Home Review Kii Three

Review Kii Three

19

Voordelen

  • Oogt strak
  • Klinkt indrukwekkend goed
  • Simpel te installeren
  • Interessante prijs

Nadelen

  • Nog geen input en volumeregeling (komt)

Prijs: € 9999

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
kii-three

De set-up

Wij testen de Kii Three op een set die bestaat uit een Pass Labs XP 10 voorversterker, Een NAD M50 streamer / loopwerk, een Illusonic dac / voorversterker en een Weiss DAC2 dac / streamer. We hebben uiteindelijk meer gespeeld met de Illusonic, omdat die beter matcht op de Kii Three.

We hebben op moment van testen helaas géén fatsoenlijke digitale bron met digitaal uit die te regelen is (de Illusonic stuurt helaas alleen analoog uit). Een Sonos Connect of Bluesound Node 2 lijkt ons niet helemaal op niveau van een Kii Three. Wel geprobeerd natuurlijk. En Ja; er komt fatsoenlijk muziek uit. Maar het is niet beter dan een high-end bron via een Pass naar de Kii. De Weiss is wel te regelen, maar niet via een afstandsbediening. Niet zo handig dus…

De kabels zijn eigenlijk vrij eenvoudig: er gaat een ethernetkabel van de ene naar de andere Kii (master naar slave), twee lange netsnoeren voor energie en – in geval van analoog – twee gebalanceerde kabels voor signaal.

Bij analoog in, is het belangrijk dar de Kii Three op analoog staat (schakelaar in het midden). Er is dan geen links of rechts. Dat is wél het geval bij een digitale ingang. Dan gaat het digitale signaal naar de Master. De input van de Kii’s zet u dan op links of rechts.

Foto’s Kii Control

19 REACTIES

  1. Kii Three of de LS1 deze keus is nogal logisch, Jaap heeft de LS1 getest, en heb hem nog nooit zo lovend zien schrijven in een review. De Kii Three heeft een groot voordeel, deze speelt ongeacht de grote van de luisterruimte altijd perfect en de frequentie gaat van 20 Hertz tot 25 kHz en omdat de Kii Three per box, met zijn 6 Digitale Sound Processors dito versterkers en speakers ervoor zorgt dat de zij en achterwand, door deze DSP’s niet meer zorgen voor onnatuurlijke (boem boem, en een zachter en dof klinkend mid /hoog) versterking zorgen. Want hoe lager de frequentie hoe meer deze via de achter en zijwand versterkt wordt. Het is niet de goedkoopste actieve luidsprekerbox maar is, DE BESTE KEUS voor elke audiofiel. Heb je echter echt de ruimte, dan wint de LS1 het in een balzaal.

  2. In hoeverre is het een eerlijk vergelijk met de Grimm ls 1 be… De bronnen zullen verschillend zijn,…. En hoe e.e.a. is aangesloten,…Vlgs. mij is bekabeling aan de Grimm ook zelf ontwikkeld, terwijl de Kii3 getest is met bijgeleverde basic-bekabeling? Ik heb hier even mee gespeeld, Maar nu met zelf op maat gemaakte power cords en een Audioquest Carbon lan kabel tussen de speakers en een goede aes/ebu (audioquest coffee)… Een heel ander verhaal….ook zand in poten van de stands werkt erg positief.
    Hoe de Kii3 s getest zijn is natuurlijk ook verre van ideaal, da, ad,da….
    Alles bezien zou het verschil misschien wel minder groot kunnen zijn tussen Grimm en Kii3…
    Grimm heeft natuurlijk een prachtige be tweeter, die voor veel subtiliteit kan bijdragen, maar om een verschil van 26.000 euro te rechtvaardigen??
    kortom, laten we er het op houden dat het 2 totaal verschillende luidsprekers zijn met een ander concept…, met als gemeenschappelijke factor n Core versterkers van Bruno Putzeys

    • De speakers zijn op dezelfde bron getest: een NAD M50. Tevens nog wat andere bronnen… maar dus gelijk. De Grimm LS1be is ook analoog getest. Immers: we testen alle inputs. Maar idd grootste deel digitaal, omdat er een volumeregeling bij de Grimm zit (krijgt de Kii ook). Kortom: de test-situaties zijn nagenoeg gelijk.

      Even over kabels: Grimm gebruikt tussen de speakers gewoon een standaard CAT-kabel hoor. Zit een sokje om, maar is dus helemaal niets bijzonders. De digitale kabels is een ander verhaal. Maar de kabel tussen de Grimms is gewoon CAT (volgens mij CAT6). Ik denk persoonlijk dat het ook geen snars uitmaakt wat voor kabels je daar tussen legt. Maar goed: ik heb het niet geprobeerd. Wellicht zit ik er helemaal naast. Power-kabel is een ander verhaal. Dat kan zeker wel een groot verschil maken. Wij testen echter nagenoeg altijd met standaard-kabels, omdat dit de test kan beïnvloeden. Onze eigen componenten hangen aan Audioquest NRG1000, omdat dit een vaste factor is in de set.

      • De NAD M50 is 5 sterren, maar als je met iets minder tevreden bent is de Auralic Ries G1 (met AES) de beste keus? De Kii3 werkt digitaal en gaat analoog naar de versterkers en heb je evenals met de Auralic-Altair volume controle, alleen ga je met de Altair analoog naar de Kii3.
        Wat is beter? Gaarne jouw mening 🙂
        Ben benieuwd naar een test tussen de Genelec S360 wordt via de software perfect afgeregeld en de Kii3 op gehoor (niet zo makkelijk)
        Jaap volgens mij maakt het heelveel uit welke cat 5 /7 kabel tussen de boxen zit.
        Met vriendelijke groet, van DE muziekliefhebber 🙂

        • Hey Ferdy,

          Mag ik je vragen iets gestructureerder te reageren. Je springt echt van hot naar her… Je gaat in deze reactie van de M50 naar de Aries G1 (zitten jaaaaren tussen) en vervolgens naar de KiiThree waarbij je op de volumeregeling gaat. En je sluit af met een vraag over de Genelec en wat CAT-kabels. Ik kan hier gewoon écht zo geen antwoord op geven…

          Ik waardeer je enthousiasme en bijdragen. Echt. Maar soms weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen bij je vragen en reacties.

          – M50 is jaren oud. Toen een fantastische machine (en nog). De Aries G1 zit RUIM een klasse hoger.
          – KiiThree altijd digitaal insturen. Want alles wordt intern toch gedigitaliseerd. De DSP kan namelijk alleen digitale signalen verwerken
          – Genelec gaan we niet testen. De importeur antwoord nooit en ziet het nut van reviews niet in… kansloos dus.
          – CAT-kabels tussen speakers hebben we nooit gewisseld… geen idee dus. Gok dat het weinig gaat uitmaken.

          Groet!

          • Beste Jaap, bedankt voor jouw antwoord. Indien ik de Kii3 aanschaf wordt degene die deze geweldige speaker aanstuurt. de Auralic Aries G1. Dom van Genelec, dat zij niet reageren. Daardoor zullen veel professionals gaan twijfelen, welke actieve speaker zij aanschaffen.

  3. Je kan in principe S/PDIF coax aansluiten op een AES ingang met een passieve adapter, mits de ingang niet al te moeilijk doet over de verschillen in metadata.

    Als je geluk hebt kan je zelfs nog wel wegkomen met de S/PDIF coax gewoon direct op pin 2&3 van de ingang aan te sluiten. Netter is met een trafo om de impedantie te matchen en de voltage swing op te krikken, zie bijv RaneNote 149 voor details.

  4. Beste Paul,
    De Kii 3 heeft 30 verschillende settings om in te stellen op de luisterplek, en geen 3! Straks kun je in de Kii Control al deze settings instellen op de luisterplek, dus iedereen wordt op z’n wenken bediend. Verder wat betreft akoestische ruimtemeting, akoestische problemen dien je akoestisch op te lossen. Wat er in de Kii 3 gebeurt, is bijzonder complex, de speaker is namelijk directief vanaf 50Hz! Hiermee los je al de helft van al je akoestische problemen in de ruimte op, je hebt immers de klassieke laagopbouw achter de speaker al niet meer, om maar iets te noemen. Heb je ze eigenlijk al gehoord?

  5. Het heeft mij altijd wat verbaast dat alleen AES als digitale ingang beschikbaar is.
    De gemiddelde studio met zijn DAW zal er zijn hand nier voor omdraaien maar de consument is waarschijnlijk beter uit met SPDIF over BNC of optical.
    Mogelijk dat de remote dat gaat oplossen.
    Ziet er in de photoshop versie zeer opwindend uit.
    http://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/kii-three-controller.758/#post-23659

  6. Mooie resencie. Made in NL. De tweeter is Seas dxt (niet de berillium variant van de Grimm) maar wat voor woofers? aluminium? in ieder geval een bijzondere inverse rubber ophanging. Hij heeft 3 instellingen voor de plaatsing, zou mooi zijn als die ook met de afstandsbediening zijn te bedienen. Ik had eigenlijk acoustische ruimtemeting hiervoor verwacht, dit is niet zo bijzonder meer. Door het flinke vermogen is het mogelijk dat hij zo laag gaat met zo’n kleine kast, maar ik had voor de bas groter vermogen verwacht nc400. Nu nog een recensie van Dutch en Dutch?

    • Dag Paul,

      Vergeet niet dat er vier keer 250 watt voor het laag beschikbaar is: dus 1000 watt. Voor het midden en hoog ook ieder 250 watt. Dat lijkt me ruim voldoende. Akoestische correctie zou nog kunnen als je bijvoorbeeld een Trinnov pakt als voortrap / streamer. Vraag me af hoe dat gaat werken. Kan goed gaan, kan gruwelijk fout gaan, omdat de Kii natuurlijk ook wat doet via de DSP.

      Ja, aanpassing van de plaatsing via de AB zou tof zijn. Maar ja: hoe vaak verplaats je de speaker? Contour idem.

      En idd! Nu nog de Dutch & Dutch… en dan hebben we ze allemaal gehad! Wellicht een ‘recap’-artikel daarna.