web analytics

Review Isotek Titan (EVO3)

Prijs: € 4199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Isotek Titan EVO3

De sound

Inhoud

We kunnen beter zeggen… de Sound of Silence. Jongens… wat een rust! In beide sets… Het is werkelijk een onwerkelijke ervaring dit te horen. Al is het verschil in beide sets anders. In de tikruimte is het groter, omdat de omstandigheden slechter zijn met alle pc’s. En we hebben minder goede stekkerblokken. In de referentieset is het echt een dikke punt op de ‘i’ en brengt het een ‘echtheid’ die heel prettig is. We horen nu echt een (nog) zwartere achtergrond en een betere scheiding tussen de instrumenten en vocalen. Alles klinkt gewoon nog meer vanzelfsprekend. Heerlijk.

Bass Kick

We houden nogal van electronische muziek en progressive rock / metal bij Alpha Audio. Denk aan Massive Attack, Radiohead / Thom Yorke, Steven Wilson, A Perfect Circle… u vat het wel. Bij dat soort muziek is dynamiek en bereik echt cruciaal. Anders is direct de charme eraf.

We kunnen u garanderen dat de 4B SST3 geen last had van ademtekort. Ook niet op hogere volumes. Sterker nog: er lijkt méér bass-kick en dieper en gecontroleerder laag te komen met de Titan. Hetzelfde geldt voor de set met de Dion Audio electronica. Die floreert prima met de Isotek EVO3 Titan tussen de muur en hun input.

Imaging

We moeten wel even eerlijk zijn: de imaging is al erg goed in onze ruimte. Er is een écht 3D plaatje met moeiteloos effecten naast en achter ons. Dus veel ruimtelijker hoeft niet en zal lastig gaan. Wat wél beter kan is de strakheid van het plaatje. En dan niet zozeer stabieler, maar beter gefocusseerd.

En dat is precies wat de Titan doet: stemmen krijgen een beter afgebakend stukje in het beeld. Zonder dat we moeite hoeven te doen bij het luisteren. Dat beeld wordt nog strakker geplaatst als we de Metrum meepakken in het filter (later meer hierover). Dus het kan lonend zijn om hiermee te experimenteren.

Pass Labs…?

Is het beter meer apparaten door de Titan te laten spelen? Nou… nee. Niet altijd. Eén uitzondering in dit geval is onze Pass Labs XP-12. Die houdt gewoon niet van de Titan. Zodra we deze voortrap aansluiten, horen we dynamiekverlies en vooral een verkleining van het stereobeeld. Heel maf. Het wil gewoon niet.

De Metrum Pavane daarentegen… die weer wel. Zoals gezegd horen we een nog beter gefocusseerd stereobeeld. Echter wordt het klankbeeld ook wat dunner en neigt het stereobeeld ook wat meer naar voren. Moet u van houden. Echter wordt het niet suffig zoals bij de XP-12.

Eindbakken

Wat we na onze testperiode kunnen stellen is dat de Isotek EVO3 Titan vooral heel erg geschikt is voor eindversterkers. Heel maf. En voor ons wat tegennatuurlijk. Want hoewel we al jaren filters gebruiken voor bronnen en voortrappen, hebben we eigenlijk nog nooit permanent een filter voor een eindversterker ingezet. De enige die werkte is de Torus Power die we een paar jaar terug hebben getest. In feite is dat gewoon een gigantische trafo…

Afrondend kunnen we stellen dat de Isotek EVO3 Titan een bijzonder gunstig effect kan hebben op de weergave. In ons geval levert het zowel in de set van de tikruimte als in de referentie-set een betere weergave op als we de eindversterker in de Titan doen. Meer rust, meer verfijning, geen dynamiekverlies (sterker nog: er lijkt méér dynamiek te zijn) en een groter stereobeeld.

Wel is het een kwestie van proberen, want de Pass Labs klinkt minder goed via de Titan. En bij de Metrum horen wel weliswaar geen suffigheid, maar juist een frisser en prominentere weergave. Daar moet u van houden.

Gerelateerde berichten

Marantz PM14 SA14 Special Edition SE

Review Marantz 14-series Special Edition

De sound InhoudMarantz heeft al jaren modellen in het hogere segment. Marantz noemt dat de ‘Premium Series’. Apparaten van ongeveer 4000 euro per component: serieus spul dus. De 11-series is nu aan de derde generatie toe. Wie iets minder te besteden heeft, kan nu terecht bij de 14-series. Eén stapje eronder. Wij testen de Special […]

Lenovo Yoga Tablet 8

Review Lenovo Yoga Tablet 8

De sound InhoudEen tablet-review op Alpha Audio? Dat ziet u juist! De reden is dat de tablet steeds vaker gebruikt wordt binnen streaming-setups. En terecht: het zijn de ideale afstandsbedieningen! We testen vandaag een zeer betaalbaar model van Lenovo: de Yoga Tablet 8. 

4 reacties

 1. Tsja, ik had een reactie gepost, maar die is denk ik met de overstap naar de nieuwe vormgeving verloren gegaan:-(
  In het kort:
  In Nederland liggen alle stroomkabels tot het adres onder de grond! Alleen die hoogspanning ligt bovengronds.
  In het buitenland is dat niet zo. Daar lopen tot aan het adres de 230V kabels bovengronds, vaak langs de gevels. Dat deze als antenne zaken oppikken is niet uit te sluiten.
  Zaken die in huis de boel verstoren. Ik zet de setupbox en de TV gewoon uit. Geen dimmers aan en klaar.
  Scheelt veel geld en gedoe.

Geef een reactie