web analytics

Review Keces E40 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Verfijning én ballen
 • Compact
 • Degelijke bouw

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • USB tot 16/48
 • Wordt warm (let op koeling)
 • Prijs: € 599

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Keces E40

  Set-up

  Inhoud

  De Keces E40 vervangt een Bryston B60r in onderstaande set:

  Wat onmiddellijk opvalt is het uitzonderlijk laag dat dit versterkertje door onze speaker stuurt. We hebben zelden zoveel power en controle gehoord uit zo’n klein doosje. De Rega Brio komt het dichtst in de buurt maar de Keces E40 gaat er los over. Bizar. Heel wat moderne monitors kunnen wel een schop onder de kont gebruiken maar het blijft natuurlijk opletten. Met onze kleine Cabasse Surf mini-monitors was het soms too much of a good thing.

  Net als bij alles in audio is de interactie tussen de verschillende componenten (en de ruimte) essentieel. Het kan helemaal niet werken, gewoon goed klinken of er kan magie ontstaan. Onze Audiovectors met hun ‘pure piston’ technologie hebben geen moeite met die extra shot adrenaline. Die denken enkel: Bring it on! Deze luidsprekers blijven ons keer op keer verbazen en transformeren met de Keces E40 van een frisse naar, durven we het zeggen, eerder warme en volle speaker. 

  Evenwichtsoefening

  Hoewel het de eerste minuten ook nu wat té lijkt te zijn, blijven de beats strak en snel. Het is vooral wennen want we verwachten dit gewoonweg niet bij de Audiovectors. Maar na een half uur merken we het niet meer. Er ligt precies een warm deken over de weergave maar op een goeie manier. Na enkele dagen vinden we de klank bijzonder aangenaam en compleet. We hebben het idee dat de hoge tonen iets milder en minder scherp klinken maar zonder aan detaillering in te boeten. De Audiovectors lijken helemaal in balans. Nice!

  Stemmen krijgen wat meer body en instrumenten klinken minder schel en schriel. Vooral voor mindere opnames is deze versterker een godsgeschenk. Het gaat bij de Keces E40 natuurlijk over het totaalplaatje, een budgetversterker kan niet alle instrumenten en stemmen uiterst precies op het podium toveren, maar er is meer aan de hand. De weergave is niet alleen fun, ze is ook voldoende spannend en verfijnd om zelfs een doorgewinterde audiofiel tevreden te stellen. Beide elementen zo goed met elkaar verzoenen zien we zelden of nooit in deze prijsklasse.

  Gerelateerde berichten

  Rega Brio

  Review Rega Brio versterker

  Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Beperkingen?4. Voor wieReactiesOnze zoektocht naar betaalbare audiojuweeltjes brengt ons deze keer bij het Britse merk Rega. Vreemd genoeg hebben we bij Alpha Audio nog nooit een product van Rega Research getest en daar moest maar eens verandering in komen. We ontvangen de versterker via importeur Joenit van wie we onlangs […]

  elac-sub-2070-en-sub-12eq

  Review Elac SUB 2070 en Debut S12EQ

  Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. Beperkingen?4. Voor wieReactiesSubwoofers testen is moeilijk. Zo… dat is eruit. Mede om die reden hebben we het lang afgehouden. En wellicht hadden we dat beter zo kunnen laten, want tijdens onze test van de Elac Sub 2070 en  Debut S12EQ lopen we weer tegen talloze uitdagingen aan. Maar goed: we […]

  Geef een reactie