Review KEF CI4100QL THX in-wall speaker

Voordelen

 • Klinkt prettig
 • Compact
 • Gemakkelijk in te bouwen
 • Prijs

Nadelen

 • Sub is nodig voor complete ervaring
 • Vervorming in het laag
 • Prijs: € 500

  Bouwkwaliteit
  Inbouwen
  Weergave
  Prijs
  KEF CI4100 THX

  Inleiding

  Inhoud

  Het is fascinerend om naar de audiomarkt te kijken. Er zijn grof genomen vier segmenten: traditionele hifi, portable hifi, compacte hifi en custom install hifi. De traditionele hifi zal zeker blijven bestaan, maar is gewoon een niche. Grote sets om de ultieme audiobeleving te krijgen is allereerst voor de happy few én vereist ook een ruimte die het toelaat. Portable audio spreekt voor zich. Compacte hifi bedoelen we de all-in-one systemen mee. En die markt groeit… hard. Net als… Custom install. Juist ja: inbouw. Vloeken in de kerk? Dacht het niet. Custom Install systemen zijn vandaag de dag gewoon goed. Erg goed. Wij testen een betaalbaar systeem van KEF: de CI4100QL THX. En wel op de Alpha manier. Dus met inbouwen én meten…

  Er zijn liefhebbers die graag grote speakers in de woonkamer neerzetten. Wij behoren zeker tot die groep. Speakers kunnen mooi zijn. En het vrij plaatsen van luidsprekers heeft een positieve invloed op de beeldvorming. U krijgt doorgaans meer diepte in het stereobeeld. Het vrij plaatsen heeft echter ook nadelen; de fabrikant van de luidspreker weet niet precies hoe u de speaker plaatst. Er zijn dus onzekere factoren bij de productie van een luidspreker.

  En hier heeft inbouw een voordeel: het is namelijk zeker hoe de speaker geplaatst – of gemonteerd – wordt: namelijk in de muur. Bij de ontwikkeling van de luidspreker kan een fabrikant dus direct rekening houden met deze factoren. En dat heeft positieve invloed op de afstraling en frequentierespons op de luisterplek.

  KEF

  KEF is één van de grotere spelers in de markt van custom install. Naar hun zeggen hebben ze een meerderheidsaandeel in de marine-industrie. Dus boten. Of beter gezegd: jachten. De reden is dat KEF één van de weinige spelers is die een inbouwspeaker heeft die perfect tegen deze lastige omstandigheden kan. Denk aan zout, zon, vocht… iets waar luidsprekers doorgaans niet zo goed tegen bestand zijn.

  Maar wij zij niet zo geïnteresseerd in deze industrie. Alpha Audio houdt zich niet zo bezig met zeelucht. Wel met huiskamers of luisterruimtes. Kortom: wij testen een model dat zich beter thuisvoelt in de woonkamer. De CI4100QL THX. Een in-wall luidspreker van 500 euro. (per stuk).

   
   

  Winkels met Kef

  Steenstraat 54
  6828 CM Arnhem, Gelderland, NL
  Schoenmakersstraat 19
  6041EX Roermond, NL
  Laat 29A
  1811EB Alkmaar, NL
  Pelikaanstraat 126
  2018 Antwerpen, BE

  Geef een antwoord