Review iWALK Sound Angle Mini

Voordelen

 • (Bel)functionaliteit
  Capaciteit accu
  Formaat, uitstraling en afwerking

Nadelen

 • Weergave lage tonen
  Beschikbare talen gebruiksaanwijzing
  • iWalk Sound Angle Mini

   De letter ‘i’ in de naam iWALK doet vermoeden dat de producten van dit merk alleen bedoeld zijn voor de ‘i-devices’ van Apple. Echter, het merk iWALK zet ook diverse smartphone- en tabletaccessoires voor andere merken in de markt, waarvan een flink aantal universele oplossingen. Zo ook de iWalk Sound Angle Mini; een handzaam oplaadbaar bluetooth 3.0 speakertje van 3 Watt, leverbaar in 6 hippe kleuren en volgens de specificaties goed voor wel 4 uur draadloze muziekweergave. Dat vraagt natuurlijk om een testje.

   Klein doosje

   iWalk Sound Angle Mini
   De Sound Angle Mini is handig verpakt en heeft de 2 meegeleverde snoertjes plus een gebruiksaanwijzing onder zich.

   Als lezer zult u het tijdens deze review met veel verkleinwoordjes moeten doen. Alles in relatie tot de Sound Angle Mini is namelijk met recht klein, ‘mini’ of ‘zelfs micro’ te noemen. Zo geschiedt het opladen geschiedt in krap een uurtje via het meegeleverde micro-USB snoertje. Een rood gekleurd LED-je geeft daarbij keurig de oplaad-, accu- en naar later bleek ook de verbindingsstatus (blauw=bluetooth en groen=aux) aan.

   Het opladen van de accu verloopt standaard via een USB-poort van een laptop of desktopcomputer. Via een stopcontact kan alleen als u zelf zorgt voor een USB-stekkeradapter, want die wordt standaard niet meegeleverd.

   Logistiek en kostentechnisch natuurlijk slim van iWalk, want op die manier maak je het jezelf als fabrikant internationaal gezien wel erg gemakkelijk. Diezelfde strategie zien we ook terug in de slechts 2-talige gebruiksaanwijzing (Koreaans of Engels).

   Functionaliteit

   iWalk Sound Angle Mini
   Micro-USB om zich te voeden, AUX voor een bedrade verbinding en uiteraard de ON/OFF-switch.

   Naast een verbinding via bluetooth zijn er nog 2 manieren om de Sound Angle Mini geluid te laten weergeven. Namelijk bedraad via het meegeleverde 3,5 mm audiosnoertje of door een micro SD-kaartje met daarop MP3-bestanden te plaatsen. In het laatstgenoemde geval wordt de beschikbare muziek via een autoshuffle-functie afgespeeld.

   Ook zijn we benieuwd hoe iWalk de belfunctie in de Sound Angle Mini heeft ondergebracht. Want muziek afspelen via een smartphone is leuk, maar tegelijkertijd wil je wel graag bereikbaar blijven.

   Paren en spelen maar

   Het opzetten van de verbinding via bluetooth verloopt vlekkeloos (iPhone 4S). Vooraf is het woord ‘PAIRING’ hoorbaar, gevolgd door een ferme acceptatie-‘BLOEB’; een teken dat de Sound Angle Mini via bluetooth verbonden is. Zolang de verbinding actief blijft knippert het LED-je om de paar tellen kortstondig blauw.

   Zodra de eerste tonen klinken wordt gelijk duidelijk waarom de benaming ‘Sound Angle’ wordt aangevuld met ‘Mini’. Het klinkt namelijk wel helder en voldoende strak, maar niet heel vol en warm. Helaas niet de beloofde ‘Big Sound’. Verwacht dus geen lage tonen, want daarvoor zijn de gemonteerde driver en de behuizing simpelweg te klein.

   In feite gaat het slechts om een naar boven gerichte tweeter die het volledige spectrum moet weergeven. Heen en weer schakelen tussen de ingebouwde luidspreker van de iPhone 4S en de Sound Angle Mini doet gelukkig beseffen dat de weergave van laatstgenoemde in relatie tot het formaat toch heel behoorlijk is.

   Uithoudingsvermogen

   iWalk Sound Angle Mini
   De accu van de Sound Angle Mini bevindt zich – net als de microfoon – aan de onderzijde van de behuizing.

   Na flink wat inspeeltijd krijgen we zowaar de indruk dat de driver zichzelf wat losser heeft gespeeld, wat de ruimtelijkheid ten goede komt. Opeens stopt de muziek en is de ringtone van de gekoppelde iPhone 4S hoorbaar. Het inkomende gesprek wordt geaccepteerd via de middelste knop op de Sound Angle Mini. Uiteraard maken we van deze gelegenheid gebruik om de kwaliteit van het ‘hands-free’ bellen eens flink door te testen. En die is boven verwachting.

   Na in totaal 3 uur en 50 minuten weergave – waarvan ruim 15 minuten gebeld – dient de 500 mAh accu weer opgeladen te worden. Daarmee is de belofte van 4 uur draadloos muziek of 3 uur handsfree bellen volledig ingelost. Het telkens inschakelen van de microfoon tijdens het bellen kost immers ook het nodige aan energie.

   Gerelateerde berichten

   KEF X300A

   Review KEF X300A

   KEF heeft zijn hoge segment X300A desktop-set op de ISE 2013 laten zien en horen. We waren toen behoorlijk gecharmeerd van het systeem. Een prima usb-input, mogelijkheid tot analoge koppeling, actief, plug and play én een unit die afgeleid is van het model in de LS50. Dat belooft heel wat! Maar hoe bevalt de KEF […]

   Review ZEMi Aria

   Een kleine quiz in de vorm van ‘raad het apparaat’ was voorafgaande aan deze review misschien wel op zijn plaats geweest… “Wat is dat dan?!” “Is dat soms een nieuwe lamp?” “Is het een luidspreker? Echt?!” “Wat een apart ding zeg!” Zomaar een greep uit de vele reacties die de ZEMi Aria tijdens de reviewperiode […]

   creative-soundblaster-roar-pro

   Review Creative Soundblaster Roar Pro

   Portable bluetooth speakers nemen behoorlijk in populariteit toe. De reden: lekker gemakkelijk. De accu gaat veelal lang mee en pairen gaat in een handomdraai. Of het nu een telefoon, tablet of draagbare speler is: fluitje van een cent. Wij testen de Creative Soundblaster Roar Pro. Een BT-speaker die nog een paar extra’s biedt. En dat […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Fiio dac Q5

   Review Fiio dac Q5