Review iWALK Sound Angle

Voordelen

 • Vormgeving: formaat, uitstraling en afwerking
  Capaciteit accu
  Prijs

Nadelen

 • Weergave: teveel nadruk op hoge tonen
  Ontbreken adapter
  • iWalk Sound Angle

   Tijdens de vorige iWalk-review werd ‘ie al aangekondigd: de iWalk Sound Angle (SPS001). Het functionele recept is net als bij de reeds besproken Mini (SPS003) hetzelfde, namelijk een portable bluetooth speaker die voorzien is van een accu en ingebouwde microfoon voor handsfree bellen. De uiterlijke verschillen zijn echter fors.

   Zo beschikt deze grotere Sound Angle aan weerszijden over een luidspreker (dus stereoweergave), een basreflexpoort aan de achterzijde en de mogelijkheid om via het uitschuifbare klepje een stand te creëren voor een tablet of een smartphone. Zowel de verpakking als de gespecificeerde inhoud lijken veelbelovend, dus de hoogste tijd om dat allemaal eens nader te onderzoeken.

   Vandaag is rood…

   iWalk Sound Angle
   De iWalk Sound Angle maakt visueel indruk met een bijzondere vormgeving en een goede afwerking.

   De afdeling productontwikkeling van iWalk heeft flink haar best gedaan om ook van deze Sound Angle een opvallende verschijning te maken. De kunststof behuizing van ons testexemplaar is namelijk uitgevoerd in een matte brandweerrode ‘softtouch’ coating. Wie dat te heftig vindt ogen kan beter gaan voor traditioneel zwart. In principe is een overtreffende kanariegele of stemmig grijze versie ook leverbaar, maar dat is dan wel afhankelijk van het beschikbare (online) aanbod. De eerder besproken Mini ging hierin trouwens nog een stapje verder door zelfs in roze en wit beschikbaar te zijn.

   Om terug te komen op de ‘softtouch’ coating; we kennen deze afwerking van de telefoonhoesjes. Het voelt zonder meer prettig aan en het is vaak slijtvaster en krasbestendiger dan een hoogglans afwerking. In de witte biezen aan weerszijden is de bediening verwerkt. Het zorgt voor een leuk contrast tussen de zwarte speakerroosters en het rood. Het klepje is lekker stevig en dat maakt het – in combinatie met de plaatsingshoek van de Sound Angle – tot een prima stand om een tablet of een smartphone te stallen.

   Gimmick of nuttig?

   iWalk Sound Angle
   Best lastig vast te leggen al die verschillende invalshoeken.

   De gekozen naam Sound Angle is natuurlijk gemakkelijk te herleiden naar de vorm van de behuizing. Daarnaast is de driehoekige buis aan de voorzijde ook nog eens trapeziumvormig (boven iets breder dan onder). Het doorkantelen naar de onder- of achterzijde levert telkens andere invalshoeken op.

   Praktisch gezien zorgt deze hoekencombinatie ervoor dat de luidsprekers in de normale stand aan weerszijden heel licht naar de luisteraar toe ingedraaid staan. Dat kan mogelijk voordeel opleveren in de weergave en afstraling van het geluid, maar daarover later meer.

   Op de achterzijde wordt de aanwezigheid van de bass-reflex poort sterk onder de aandacht gebracht door deze te omcirkelen met een spiegelrand.

   Specificaties en uitrusting

   De Sound Angle beschikt over een Li-ion accu van 2600 mAh. Dit moet genoeg zijn voor 8 uur weergave op hoog volume, 16 uur op normaal volume en tot 23 uur op laag volume. Dat zijn nette waarden en maakt deze portable speaker prima geschikt om voor langere tijd buitenshuis te gebruiken.

   Het maximaal opgegeven weergavevermogen bedraagt 2 x 3,5 Watt. Dat lijkt – helemaal ten opzichte van de beduidend kleinere Mini (3 Watt) – niet veel, maar de ervaring leert dat het ruim voldoende kan zijn.

   Hard, vinnig en fel

   iWalk Sound Angle
   iWalk wilde benadrukken dat de Sound Angle beschikt over een bass-reflex poort; dat u het even weet.

   Verwachtingsvol laten we de diverse iTunes- en Spotify-lijstjes los op de Sound Angle. Jammer genoeg worden diezelfde verwachtingen snel verdreven door de realiteit. Gaat het niet hard genoeg? Integendeel, half volume is meer dan genoeg. Rommelige laagweergave en een hoop resonantie? Nee, eigenlijk ook niet. Het gepresenteerde mid-laag overheerst niet, maar de hoge tonen des te meer. Het klinkt vooral overdreven vinnig en fel. Dat kan overigens een bewuste keuze zijn, om zo het vervliegen van hoge tonen bij de skatebaan en op het strand tegen te gaan.

   Wij vinden het nadrukkelijke hoog echter te veel van het goede. De weergave is hierdoor behoorlijk uit balans en een warmere klank zou meer dan welkom zijn. Jammer, want het stereobeeld en de spreiding is juist weer geslaagd te noemen. Uiteraard willen we weten of het bedraad aansluiten misschien een betere weergave oplevert. Net als bij de Mini levert dat een beetje winst op, doordat er een scherp ‘blue tooth’-randje verdwijnt.

   Gerelateerde berichten

   Review ZEMi Aria

   Een kleine quiz in de vorm van ‘raad het apparaat’ was voorafgaande aan deze review misschien wel op zijn plaats geweest… “Wat is dat dan?!” “Is dat soms een nieuwe lamp?” “Is het een luidspreker? Echt?!” “Wat een apart ding zeg!” Zomaar een greep uit de vele reacties die de ZEMi Aria tijdens de reviewperiode […]

   SoundfreaqSound Stack

   Review Soundfreaq Sound Stack

   Soundfreaq wil heel graag een graantje meepikken in het docking station segment. Met de Sound Platform hebben ze een goede stap gedaan. Maar het kan altijd beter. De Sound Stack moet in het 349-segement gaan concurreren. Pittig segment!

   Teufel Mute

   Review Teufel Mute hoofdtelefoon

   Zouden de duivelse Duitsers van Teufel ons weer verrassen? We zijn nog aan het bijkomen van de indruk die de Ultima 40 Active vloerstaanders achterlieten als we weer een klein doosje uit Berlijn binnen krijgen. De Teufel MUTE. een over-ear hoofdtelefoon met noise cancelling en een prijskaartje van 170 euro. Voor nog eens 30 euro […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon