web analytics

Review Jay’s Audio CDT-2 MK2 en DAC-2 Signature

Voordelen

 • High-end weergave (via I2S)
 • Beleving
 • Uiterlijk

Nadelen

 • Geen SACD (CDT-2)
 • Geen MQA (DAC-2)
 • Prijs: € 5490

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Jays Audio CDT-2 - DAC-2

  Set-up

  Inhoud

  De Jay’s Audio CDT-2 mk2 en DAC-2 signature vervangen respectievelijk een Nad M50 en Metrum Acoustics Onyx in onderstaande set:

  Kwikzilveren geluid

  Hoe klinken onze cd’s nu op een geweldig transport via de allerbeste verbinding naar een geweldige dac. U raadt het al ronduit geweldig! Maar omdat u daar niet veel aan heeft hebben we deze keer een uitvoerige vergelijking gemaakt met andere cd-spelers en loopwerken uit verschillende prijscategorieën. 

  Vergelijken

  We beginnen met onze Medion dvd-speler (50 euro) en sluiten die via coax aan op de Dac-2. Deze goedkope speler uit de Aldi! speelt cd’s af maar via de ingebouwde dac is het niet om aan te horen op onze ATC monitors. Met de Dac-2 transformeert deze goedkope dvd-speler behoorlijk en gaan we een paar stapjes omhoog in de weergave. Maar het is nog lang niet goed. Alles klinkt nog steeds hard en donker ondanks de dure dac. 

  De volgende kandidaat is onze budgetvriendelijke Mitchell and Johnson cd-speler (300 euro) die prima speelt en een Wolfson dacje aan boord heeft . Dit klinkt al heel wat beter. Het is wel nog wat scherp maar al wat strakker in het laag en vooral meer open. Met de DAC-2 via coax gaat het een mooie stap vooruit. De scherpte verdwijnt grotendeels en het laag is nu heel goed. Helemaal niet slecht.

  Als derde vergelijking hebben we natuurlijk het transport in de NAD M50 (2500 euro). Wanneer we er de Dac-2 op aansluiten via aes zitten we weer een stapje hoger dan met de Mitchell. Nu komt de muziek mooi los, is het stereobeeld ruimer en zijn er nog meer micro-details hoorbaar. Bijzonder goed dus en de reden waarom we nog heel vaak cd’s afspelen op de M50. 

  Nu komt natuurlijk de hamvraag. Gaat de Jay’s Audio daar nog over. Ja, vooral via i2s is het goed hoorbaar op de ATC’s. Het is alsof de hemel opklaart en alle wolkjes verdwenen zijn. Er is meer lucht, snelheid, openheid en inzicht. De DAC-2 is op zich geen analytische dac maar eerder vol en rond met een mooie tonaliteit die perfect in balans is met loopwerk. Er is minder ruis, jitter, storing of hoe je het wil noemen via de rechtstreekse i2s verbinding. Duw je op een van de andere inputs dan hoor je dit meteen. 

  9 reacties

  1. “ sinds een aantal jaar zijn er een paar fijne fabrikanten uit het land van de rijzende zon bijgekomen”
   Kleine correctie: China is niet het land ‘van de rijzende zon’. Dat is, zie de vlag, toch echt nog steeds Japan.
   Verder natuurlijk weer bedankt voor deze fijne review!

   1. Hallo,

    Bedankt! U heeft gelijk. Ik had het nochtans snel even gecheckt maar wordt verkeerdelijk, door mij nu dus ook, ook voor China gebruikt. Ik pas het aan. Ik voelde nochtans dat er iets niet klopte. Zo zie je maar. Ik pas het aan.

    Merci
    Geoffrey

  2. Was inderdaad verbaasd over de inhaalslag die Chi-Fi heeft gedaan de laatste jaren. Merken als genoemde Matrix Audio, Topping en ook Sabaj blijken meetbaar en hoorbaar van grote klasse. Na een demo hier thuis van de Matrix Element X die hier heel goed presteerde heb ik een Sabaj D5 aangeschaft omdat deze bijzonder hoog scoorde bij audiosciencereview. Was ook direct onder de indruk wat het voor 400 euro presteerde. Nu een stap verder met een LKS MH-DA004 DAC met 2x ESS9038PRO, hoogwaardige voedingen plus fraai getuned discrete uitgangtrappen. Geweldig dat deze een I2S-E(thernet) voor Metrum Ambre (niet getest) en I2S-H(DMI) input bezit waar ik probleemloos mijn Pink Faun streamer op kon aansluiten. Ook heel betaalbaar met 2 jaar garantie verkrijgbaar bij Clear Components – Keulen.

  3. Audio GD is ook zo’n fijn Chinees merk.
   Ik draai nu 4 jaar met de Audio GD Master 10 en 2 jaar met een Ladder DAC van dit merk echt mooi gebouwd en klinkt super op mijn Magnepans 1.6.
   Er komen echt wel mooie dingen uit dit land, bedankt voor deze test?

  Geef een antwoord