Review KEF LS50 Wireless

Voordelen

 • Klinkt goed
 • Oogt strak
 • Brede sound stage

Nadelen

 • Mist muziek-services en radio
 • App kan beter
 • Bronkeuze kan fijner
  • KEF LS50 Wireless

   Inleiding

   De KEF LS50 is een luidspreker met een bijzondere plek in de markt. Hij is vrijwel direct omarmt door alle liefhebbers in de markt. De luidspreker oogt goed, klinkt goed en was ook nog scherp geprijsd. Nu heeft KEF dat concept gepakt… en uitgebreid. Met een versterker, streamer en wat ingangen. Welkom bij de KEF LS50 Wireless!

   We zien heel duidelijk een trend in powered speakers en actieve systemen. En dat is ook wel te begrijpen: het is gewoon heel gemakkelijk. U zet een set speakers neer, plugt de netkabels in de muur, koppelt de apparaten die u via het systeem wilt beluisteren en klaar. Gemakkelijker wordt het bijna niet.

   Wireless?

   Nu draagt de KEF LS50 ook het achtervoegsel Wireless. Dat heeft niets te maken met dat alles maar draadloos kan. Want dat kan niet. Er moet nog altijd een kabel in voor de energie. En tussen de twee KEF’jes zit ook nog een (ethernet) kabel. Er moet immers muziekdata van rechts (master) naar links (slave). Ook heeft de KEF een optische ingang, een usb-input en natuurlijk aux en netwerk (kabel en draadloos). Ow: en bluetooth. En die laatste twee slaan op het ‘Wireless’-deel van deze KEF. Het is dus mogelijk met bluetooth en een draadloze netwerkverbinding muziekdata naar de KEF te sturen.

   Gerelateerde berichten

   Nexum Tunebox2

   Review Nexum TuneBox2

   Het is niet alleen high-end wat de klok slaat bij Alpha Audio. We vinden het ook bijzonder leuk – en nuttig – om (zeer) betaalbare oplossingen te bekijken. Deze keer hebben we de Nexum Tunebox2 op het bureau. Een UPnP en Airplay-streamertje van 99,99 euro.

   Bryston B135 SST3

   Video Bryston B135 SST3 geïntegreerde versterker

   Bryston… Canadian Pride! En terecht… het is echt zo’n heerlijk degelijk merk met puristische producten. Zo-ook deze B135 geïntegreerde versterker net twee keer 135 watt in 8 Ohm. En u kunt er vanuit gaan dat het stabiele watts zijn. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan deze degelijkheid. Het basismodel – dus zonder modules – […]

   10 reacties

   1. Inmiddels spotify en roon op deze ls 50. Wat is eigenlijk het verschil in resolutie tussen spotify en pakweg tidal. Waarom wordt spotify met andere woorden altijd als minderwaardig beschouwd? Behalve dan mqa bij tidal zijn er nog verschillen? Begrijp het niet zo goed.

    Groeten
    Geoffrey

    1. Spotify streamt met een lossy codec. Namelijk 320 kbps Ogg Vorbis. Tidal streamt ofwel in 320 kbps MP3 of, indien een hifi abonnement, met een Lossless Flac codec. Bij het hifi abonnement is ook MQA beschikbaar.

   2. Hoe goed ook speakers kunnen klinken….is de software kant eigdnlijk het belangrijkste voor deze doelgroep.
    Mensen die dit iverwegen te kopen, tegen deze prijs, willen gemak kopen en daar hoort ” overall instabiliteit ” van de bediening niet bij…..of het ontbreken vzn streaming diensten/gapless afspelen.
    Er zijn genoeg concurrenten die dit wel aanbieden….
    Waarom wordt dit soort zaken niet eerst geregeld voordat men op de markt komt? Of wilt men z.s.m. profiteren van de hype?
    Niks is

   3. En dan op een hete blauwe maandag is hij daar. De kef ls 50 wireless. Hij wordt hier behoorlijk streng aangepakt. Maar dat is alleen maar goed want vaak wordt deze oplossing opgehemeld.

    Toch denk ik dat je met dit product al een heel eind komt qua resolutie en eenvoud van set. Bij Darko stellen ze dat je al hele zware monoblokken aan passieve Ls 50’s moet hangen om even goed te doen.

    Ik ga binnenkort eens naar beide versies luisteren. Ben benieuwd.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review DALI Callisto wireless system

   Review DALI Callisto wireless system