web analytics

Review JCAT USB Femto

Prijs: € 435

Inzetbaarheid
Prijs
Prijs
Weergave
JCAT USB Femto

Conclusie

De JCAT USB Card Femto - wat een mond vol - brengt zonder meer een verrijking op muzikaal vlak. We horen vooral meer rust, waardoor er meer definitie en verfijning hoorbaar is. Tevens horen we een scherper stereobeeld. Waarschijnlijk door de strakkere clocking.

Het enige punt is natuurlijk prijs. Want wie het goed wil doen, zal extern moeten voeden. En dan wordt de investering toch wel fors... Maar ja... wel (goed) hoorbaar.

Voor de knutselaars

Inhoud

JCAT USB Femto

Het feit dat we dit soort vergelijkingen maken, zegt genoeg over het niveau dat haalbaar is met dit soort accessoires.

Natuurlijk kunnen we allemaal gaan roepen en proberen uit te leggen dat het onzin is. Bits zijn bits, bytes zijn bytes, data is data… en met galvanische scheidingen moet het allemaal niets uitmaken.

De realiteit is: als we al die kaarten en filters verwijderen uit onze ultieme audio-pc, klinkt deze pc als… een pc: ruw, onrustig… niet verfijnd als je een direct vergelijk maakt met een apparaat als de NAD M50(.2), Auralic, Aurender of Lumin. En we hebben het inmiddels talloze keren geprobeerd. Met deze kaarten – Sotm, Elfidelity, JCAT – is het niveau van een topstreamer te behalen. Feit.

Wil dat zeggen dan iedereen moet overstappen op pc-streaming. Nee, natuurlijk niet. Computer Audio is voor een selecte doelgroep. De liefhebber die graag zelf aanklooit met computers. De liefhebber die genoeg haalt uit dit geknutsel. Daarbij kan het soms bijzonder frustrerend zijn als iets niet werkt. Maar goed: als je het dan voor elkaar hebt… heerlijk gevoel.

 

Gerelateerde berichten

AYON NW-T SIGMA

Review Ayon Sigma en NW-T DSD

Voor de knutselaars InhoudDe trouwe Alpha-Audio lezer zal weten dat wij gecharmeerd zijn van Zwitserse audio. Dat er in buurland Oostenrijk ook interessante merken bestaan weten we wel, alleen hebben we er nog niet veel kunnen testen. We zijn dan ook blij dat we van het Oostenrijkse AYON een netwerk-transport (streaming bridge) en DAC kunnen […]

Video NAD M10 all-in-one

Voor de knutselaars InhoudEen tijdje terug heeft NAD de M10 aangekondigd: een compacte all-in-one binnen de welbekende Master Series. Deze M10 is wezenlijk anders dan de M32 en wel op meerdere fronten. Denk aan de aanwezigheid van Dirac, een hdmi ARC koppeling en prijs; de M10 kost 3000 euro. De M32 minimaal 4500 euro. Wat […]

4 reacties

 1. Interessant! Ik speel met en windows pc + (SOtM usb kaart) en een HFX fanloze pcu. Als software gebruik ik JRiver. Kort geleden een Auralic Aries G2 getest, maar kon er echt geen verschillen qua klank in ontdekken. Dit kan ook aan mijn gehoor liggen hoor, maar dan is het toch ook goed :-)

   1. Hi Jaap,
    In which aspects will you describe the Jcat USB card much better than the elfidelity USB card – is this USB card money worth – you mention about roon vs kodi – but keep in mind I never use tidal like service I only play music from my own server (NAS).
    can you please help me

    thanks
    [email protected]

Geef een reactie