web analytics

Review Isotek Titan (EVO3)

Prijs: € 4199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Isotek Titan EVO3

De Test Setup

Inhoud

We hebben de Isotek EVO3 Titan opgenomen in twee systemen: ons Dion Audio, Stenheim, Metrum, Alpha HTPC/ROON-systeem in de tikruimte. En onze referentieset die bestaat uit de Focal Sopra No1, Metrum Acoustics Pavane, Metrum Acoustics Ambre, Pass Labs XP12 en Bryston 4B SST3. Kabels komen van Grimm Audio, Audioquest, Art Speak en Kemp.

Nu hebben we al filters in ons systeem. Zowel in de tikruimte – Van Medevoort PFM2 – als in de luisterruimte: een Kemp HiPower 8Plus stekkerblok en een SNS-plug. En ja: dat is nodig en klinkt beter dan zonder filters draaien. Als we een losse meting doen met de Blue Horizon meter, slaat deze uit naar 738. En soms zelfs MAX. Niet best. Met de alleen de Kemp HiPower 8 zakt deze naar iets rond de 10. En een licht gepruttel. Met de SNS plug erbij zakt het nog iets.

We kunnen kort zijn: met de Titan is de meter naar 0 en horen we niets meer uit de speaker: doodstil. Kortom: er komt niets meer door het filter heen. Maar zoals we wel vaker hebben gezegd: dit zegt niets over de weergavekwaliteit. Alleen maar dat het filtert. Maar bij filters is het cruciaal dat het niet de dynamiek aantast. Zeker bij eindversterkers is dat vaak wél het geval. Vandaar dat we het normaal gesproken afraden.

Diverse opzetten

We hebben diverse combinaties geprobeerd. Met name met voor- en eindversterkers. De eindversterker is altijd op de Titan aangesloten. Echter hebben we de tweede aansluiting misbruikt voor andere tests. Denk aan de Dion buizen voorversterker wel en niet aangesloten, Benchmark DAC3 en later de Metrum Amethyst wel en niet in de Titan. En in de referentieset de XP-12 erin of niet. De bevindingen leest u verderop.


Warning: array_map(): Argument #2 should be an array in /srv/users/alphaaudio/apps/alphaaudio/public/wp-content/themes/alphaaudio/functions.php on line 839

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/alphaaudio/apps/alphaaudio/public/wp-content/themes/alphaaudio/functions.php on line 840

Gerelateerde berichten

Dion Audio M123 monitor speaker

Review Dion Audio M123

De Test Setup InhoudDe Dion Audio M123 is een klein speakertje. Klein, vrij onopvallend en zeker niet pretentieus. Het is ‘gewoon’ en monitorspeaker met een degelijke afwerking in (echt) houtvineer. Zo zien we ze wel vaker. Bijna elke grote fabrikant heeft wel een monitor in het assortiment. Toch geeft Miquel Blauw ons een waarschuwing mee: […]

collage-shot-kantoor

Multitest: 8 high-end versterkers tussen de 2500 en 4000 Euro

De Test Setup InhoudBij Alpha-Audio testen we doorgaans high-end versterkers met astronomische prijskaartjes. Een klankmatig goede versterker hoeft echter niet exorbitant duur te zijn. Wij richten ons in deze multitest op geïntegreerde versterkers in de prijsklasse van 2500 tot 4000 Euro. Er blijkt voldoende aanbod, maar hoe presteren deze kandidaten in de praktijk?

4 reacties

 1. Tsja, ik had een reactie gepost, maar die is denk ik met de overstap naar de nieuwe vormgeving verloren gegaan:-(
  In het kort:
  In Nederland liggen alle stroomkabels tot het adres onder de grond! Alleen die hoogspanning ligt bovengronds.
  In het buitenland is dat niet zo. Daar lopen tot aan het adres de 230V kabels bovengronds, vaak langs de gevels. Dat deze als antenne zaken oppikken is niet uit te sluiten.
  Zaken die in huis de boel verstoren. Ik zet de setupbox en de TV gewoon uit. Geen dimmers aan en klaar.
  Scheelt veel geld en gedoe.

Geef een reactie