web analytics

Review KEF Egg luidspreker

Prijs: € 399 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
KEF Egg

Conclusie

KEF heeft met de Egg een uitstekende, compacte oplossing voor desktop. Bij de tv zou ook kunnen, maar dan wel met een subwoofer erbij.

De Egg biedt heel wat koppelingen. Denk aan usb, optisch, bluetooth en analoog. Wij hebben vooral usb gebruikt bij de pc en dat is uitstekend bevallen.

Op gebied van weergave kunnen we alleen maar zeggen dat de Egg ons heeft verbaasd. Het geluidsbeeld is groot en ontspannen. Kortom: een uitstekende partner voor de moderne media.

Specificaties KEF Egg

Inhoud

Principe 2-weg basreflex
Units KEF Uni-Q. 19 mm aluminium dome tweeter, 11,5 cm aluminium woofer
Max geluidsdruk 96 dB
Versterkers Twin Class D, 50 watt
Ingangen USB (96 kHz), optisch, 3,5 mm jack, Bluetooth (4.0, AptX)
Frequentierespons 80 Hz – 45 kHz
Afmetingen / gewicht 274 x 136 x 172 mm / 2,15 Kg per speaker
Prijs 399 euro

Gerelateerde berichten

Focal Aria 925

Review Focal Aria 926 luidspreker

Specificaties KEF Egg InhoudFocal heeft de wereld van de middensegment speakers behoorlijk op zijn kop gegooid met de nieuwe Aria-lijn. Tenminste: zo moeten we het geloven. De nieuwe units van vlas moeten heel licht en toch vrij stijf zijn. En aangezien vlas niet zoveel kost, is het ook nog goedkoop in de productie. En dat […]

Mordaunt Short Mezzo-6 en NAD C315BEE

Specificaties KEF Egg InhoudTwee strakgelijnde zuilen met sierlijk, futuristisch gevormde tweeterbehuizingen staren me aan. Ze wachten ?zonder een spier te vertrekken? op mijn commando aan de cd-speler. ?Kom maar op!?, lijken ze wel te denken. ?Ons maak je niet bang met je muziekkeuze!? Ook de ?partner in crime?, een NAD C 315BEE, lijkt niet onder […]

3 reacties

  1. Ik zit zelf te kijken naar een wat mooiere set voor bij de pc, waar ik op dit moment stiekem meer muziek luister dan in de woonkamer. Dat is echt een klein ‘hok’ met vlak achter mijn luisterpositie alweer boekenkasten. Ik ben dus op zoek naar een near field oplossing die daar geen overkill is, maar ook de grotere ruimte in de volgende woning aankan.

    Ik vraag me af of jullie een uitspraak kunnen doen of het voor zo’n klein kamertje slimmer is om te volstaan met dit soort Kefjes, of dat een x300a (actieve kefs) of zelfs LS50’s ook zouden moeten kunnen. Of gaat het geluid dan vervormen, door te kleine ruimte? Het is echt 4 bij 2 oid. Alvast bedankt!

Geef een reactie