web analytics

Review JCAT USB Femto

Prijs: € 435

Inzetbaarheid
Prijs
Prijs
Weergave
JCAT USB Femto

Inbouwen

Het inbouwen van de kaart gaat vrij eenvoudig. In ons geval moeten we wel onze filterkaart weghalen, omdat er niet meer ruimte is in de streacom-behuizing. Dat probleem hadden we al met de Elfidelity. Echter het verschil tussen de Elfidelity en de JCAT, is dat de JCAT via een pci-express koppeling zijn data ontvangt en verstuurd. De Elfidelity werkt op de usb-header. Kortom: we zijn de koppeling met de filterkaart kwijt, omdat deze naar de JCAT USB kaart gaat. Jammer. Maar het is niet anders.

In de onderstaande video leggen we kort de basis van de kaart uit én laten we wat beelden zien van de binnenkant van de pc waarin we de JCAT hebben getest. Wij hebben uiteindelijk de kaart met een sbooster getest, omdat dit het maximale uit de kaart haalt. Hij is ook met molex te voeden en ook dan wordt er gefilterd. Let er wel op dat u dan de jumper omzet. Anders werkt de kaart niet. Tevens zijn de filters uit te zetten als er problemen met data zijn. Maar ja: dan hebt u geen filtering meer. Wel nog de strakkere clocking. Dus alsnog is er winst te behalen.

Korte bespreking JCAT USB Femto

Gerelateerde berichten

Nexum Tunebox2

Review Nexum TuneBox2

Inbouwen InhoudHet is niet alleen high-end wat de klok slaat bij Alpha Audio. We vinden het ook bijzonder leuk – en nuttig – om (zeer) betaalbare oplossingen te bekijken. Deze keer hebben we de Nexum Tunebox2 op het bureau. Een UPnP en Airplay-streamertje van 99,99 euro.

Teufel Radio 3sixty

Teufel Radio 3sixty fm dab bluetooth netwerk radio

Inbouwen InhoudVroeger, toen FM nog hét medium was om muziek gratis te beluisteren, stond er in elke keuken wel een soort van tafelradio. Inmiddels is deze uit menig keuken verdreven door een bluetooth-radiootje. Lekker makkelijk: smartphone verbinden en Spotify erop. Klaar. Maar het kan ook anders. Wat als er nu een apparaatje bestaat, vrij compact, […]

4 reacties

 1. Interessant! Ik speel met en windows pc + (SOtM usb kaart) en een HFX fanloze pcu. Als software gebruik ik JRiver. Kort geleden een Auralic Aries G2 getest, maar kon er echt geen verschillen qua klank in ontdekken. Dit kan ook aan mijn gehoor liggen hoor, maar dan is het toch ook goed :-)

   1. Hi Jaap,
    In which aspects will you describe the Jcat USB card much better than the elfidelity USB card – is this USB card money worth – you mention about roon vs kodi – but keep in mind I never use tidal like service I only play music from my own server (NAS).
    can you please help me

    thanks
    [email protected]

Geef een reactie