Review KEF LSX actieve streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt erg goed
 • Oogt erg goed
 • Grotendeels draadloos

Nadelen

 • App(s)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Gebruik (app)
  Weergave
  Prijs
  KEF LSX Wireless Speaker

  Conclusie

  KEF zet met de LSX een zeer interessant systeem in de markt. De klank is bijzonder aangenaam en opvallend volwassen. De app... die kan beter. Met name het feit dat er twee apps zijn is onhandig. Zet u zich daar overheen dan haalt u een zeer muzikaal en prettig klinkend, modern, multiroom hifisysteem in huis.,

  Afrondend

  Inhoud

  KEF LSX Wireless Speaker

  KEF Heeft een heel interessant product in de markt gezet met de LSX. De speaker klinkt – net als zijn grote broer, de LS50 Wireless – ontzettend goed. Het klankbeeld is aangenaam. En het stereobeeld is groot. Dat is iets wat menig muziekliefhebber zal bevallen. Wij hebben op gebied van weergave echt geen enkele klachten.

  Wel zouden we graag zien dat er één app komt voor de LSX. Het is onlogisch en wat onhandig met twee apps te werken. Tel daar bij op dat er nog wat zaken missen en dat er nog wat onduidelijkheden in de app zitten en we zien daar wel een verbetering mogelijk.

  Natuurlijk zien we concurrenten. Sonos is de grootste met de Play:5… twee Play:5’s in stereo-modus is één setje LSX. Maar eerlijk: klankmatig heeft KEF de troef in handen. Sonos wint met de app. Teufel heeft de Stereo M. Ook geen slechte speaker. Wederom: KEF wint met geluid… maar Teufel met de App. Bluesound is duurder met de Pulse. De Pulse Mini zou kunnen in stereopaar. Maar dat hebben we niet als zodanig getest.

   
   

  Winkels met Kef

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  7 reacties

  1. De lsx werkt nu 2 dagen. Als digibeet toch draadloos aan de praat gekregen (*pfoei*). Geluidkwaliteit meer dan behoorlijk ! Niets te veel gezegd. So far so good. Toch krijgt mijn vrouw hem vanaf een oude Apple1 tabel (of zo – ca 9 jr oud) niet aan de praat. De bluetooth werkt prima, maakt connectie, de control app zegt feitelijk alles paletti (sorry, “ok” dus). maar als zij wil streamen met een internetradio app dutteme dat niet. Wél vanaf mijn mobiel. Dat werkt dus prima. Hebben jullie enig idee? Is de apple1 te oud? Spotify en Tidal kan ze niet installeren want iOS moet minimaal 10.nogwat zijn en zij heeft 9.3.5. .

   Tweede vraag: Klopt het dat de lxs’en, opgesteld in een kleine keuken, bij volle muziek ineens veel zachter gaat spelen? Bij orkest tutti valt dit nogal op, alsof de vol. knop drastisch wordt teruggedraaid. Spelen met de control app en de EQ instellingen leverde tot nu toe niet zoveel op. Is het een karakteristiek van de lsx?

  2. Ik heb sinds kort deze speaker en ik moet zeggen dat er een heel behoorlijk geluid uitkomt. Ben nog een beetje aan het tweaken met o.a. een subwoofer, maar voorlopig ben ik er blij mee.

   Het enige wat ik idd ook mis is internetradio. Via een app en dan streamen via bluetooth kan natuurlijk ook, maar geluid vind ik dan minder mooi.

   Hoop ook dat KEF dit meeneemt in een volgende update. Weet iemand ook of ik dat ergens kan melden, een forum of zo? Heb ik zo snel nog niet ontdekt.

   1. Beste Rolf,
    Het is in vergelijking met de Kef erg duur, maar de https://www.bax-shop.nl/studio-subwoofer/dynaudio-18s-actieve-studio-subwoofer maakt de weergave van elke luidspreker beter. Maar alleen het laag, dat is logisch het is een sub, wordt weergegeven. Het resultaat is enorm. http://alpha-audio.nl/review/review-yamaha-wxc-50-streamer-voorversterker/ deze kost peanuts maar overtrof mijn verwachting. Ik val in herhaling, heb het vaak er vaak over, de beste plek (niet voor de sub, want die komt tussen de linker en rechter speaker op de grond) voor luidsprekerboxen is wanneer de tweeter op oorhoogte en de Kef, liefst 1mtr rondom vrije ruimte heeft. Dit is bijna bij niemand mogelijk, maar de vrije ruimte achter is belangrijk voor het 3D (diepte) effect.

  3. Kef werd, word en zeer aannemelijk blijft, een merk wat in het rijtje genoemd wordt van de top merken. Tegenwoordig moet je niet meer naar de prijs kijken! Maar verstandiger luisteren, en dan liefst zo, dat je niet weet uit welke speaker het geluid komt. Want er wordt vaak gedacht voor die prijs, en dan met dit formaat?!!! Dan lijkt me het verstandiger om terug tegaan in de tijd, mijn eerste computer kocht ik met extra geheugen 640 kb een extra harde schijf van 40 mb vond ik te duur, dat was 1978. Neem de smartphone en vergelijk het geheugen. Als dit ook opging inzake de innovatie van de auto, dan was het vermogen 2000 pk met bijbehorende noodzakelijke techniek, verkrijgbaar voor€15.000,– incl. afleveringskosten en BPM. Sommigen onder ons weten nog dat Bose, kwam met speakers die pakken melk werden genoemd, omdat deze hetzelfde formaat hadden. Nu de weergave van die Bose moet je niet gaan vergelijken met deze Kef, want dan krijg je Yugo Golf GTI. Maar wat wel een tekortkoming in de weergave kan zijn, en dan alleen als je weet wat de klank en de effecten zijn van de Turkse trom, kerkorgel, klassieke muziek en je wilt het ook gebruiken voor de weergave van films. Dan is de actieve subwoofer een must. Als je rekening houdt met de buren en je kunt het betalen. Dan vallen ook de prijzen enorm mee, de top sub kost ongeveer €17.00, – – en zakt dan tot 15 Hertz

  Geef een antwoord