web analytics

Review KEF Egg luidspreker

Prijs: € 399 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Klank
Prijs
KEF Egg

Aansluiten

KEF Egg

De KEF Egg komt in een grote doos met daarin natuurlijk de KEF-speakers. Deze zijn opgetrokken uit sterk kunststof en zijn netjes gespoten in – in ons geval – opvallend blauw. De speaker voelt uitermate stevig en zijn zwaarder dan u zou verwachten. Dat geeft direct een gevoel van kwaliteit. Bijkomend voordeel: ze staan lekker stevig. Naast de twee eieren treffen we een usb-kabel, een power-adapter, een optische kabel en een afstandsbediening aan. Handig voor wie ze bij de TV gebruikt.

PC

Wij hebben de Eggs vooral bij de pc gebruikt. Het koppelen met de pc kan natuurlijk met een analoge kabel. Of de optische kabel (zelfde input als de 3,5mm aux), maar beter is via usb. Dat kan geheel zonder driver, aangezien de poort usb 1.1 is. Dat heeft wel als gevolg dat de samplingrate blijft steken bij 96 kHz. Al lijkt dat ons niet echt een ramp. Wij luisteren regelmatig naar high-res materiaal, maar eerlijk gezegd hebben we maar een handvol opnames met een samplingrate van 192 kHz of hoger. DSD is nog zeldzamer in onze collectie. Maar dat kan bij u anders zijn.

We zetten de ‘actieve’ KEF rechts van het scherm. De andere speaker koppelt u achterop de Master-Egg. Dat is een vierpolige stekker die zowel signaal als voeding levert. De kabel is in ons geval ruim lang genoeg.

Zodra we de pc en de KEF Egg aanzetten kunnen we spelen. Wel moeten we even de usb-ingang kiezen. Dat wordt aangeduid met een geel lampje. Bluetooth is blauw, optisch is paars en analoog is groen. Dat staat allemaal in deze quick-guide.

Bijkomend voordeel van USB is dat u ook andere opties kunt gebuiken op de afstandsbediening. Denk aan het skippen, stoppen en pauzeren van tracks. De meeste mediaprogramma’s snappen die commando’s direct. Wij hebben geen problemen gehad met Foobar en mediaplayer.

Gerelateerde berichten

Metrum Acoustics Musette

Eerste indruk Metrum Acoustics Musette

Aansluiten InhoudDe ‘baby’ Metrum is uit. Na het Pavane-vlaggenschip is de Menuet de dac voor wie iets minder diepe zakken heeft. Of wellicht minder hoge eisen. Voor wie de Menuet ook iets te veel van het goede vindt, is de Musette daar weer een stapje onder. Maar vergis u niet: de Musette is een bijzonder […]

3 reacties

  1. Ik zit zelf te kijken naar een wat mooiere set voor bij de pc, waar ik op dit moment stiekem meer muziek luister dan in de woonkamer. Dat is echt een klein ‘hok’ met vlak achter mijn luisterpositie alweer boekenkasten. Ik ben dus op zoek naar een near field oplossing die daar geen overkill is, maar ook de grotere ruimte in de volgende woning aankan.

    Ik vraag me af of jullie een uitspraak kunnen doen of het voor zo’n klein kamertje slimmer is om te volstaan met dit soort Kefjes, of dat een x300a (actieve kefs) of zelfs LS50’s ook zouden moeten kunnen. Of gaat het geluid dan vervormen, door te kleine ruimte? Het is echt 4 bij 2 oid. Alvast bedankt!

Geef een reactie