web analytics

Review JCAT USB Femto

Prijs: € 435

Inzetbaarheid
Prijs
Prijs
Weergave
JCAT USB Femto

Inbouwen

Het inbouwen van de kaart gaat vrij eenvoudig. In ons geval moeten we wel onze filterkaart weghalen, omdat er niet meer ruimte is in de streacom-behuizing. Dat probleem hadden we al met de Elfidelity. Echter het verschil tussen de Elfidelity en de JCAT, is dat de JCAT via een pci-express koppeling zijn data ontvangt en verstuurd. De Elfidelity werkt op de usb-header. Kortom: we zijn de koppeling met de filterkaart kwijt, omdat deze naar de JCAT USB kaart gaat. Jammer. Maar het is niet anders.

In de onderstaande video leggen we kort de basis van de kaart uit én laten we wat beelden zien van de binnenkant van de pc waarin we de JCAT hebben getest. Wij hebben uiteindelijk de kaart met een sbooster getest, omdat dit het maximale uit de kaart haalt. Hij is ook met molex te voeden en ook dan wordt er gefilterd. Let er wel op dat u dan de jumper omzet. Anders werkt de kaart niet. Tevens zijn de filters uit te zetten als er problemen met data zijn. Maar ja: dan hebt u geen filtering meer. Wel nog de strakkere clocking. Dus alsnog is er winst te behalen.

Korte bespreking JCAT USB Femto

Gerelateerde berichten

Review Yamaha WXC-50 streamer voorversterker

Inbouwen InhoudIn het voorjaar van 2016 kondigt Yamaha een groot aantal nieuwe producten aan binnen het Yamaha MusicCast ecosysteem. Tijdens de X-FI 2016 vraagt het bedrijf ons om de Yamaha WXC-50 eens ‘audiofiel’ aan de tand te voelen. Wij nemen dit aanbod graag van Yamaha aan.

NAIM ND5 XS2

Review NAIM ND5 XS2

Inbouwen InhoudNAIM gaat al een tijdje mee in de streaming-wereld. We mogen er dus vanuit gaan dat deze Britten het spelletje wel kennen. Als ze dus met een nieuwe speler of serie (zoals Uniti) komen, dan kunnen we bijna niet wachten om een exemplaar in handen te krijgen. Deze keer: de gloednieuwe ND5 XS2. 

4 reacties

 1. Interessant! Ik speel met en windows pc + (SOtM usb kaart) en een HFX fanloze pcu. Als software gebruik ik JRiver. Kort geleden een Auralic Aries G2 getest, maar kon er echt geen verschillen qua klank in ontdekken. Dit kan ook aan mijn gehoor liggen hoor, maar dan is het toch ook goed :-)

   1. Hi Jaap,
    In which aspects will you describe the Jcat USB card much better than the elfidelity USB card – is this USB card money worth – you mention about roon vs kodi – but keep in mind I never use tidal like service I only play music from my own server (NAS).
    can you please help me

    thanks
    [email protected]

Geef een reactie