web analytics

Review Keces E40 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Verfijning én ballen
 • Compact
 • Degelijke bouw

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • USB tot 16/48
 • Wordt warm (let op koeling)
 • Prijs: € 599

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Keces E40

  Beperkingen?

  Inhoud

  Keces E40

  De eerder frisse Audiovectors werden al snel goeie vriendjes met de Keces E40 maar hoe zal het vergaan met een set gloednieuwe ATC SCM19 V2 monitors. Deze uit de kluiten gewassen monitors met hun gesloten constructie en lage gevoeligheid (85db) hebben best wat power en controle nodig. Het resultaat is hoofdzakelijk positief. Er is voldoende controle hoewel de kleine versterker nu wat sneller in ademnood komt. Toch spelen we op behoorlijk hoog volume zonder vervorming. 

  Deze monitors kunnen behoorlijk kaal voor de dag komen zonder de juiste omkadering maar met de E40 gaat het veel beter dan verwacht. Een knoert van een vloerstaander zal misschien moeilijk worden (we hadden geen staan) maar met een fijne monitor weet dit versterkertje wel raad. Het laag is strak met veel punch, details komen opnieuw mooi door en is er geen greintje scherpte te bespeuren. Hoe langer we luisteren naar de Keces E40, hoe meer we onder de indruk zijn. 

  Luisteren

  De eerste cd die we uit de kast halen is “Mr M” van Lambchop. Hun muziek klinkt vaak erg laidback en de Keces E40 versterkt alleen maar die illusie. De lome, vaak slepende nummers klinken extra gezapig en krijgen extra textuur en tonaliteit. De erg herkenbare stem van Kurt Wagner komt mooi door en de instrumentatie klinkt intiemer, kleiner dan we gewoon zijn. Het is alsof we in een jazzclub naar een privé-optreden zitten te luisteren. U snapt wat we bedoelen. 

  Tijd voor wat vinyl. Al bij de eerste noten van Toots Thielemans weten we dat het een fijne namiddag zal worden. Een mondharmonica kan al snel scherp klinken maar dit is hier niet het geval. De weergave is snel, met uitstekende timing en voldoende betrokkenheid. We hebben vooral veel plezier tijdens het luisteren. We schatten de phonotrap in de Keces E40 dan ook hoger in dan die in de Audiolab 6000N. 

  We streamen “African Giant” (MQA Master) van Birma Boy en zijn onder de indruk van het mooi doorlopend laag in het nummer ‘Destiny’. We geraken maar niet uitgepraat over wat de Keces E40 in de onderste regionen klaarspeelt. We luisteren naar het hele album en stellen vast dat we niets missen. Voor de volledigheid sluiten we onze laptop even aan op de usb aansluiting. Nu staat de versterker op het bureau met de Cabasse Surf mini-monitors als weergevers. Deze near-field opstelling gaat uitstekend, vooral op lager volume. De dac met zijn beperkte specs doet wat moet en we horen een weergave die nergens echt stoort.

  De hoofdtelefoonversterker testen we eventjes met onze eenvoudige Sony MDR 1A. Hier zijn de lage tonen opnieuw teveel van het goede. Een frissere hoofdtelefoon zal hier, net als bij de luidsprekers, veel beter in balans komen.

  Gerelateerde berichten

  Arcam SA20 geïntegreerde versterker

  Review Arcam SA20

  Beperkingen? Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Beperkingen?4. Voor wieReactiesOmdat we zo onder de indruk waren van de Arcam SA10, hij won zelfs onze multitest, wilden we wel eens weten wat de SA20 daar nog bovenop kon doen. Is het gewoon een krachtigere versie van de SA10 of is er meer aan de hand? Klinken beide toestellen […]

  Video Review JCAT Netwerkkaart

  Beperkingen? Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Beperkingen?4. Voor wieReactiesDe htpc en computer audio transport zijn niche-producten. En dat is ook vrij logisch als u ziet hoeveel kennis er nodig is om een htpc of cat goed te laten klinken. Maar juist daarom vindt Alpha Audio het leuk. Immers: audio blijft ook een stuk hobby. En aangezien […]

  Geef een reactie