Review Jarre Aeroskull HD

Voordelen

 • Ziet er geweldig uit
 • Klinkt verrassend goed
 • Aansluitmogelijkheden

Nadelen

 • Ruis hoorbaar
 • Afwerking moet beter
 • Prijs
  • Jarre Aeroskull HD

   Soms loop je tegen vrij bizarre audioproducten aan. Jarre met zijn Aeroskull HD is zeker een voorbeeld van zo’n ‘vreemd object’. Een Skull met een blauwe tand die muziek uit zijn ogen en achterhoofd reproduceert. In glimmend rood… maar ook andere kleurtjes als u dat leuker vindt. Denk aan mat zwart, wit, blauw… u begrijpt het: klant is koning. 

   We hebben deze Skull al op High-End Munchen gezien. Ook toen viel deze creatie van het Franse Jarre op. Op IFA staan ze er weer. Reden genoeg om eens te gaan praten en een sample aan te vragen. En hier staat hij dan. In glimmend rood. Verbonden via bluetooth aan de Google Nexus-telefoon. Boven in het hoofd past ook een iPhone met lightning-connector, mocht u dat handiger vinden. Of achterin de schedel past een minijack.

   Gaaf

   Jarre Aeroskull HD
   Ziet er cool uit toch? Waar vind je zoiets?

   Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar wij vinden dit wel gaaf. Het is simpelweg een eye-catcher. Iets wat de jongere liefhebber aanspreekt. Twee ogen met een bril van speakerstof waaruit de midden en hoge tonen komen. En een bol achterhoofd voor de subwoofer. Bovenop een klepje waarachter de lighning-connector voor de iPhone schuilt en in de tanden de volumeregeling en een blauw ledje om te laten zien dat bluetooth actief is. Slim bedacht.

   Afwerking

   De afwerking is goed. Op het eerste gezicht ziet het er allemaal strak uit, maar als we beter gaan kijken… zien we dat er wat details missen. Hoewel het kunststof goed is van kwaliteit, voelt het klepje weer goedkoop. Ook zien we duidelijk een naad lopen. En her en der zitten wat kiertjes… En dat vinden we – gezien de prijs van ? 449 – niet kunnen. Dat kan en moet gewoon beter. We willen het niet zeggen… maar het is een beetje met de Franse slag in elkaar gezet.

   In gebruik

   Wie een iPhone heeft, is meteen klaar. Docken en spelen maar. Simpel. Wie met bluetooth wil spelen, heeft twee opties. Pairen door te zoeken, of via NFC. De Google Nexus (zowel telefoon als tablet) heeft NFC, dus wij zijn zo klaar. Goed geregeld.

   Spelen gaat dan door simpelweg naar de muziek-app te gaan en uw favoriete muziek te starten. Wij gebruiken voor de test Google Play Music. Een dienst, vergelijkbaar met Spotify en andersoortige cloud-muziekdiensten. Zo zullen de meeste deze Skull van Jarre gebruiken.

   Kwaliteit

   Als we de Jarre Aeroskull HD aanzetten, schrikken we even… wat een ruis in rust zeg! We horen echt duidelijk een his. Even denken we dat we het volume vol open hebben staan, maar het blijkt dat dat niet het geval is. Als we spelen valt de ruis natuurlijk weg, maar storend is het wel als u de Skull dichtbij hebt staan en niets speelt.

   We moeten zeggen: de weergave is zonder meer goed. In een ruimte van ongeveer 15 tot 20 m2 is de Skull ruimtevullend. Zonder blikkerig, hol of kaal over te komen. Sterker nog: de laagweergave is prima. Ook bij minder vriendelijke genres: hip-hop, house of zwaardere rock.Dat horen we vaak genoeg anders bij alles-in-één oplossingen.

   We hebben toevallig ook een HEOS 5 in de ruimte staan. Een speaker van 399 euro met netwerkconnectiviteit. Een heel ander soort product (geen docking, geen bluetooth), maar wel ongeveer dezelfde prijs. Eerlijk is eerlijk: die speelt op een hoger niveau. Voller, guller en grootser. Maar het mist de ‘wow’-factor van de Jarre Aeroskull.

   Gerelateerde berichten

   Bryston Mini T bookshelf speaker

   Review Bryston Mini T bookshelf

   Wie aan Canadese audio denkt, denk aan Bryston. Zo eenvoudig is het wel. Het bedrijf maakt al grofweg 35 jaar audio-apparatuur voor zowel de pro-wereld als consumenten. De Canadezen zijn met name bekend vanwege de onverwoestbare versterkers die altijd over reserve lijken te beschikken. Wij testen vandaag geen versterker maar een setje speakers. De Mini […]

   Veho Z-1 in-ear headsets

   Review Veho Z-1 in-ears

   Wij kenden Veho nog niet. Het blijkt een fabrikant te zijn met aardig wat interessante gadgets. Waaronder een paar hoofdtelefoons in in-ear modellen. Wij testen de VEP-003-360Z1BW… of gewoon de Z-1 in-ears… een modieus setje van slechts 25 euro. Weet het te presteren?

   BeoPlay A3 liggend

   Review B&O BeoPlay A3

   Als ons gevraagd zou worden om 2 merken aan te wijzen die tot de verbeelding spreken qua designfilosofie en uitstraling, dan zijn dat wel Apple en Bang & Olufsen (B&O). Andere overeenkomsten zijn beider opvattingen over begrippen als eenvoud, gebruiksgemak en functionaliteit. We zijn vooraf dan ook erg benieuwd welk resultaat een combinatie van beide […]

   1 reactie

   1. Ik gebruik hem thuis en ik ben erg enthousiast. De ruis is alleen van dichtbij( identiek als ik mijn oor dichtbij mijn gewone luidspreker bij de tweeter houdt( wat je normaal niet doet)
    De afwerking is prima, maar misschien jullie demo net iets slordiger gemaakt dan de mijne. En ik krijg veel positieve respons van vrienden…

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

   Review Teufel Boomster XL mobiele speaker