen enkele luidspreker ook maar iets van scherpte. De ATC’s spelen gecontroleerd en sprankelen zoals we ze kennen. Stemmen klinken loepzuiver en het strakke laag loopt eindeloos door.

  Ondanks zijn niet geringe vermogen is de EX-M1+ geen logge krachtpatser. Ja, er is voldoende power en grip maar er is ook finesse en snelheid. Dat horen we duidelijk op “Driving Music”, de derde EP van het Australische Mallrat. Op het nummer ‘Stay’ valt op hoe ritmisch deze versterker is en ook hoe hij snel hij uit de startblokken schiet.

  “By way of deception” van de eclectische band Angles 8 is een live-opname. Dit fantastische jazz-ensemble, deze keer als octet, haalt al jaren een erg hoog niveau. Het eerste nummer en tevens titelnummer duurt een goeie 16 minuten en is een feest voor het oor. De timing van de EX-M1+ is voortreffelijk waardoor dit heftig nummer nooit een kakofonie wordt. Elk instrument klinkt natuurlijk en is afzonderlijk te onderscheiden. Heerlijk!

  We hebben elk genre door deze versterker gejaagd en nergens hadden we het gevoel dat we iets tekort kwamen. De EX-M1+ laat gewoon de verschillende luidsprekers voor zichzelf spreken en haalt er het maximum uit. Onze bescheiden Audiovectors, waarvan we dachten dat ze aan hun limiet zaten, haalden nog maar eens een hoger niveau. Bizar.

  Vergelijken

  De Bryston B60r is de absolute tegenhanger van de Kinki Studio EX-M1+. Hij valt niet op, heeft maar 60 watts onder zijn kap en wordt hierdoor vaak niet serieus genomen. Maar hij bezit meer functies zoals een prima hoofdtelefoonversterker, uitstekende phono-stage en een handige balansknop. Qua weergave speelt de Bryston even strak en punchy maar met minder inzicht, 3D en resolutie. Hij heeft ook een ijzeren grip op elke luidspreker maar raakt sneller buiten adem. Het is een geweldige versterker met erg fijne functies maar de Kinki Studio EX-M1+ gaat op meerdere vlakken verder.

  Onze Benchmark AHB2 kan wel goed mee met de punch, snelheid en transparantie van de Kinki. De 100 watts van de Benchmark zijn erg stabiel en bezitten evenveel grunt als de Kinki maar de Benchmark is enkel een eindversterker terwijl de Kinki Studio EX-M1+ ook nog eens een bijzonder fijne voorversterker onder de kap heeft. Meer zelfs, de combinatie Ps Audio/Benchmark haalt het niet van de Kinki Studio EX-M1+. De erg veelzijdige Ps Audio doet veel goed maar heeft niet de finesse van de Kinki.

  6 reacties

  1. Geen politiek, helemaal mee eens, maar wel kritisch kijken naar wat er gebeurt overal in de wereld om ons heen qua milieu verontreiniging veroorzaakt door fabrieken die het allemaal niet zo nauw nemen met het milieu met erbarmelijke arbeidsomstandigheden waardoor er veel goedkoper geproduceerd kan worden. Maar het kan natuurlijk zijn dat alles goed geregeld is bij Kinki studio,laten we het hopen……Maar alsjeblieft niet allemaal hifi in China gaan kopen, zijn we straks allemaal werkeloos in Europa………

  2. Hallo,

   Even nuanceren. Dit is een eenmansbedrijf dat al vele internationale reviews op zijn naam heeft. Alles verloopt daar, voor zover we dat van eender welk bedrijf zeker kunnen weten, zonder uitbuiting of onregelmatigheden.

   Juist daarom de trotse slogan: We come from China. Want China kopieert al lang niet meer en is vandaag vaak innovatiever dan Europa of Amerika. Nu, we willen er geen politiek verhaal van maken. Wanneer een Europese firma alles in eigen land fabriceert kan dit gerust als een troef gezien worden en een verschil maken voor een potentiële koper.

   Maar een Chinees product is vandaag de dag vaak niet meer per se minderwaardig. En deze Kinki Studio is dit in geen geval. integendeel!

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey

   1. Mee eens Geoffrey. Ook de apparatuur van een merk als Auralic mag gezien en gehoord worden. En de ontwikkelingssnelheid van dergelijke firma’s is ook indrukwekkend.

   2. Hello Geoffrey,

    Hope all is well with you Sr.

    Would you like to share your thoughts on how the Hegels H390/590 VS the Kinki compare by their sound quality alone, is the Kinki in the same level sonically or better perhaps ?

    Kind regards

    Miguel

  3. Ja, de prijs zal best wel laag zijn, da’s wet vaker voor spullen die in China gemaakt (gekopieerd?) worden door mensen die waarschijnlijk nauwelijks het minimum loon kunnen verdienen in een fabriek die (ben ik bang voor) milieumaatregels niet zo nauw neemt….het is maar wat je belangrijk vindt in het leven…….weet niet, misschien zie ik het fout, koop liever HIFI made in Europe of USA…………

  Geef een antwoord