Review KEF LSX actieve streaming speaker

Voordelen

 • Klinkt erg goed
 • Oogt erg goed
 • Grotendeels draadloos

Nadelen

 • App(s)
 • Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Gebruik (app)
  Weergave
  Prijs
  KEF LSX Wireless Speaker

  De App

  Inhoud

  Er zijn dus twee apps: de Control App en de Stream App. Dat zien we wel graag anders. Want niemand wil twee apps om één systeem te bedienen. De Control App is nodig voor het wisselen van inputs. En het inregelen van de EQ en de set-up. De Stream app voor het afspelen van muziek. Waren de eerste versies van de app nog instabiel: dat is nu over. We hebben op onze Nokia 7plus en Nexus 7 tablet geen instabiliteit meer gemerkt.

  Navigeren en spelen gaat op zich prima. Maar écht intuïtief… mwah. Sommige zaken zijn even wennen. Wie van de linkerrand naar rechts veegt krijgt een menu. Dat is logisch (tikje linksboven werkt ook). Remote Control brengt je naar de Control App. News brengt u naar de KEF website (waarom staat dit in de app?). Favorites, Recent en Playlists… logisch. Library is de lokale bibliotheek van het apparaat waarop de app draait (is wat onduidelijk. Local Media zou duidelijker zijn naar onze mening). En vervolgens zien we nog Media Servers, Spotify en Tidal. En Settings. Onder settings kunt u gapless playback aan- of uitzetten (waarom zou je dat uit willen zetten?) Onder advanced kunt u een nieuwe speaker toevoegen. En crash-reporting beheren.

  Missen we dingen? Ja: internetradio. En wellicht extra services als Qobuz. We gaan er vanuit dat dit nog in toekomstige updates wordt geregeld.

  Nu is elke app wennen. En ook deze app is na een kwartier gewoon duidelijk en prima mee te werken. Bovendien werkt het geheel stabiel. Het zijn vooral details die we graag anders zouden zien.

   
   

  Winkels met Kef

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  7 reacties

  1. De lsx werkt nu 2 dagen. Als digibeet toch draadloos aan de praat gekregen (*pfoei*). Geluidkwaliteit meer dan behoorlijk ! Niets te veel gezegd. So far so good. Toch krijgt mijn vrouw hem vanaf een oude Apple1 tabel (of zo – ca 9 jr oud) niet aan de praat. De bluetooth werkt prima, maakt connectie, de control app zegt feitelijk alles paletti (sorry, “ok” dus). maar als zij wil streamen met een internetradio app dutteme dat niet. Wél vanaf mijn mobiel. Dat werkt dus prima. Hebben jullie enig idee? Is de apple1 te oud? Spotify en Tidal kan ze niet installeren want iOS moet minimaal 10.nogwat zijn en zij heeft 9.3.5. .

   Tweede vraag: Klopt het dat de lxs’en, opgesteld in een kleine keuken, bij volle muziek ineens veel zachter gaat spelen? Bij orkest tutti valt dit nogal op, alsof de vol. knop drastisch wordt teruggedraaid. Spelen met de control app en de EQ instellingen leverde tot nu toe niet zoveel op. Is het een karakteristiek van de lsx?

  2. Ik heb sinds kort deze speaker en ik moet zeggen dat er een heel behoorlijk geluid uitkomt. Ben nog een beetje aan het tweaken met o.a. een subwoofer, maar voorlopig ben ik er blij mee.

   Het enige wat ik idd ook mis is internetradio. Via een app en dan streamen via bluetooth kan natuurlijk ook, maar geluid vind ik dan minder mooi.

   Hoop ook dat KEF dit meeneemt in een volgende update. Weet iemand ook of ik dat ergens kan melden, een forum of zo? Heb ik zo snel nog niet ontdekt.

   1. Beste Rolf,
    Het is in vergelijking met de Kef erg duur, maar de https://www.bax-shop.nl/studio-subwoofer/dynaudio-18s-actieve-studio-subwoofer maakt de weergave van elke luidspreker beter. Maar alleen het laag, dat is logisch het is een sub, wordt weergegeven. Het resultaat is enorm. http://alpha-audio.nl/review/review-yamaha-wxc-50-streamer-voorversterker/ deze kost peanuts maar overtrof mijn verwachting. Ik val in herhaling, heb het vaak er vaak over, de beste plek (niet voor de sub, want die komt tussen de linker en rechter speaker op de grond) voor luidsprekerboxen is wanneer de tweeter op oorhoogte en de Kef, liefst 1mtr rondom vrije ruimte heeft. Dit is bijna bij niemand mogelijk, maar de vrije ruimte achter is belangrijk voor het 3D (diepte) effect.

  3. Kef werd, word en zeer aannemelijk blijft, een merk wat in het rijtje genoemd wordt van de top merken. Tegenwoordig moet je niet meer naar de prijs kijken! Maar verstandiger luisteren, en dan liefst zo, dat je niet weet uit welke speaker het geluid komt. Want er wordt vaak gedacht voor die prijs, en dan met dit formaat?!!! Dan lijkt me het verstandiger om terug tegaan in de tijd, mijn eerste computer kocht ik met extra geheugen 640 kb een extra harde schijf van 40 mb vond ik te duur, dat was 1978. Neem de smartphone en vergelijk het geheugen. Als dit ook opging inzake de innovatie van de auto, dan was het vermogen 2000 pk met bijbehorende noodzakelijke techniek, verkrijgbaar voor€15.000,– incl. afleveringskosten en BPM. Sommigen onder ons weten nog dat Bose, kwam met speakers die pakken melk werden genoemd, omdat deze hetzelfde formaat hadden. Nu de weergave van die Bose moet je niet gaan vergelijken met deze Kef, want dan krijg je Yugo Golf GTI. Maar wat wel een tekortkoming in de weergave kan zijn, en dan alleen als je weet wat de klank en de effecten zijn van de Turkse trom, kerkorgel, klassieke muziek en je wilt het ook gebruiken voor de weergave van films. Dan is de actieve subwoofer een must. Als je rekening houdt met de buren en je kunt het betalen. Dan vallen ook de prijzen enorm mee, de top sub kost ongeveer €17.00, – – en zakt dan tot 15 Hertz

  Geef een antwoord