web analytics

Review Jay’s Audio CDT-2 MK2 en DAC-2 Signature

Voordelen

 • High-end weergave (via I2S)
 • Beleving
 • Uiterlijk

Nadelen

 • Geen SACD (CDT-2)
 • Geen MQA (DAC-2)
 • Prijs: € 5490

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Jays Audio CDT-2 - DAC-2

  Conclusie

  Het opleggen van een cd wordt opnieuw een beleving met de Jay’s Audio CDT-2. Dit cd-transport is prachtig gemaakt en biedt alle mogelijke outputs om er een top d/a converter op aan te sluiten. Wil u op hoog niveau spelen dan kan u in alle vertrouwen de DAC-2 signature aanschaffen. Via de I2s aansluiting bekomt u een voortreffelijke weergave die heel wat componenten het nakijken geeft. De vlotte bediening en de scherpe prijs maken het plaatje compleet. Haal die schijfjes alvast uit de kast! Prijs: 2495 EURO CDT/ 2995 EURO DAC

  Voor wie

  Inhoud

  Misschien heeft u nog heel wat cd’s in de kast staan en zoekt u naar een bijzondere manier om die af te spelen. Met een fijn transport als de Jay’s Audio CDT-2 zal u met plezier uit de sofa komen om af en toe eens een nieuw schijfje op te leggen. Het plezier van het wegschuiven van het deksel en het bevestigen van de puck zijn een absolute meerwaarde. Daarnaast bent u meer betrokken bij de muziek, de artiest en het album, gaat u vanzelf weer grasduinen in het booklet en zet u vaker een volledig album op. 

  De Dac-2 signature is een logische partner voor dit transport en houdt zich goed staande in deze prijsklasse. We hebben vergeleken met de Metrum Onyx, Weiss Dac-2 en Brooklyn Bridge Dac en de Jay’s Audio presteert minstens even goed, heeft meer aansluitingen en is een pak mooier om naar te kijken. De AKM signatuur is gemoedelijk maar inzichtelijk en zal bij velen in de smaak vallen. De verschillende aansluitingen zijn van het hoogste niveau en garanderen de best mogelijke klank. U kan kiezen tussen NOS of Oversampling en alle types high-res worden ondersteund. Voor beide toestellen geldt ook hun prachtige looks die zorgen voor een hoog ‘pride of ownership’ gevoel. 

  9 reacties

  1. “ sinds een aantal jaar zijn er een paar fijne fabrikanten uit het land van de rijzende zon bijgekomen”
   Kleine correctie: China is niet het land ‘van de rijzende zon’. Dat is, zie de vlag, toch echt nog steeds Japan.
   Verder natuurlijk weer bedankt voor deze fijne review!

   1. Hallo,

    Bedankt! U heeft gelijk. Ik had het nochtans snel even gecheckt maar wordt verkeerdelijk, door mij nu dus ook, ook voor China gebruikt. Ik pas het aan. Ik voelde nochtans dat er iets niet klopte. Zo zie je maar. Ik pas het aan.

    Merci
    Geoffrey

  2. Was inderdaad verbaasd over de inhaalslag die Chi-Fi heeft gedaan de laatste jaren. Merken als genoemde Matrix Audio, Topping en ook Sabaj blijken meetbaar en hoorbaar van grote klasse. Na een demo hier thuis van de Matrix Element X die hier heel goed presteerde heb ik een Sabaj D5 aangeschaft omdat deze bijzonder hoog scoorde bij audiosciencereview. Was ook direct onder de indruk wat het voor 400 euro presteerde. Nu een stap verder met een LKS MH-DA004 DAC met 2x ESS9038PRO, hoogwaardige voedingen plus fraai getuned discrete uitgangtrappen. Geweldig dat deze een I2S-E(thernet) voor Metrum Ambre (niet getest) en I2S-H(DMI) input bezit waar ik probleemloos mijn Pink Faun streamer op kon aansluiten. Ook heel betaalbaar met 2 jaar garantie verkrijgbaar bij Clear Components – Keulen.

  3. Audio GD is ook zo’n fijn Chinees merk.
   Ik draai nu 4 jaar met de Audio GD Master 10 en 2 jaar met een Ladder DAC van dit merk echt mooi gebouwd en klinkt super op mijn Magnepans 1.6.
   Er komen echt wel mooie dingen uit dit land, bedankt voor deze test?

  Geef een antwoord