web analytics

Review Keces E40 geïntegreerde versterker

Prijs: € 599

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Keces E40

Set-up

De Keces E40 vervangt een Bryston B60r in onderstaande set:

Wat onmiddellijk opvalt is het uitzonderlijk laag dat dit versterkertje door onze speaker stuurt. We hebben zelden zoveel power en controle gehoord uit zo’n klein doosje. De Rega Brio komt het dichtst in de buurt maar de Keces E40 gaat er los over. Bizar. Heel wat moderne monitors kunnen wel een schop onder de kont gebruiken maar het blijft natuurlijk opletten. Met onze kleine Cabasse Surf mini-monitors was het soms too much of a good thing.

Net als bij alles in audio is de interactie tussen de verschillende componenten (en de ruimte) essentieel. Het kan helemaal niet werken, gewoon goed klinken of er kan magie ontstaan. Onze Audiovectors met hun ‘pure piston’ technologie hebben geen moeite met die extra shot adrenaline. Die denken enkel: Bring it on! Deze luidsprekers blijven ons keer op keer verbazen en transformeren met de Keces E40 van een frisse naar, durven we het zeggen, eerder warme en volle speaker. 

Evenwichtsoefening

Hoewel het de eerste minuten ook nu wat té lijkt te zijn, blijven de beats strak en snel. Het is vooral wennen want we verwachten dit gewoonweg niet bij de Audiovectors. Maar na een half uur merken we het niet meer. Er ligt precies een warm deken over de weergave maar op een goeie manier. Na enkele dagen vinden we de klank bijzonder aangenaam en compleet. We hebben het idee dat de hoge tonen iets milder en minder scherp klinken maar zonder aan detaillering in te boeten. De Audiovectors lijken helemaal in balans. Nice!

Stemmen krijgen wat meer body en instrumenten klinken minder schel en schriel. Vooral voor mindere opnames is deze versterker een godsgeschenk. Het gaat bij de Keces E40 natuurlijk over het totaalplaatje, een budgetversterker kan niet alle instrumenten en stemmen uiterst precies op het podium toveren, maar er is meer aan de hand. De weergave is niet alleen fun, ze is ook voldoende spannend en verfijnd om zelfs een doorgewinterde audiofiel tevreden te stellen. Beide elementen zo goed met elkaar verzoenen zien we zelden of nooit in deze prijsklasse.

Gerelateerde berichten

Pass Labs XP-22

Review Pass Labs XP-22

Set-up InhoudEr zijn van die apparaten die je gewoon een keer gehoord moet hebben. Denk aan een Spectral-set. Of een set Wilson Audio luidsprekers. Of wat te denken van de legendarische Nautilus van Bowers & Wilkins? In geval van auteur in kwestie hoort een Pass voortrap daar ook bij. We hebben de XP-22 in de […]

Cornered Audio

Review Cornered Audio – hele serie

Set-up InhoudCasus: u bent van plan om wat muziek te realiseren in de keuken, werkkamer of wellicht slaapkamer. Het plafond is hard, de muren ook. Wat doet u? Gaten bikken? Dubbel plafond? Voorzetwand? Nou… wat dacht u van een speaker, speciaal voor hoeken? Wij testen de serie van Cornered Audio.

Geef een reactie