Review Kinki Studio EX-M1+

Voordelen

 • Bouwkwaliteit
 • Kracht en verfijning
 • Prijs

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • Enkel analoog
 • Prijs: € 2895

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Kinky Studio EX-M1

  Inleiding

  Inhoud

  Deze review wordt wat pikanter dan u van ons gewend bent want vandaag testen we de Kinki Studio EX-M1+. U hoort het goed Kinki Studio, een relatief jong bedrijf uit China dat sinds 2008 aan de weg timmert. De EX-M1+ is een geïntegreerde versterker met een verleidelijk uiterlijk en dat maakt wat los bij een mens. Geef toe, we zijn allemaal wel een beetje hifi-fetisjisten. We worden opgewonden bij het zien van een superbe high-end hoofdtelefoon, kwijlen over een versterker met VU-meters en strelen een sierlijke luidspreker alsof het een levend organisme betreft. Maar goed, snel terug naar de orde van de dag.

  Kinki Studio – Boelz Audio – krijgt de laatste jaren heel wat positieve kritieken en dat maakte ons erg nieuwsgierig. Eigenaar Tao Liu heeft een duidelijke visie: een pure weergave met zo weinig mogelijk vervorming bekomen. Een nobel doel dat hij enerzijds tracht te bereiken door hoogwaardige componenten te gebruiken en anderzijds door zijn producten steeds te verbeteren. Gezien de ruime internationale aandacht lijkt het erop dat Liu inmiddels een behoorlijk hoog niveau heeft bereikt met zijn producten. Tijd om te onderzoeken of de hype terecht is.

  Bouw en uiterlijk

  De Kinki Studio EX-M1+ is een beest van een versterker en dat merken we al snel als we hem uit de doos halen. Deze geïntegreerde versterker weegt 25kg los aan de haak. Het grootste deel van dit gewicht komt van de metalen koelvinnen binnenin en de grote voedingen voor de eindversterking. Het kloeke, aluminium front voegt daar nog wat kilootjes aan toe.

  Het zilveren front met zijn twee gigantische draaiknoppen ziet er strak uit en de horizontale lijnen geven deze versterker een exclusieve uitstraling. In het midden zien we een groot scherm, met witte leds, dat de gekozen input en het volume weergeeft. Zelfs bij de buren is deze info nog leesbaar. Gelukkig kan het scherm half of volledig gedimd worden, wat vooral ‘s avonds erg aangenaam is. Alle functies kunnen ook door de prachtige afstandsbediening uitgevoerd worden. Die is gemaakt uit één blok aluminium en heeft naast input, volume en mode ook een handige mute-knop.

  Achteraan opnieuw een erg overzichtelijk geheel. De luidsprekeraansluitingen staan aan de buitenzijde van de versterker en zijn van hoge kwaliteit, net als elk onderdeel op deze versterker. Omdat de versterker in dual mono opgebouwd is, staan de linkse en rechtse inputs elk aan een kant van de versterker. We zien vier inputs waarvan eentje in XLR. Of dit voldoende is zal de koper moeten beslissen maar wij hadden er graag nog eentje meer gezien. Dit is, zoals reeds vermeld, een puristische versterker dus er zijn geen digitale inputs. Een kleine schakelaar laat u kiezen tussen low en high gain. Kan handig zijn!

  6 reacties

  1. Geen politiek, helemaal mee eens, maar wel kritisch kijken naar wat er gebeurt overal in de wereld om ons heen qua milieu verontreiniging veroorzaakt door fabrieken die het allemaal niet zo nauw nemen met het milieu met erbarmelijke arbeidsomstandigheden waardoor er veel goedkoper geproduceerd kan worden. Maar het kan natuurlijk zijn dat alles goed geregeld is bij Kinki studio,laten we het hopen……Maar alsjeblieft niet allemaal hifi in China gaan kopen, zijn we straks allemaal werkeloos in Europa………

  2. Hallo,

   Even nuanceren. Dit is een eenmansbedrijf dat al vele internationale reviews op zijn naam heeft. Alles verloopt daar, voor zover we dat van eender welk bedrijf zeker kunnen weten, zonder uitbuiting of onregelmatigheden.

   Juist daarom de trotse slogan: We come from China. Want China kopieert al lang niet meer en is vandaag vaak innovatiever dan Europa of Amerika. Nu, we willen er geen politiek verhaal van maken. Wanneer een Europese firma alles in eigen land fabriceert kan dit gerust als een troef gezien worden en een verschil maken voor een potentiële koper.

   Maar een Chinees product is vandaag de dag vaak niet meer per se minderwaardig. En deze Kinki Studio is dit in geen geval. integendeel!

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey

   1. Mee eens Geoffrey. Ook de apparatuur van een merk als Auralic mag gezien en gehoord worden. En de ontwikkelingssnelheid van dergelijke firma’s is ook indrukwekkend.

   2. Hello Geoffrey,

    Hope all is well with you Sr.

    Would you like to share your thoughts on how the Hegels H390/590 VS the Kinki compare by their sound quality alone, is the Kinki in the same level sonically or better perhaps ?

    Kind regards

    Miguel

  3. Ja, de prijs zal best wel laag zijn, da’s wet vaker voor spullen die in China gemaakt (gekopieerd?) worden door mensen die waarschijnlijk nauwelijks het minimum loon kunnen verdienen in een fabriek die (ben ik bang voor) milieumaatregels niet zo nauw neemt….het is maar wat je belangrijk vindt in het leven…….weet niet, misschien zie ik het fout, koop liever HIFI made in Europe of USA…………

  Geef een antwoord