web analytics

Review JCAT USB Femto

Prijs: € 435

Inzetbaarheid
Prijs
Prijs
Weergave
JCAT USB Femto

Conclusie

De JCAT USB Card Femto - wat een mond vol - brengt zonder meer een verrijking op muzikaal vlak. We horen vooral meer rust, waardoor er meer definitie en verfijning hoorbaar is. Tevens horen we een scherper stereobeeld. Waarschijnlijk door de strakkere clocking.

Het enige punt is natuurlijk prijs. Want wie het goed wil doen, zal extern moeten voeden. En dan wordt de investering toch wel fors... Maar ja... wel (goed) hoorbaar.

Voor de knutselaars

Inhoud

JCAT USB Femto

Het feit dat we dit soort vergelijkingen maken, zegt genoeg over het niveau dat haalbaar is met dit soort accessoires.

Natuurlijk kunnen we allemaal gaan roepen en proberen uit te leggen dat het onzin is. Bits zijn bits, bytes zijn bytes, data is data… en met galvanische scheidingen moet het allemaal niets uitmaken.

De realiteit is: als we al die kaarten en filters verwijderen uit onze ultieme audio-pc, klinkt deze pc als… een pc: ruw, onrustig… niet verfijnd als je een direct vergelijk maakt met een apparaat als de NAD M50(.2), Auralic, Aurender of Lumin. En we hebben het inmiddels talloze keren geprobeerd. Met deze kaarten – Sotm, Elfidelity, JCAT – is het niveau van een topstreamer te behalen. Feit.

Wil dat zeggen dan iedereen moet overstappen op pc-streaming. Nee, natuurlijk niet. Computer Audio is voor een selecte doelgroep. De liefhebber die graag zelf aanklooit met computers. De liefhebber die genoeg haalt uit dit geknutsel. Daarbij kan het soms bijzonder frustrerend zijn als iets niet werkt. Maar goed: als je het dan voor elkaar hebt… heerlijk gevoel.

 

Gerelateerde berichten

KEF LSX Wireless Speaker

Review KEF LSX actieve streaming speaker

Voor de knutselaars InhoudWie kent hem niet… de KEF LS50. Een iconische luidspreker om meerdere redenen. Allereerst oogt hij bijzonder met zijn ‘single’ Uni-Q unit. Ten tweede klinkt hij bijzonder goed… én is hij scherp geprijsd. De actieve versie: de LS50 Wireless hebben we onder handen gehad en ja: ook die klinkt bijzonder goed. En […]

Review Naim Mu-so Qb

Voor de knutselaars InhoudNa een succesvolle start in het ‘draadloze luidspreker’ segment met de Mu-so pakt Naim door met de introductie van een kleinere variant, namelijk de Mu-so Qb (cube, oftwel kubus). Met deze compacte speler kunnen kleinbehuisden, slaap-, studeerkamers en woonkeukens voortaan ook voorzien worden van het gemak dat Mu-so biedt. En indien gewenst […]

4 reacties

 1. Interessant! Ik speel met en windows pc + (SOtM usb kaart) en een HFX fanloze pcu. Als software gebruik ik JRiver. Kort geleden een Auralic Aries G2 getest, maar kon er echt geen verschillen qua klank in ontdekken. Dit kan ook aan mijn gehoor liggen hoor, maar dan is het toch ook goed :-)

   1. Hi Jaap,
    In which aspects will you describe the Jcat USB card much better than the elfidelity USB card – is this USB card money worth – you mention about roon vs kodi – but keep in mind I never use tidal like service I only play music from my own server (NAS).
    can you please help me

    thanks
    [email protected]

Geef een reactie