web analytics

Review Isotek Titan (EVO3)

Prijs: € 4199

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Isotek Titan EVO3

De Test Setup

Inhoud

We hebben de Isotek EVO3 Titan opgenomen in twee systemen: ons Dion Audio, Stenheim, Metrum, Alpha HTPC/ROON-systeem in de tikruimte. En onze referentieset die bestaat uit de Focal Sopra No1, Metrum Acoustics Pavane, Metrum Acoustics Ambre, Pass Labs XP12 en Bryston 4B SST3. Kabels komen van Grimm Audio, Audioquest, Art Speak en Kemp.

Nu hebben we al filters in ons systeem. Zowel in de tikruimte – Van Medevoort PFM2 – als in de luisterruimte: een Kemp HiPower 8Plus stekkerblok en een SNS-plug. En ja: dat is nodig en klinkt beter dan zonder filters draaien. Als we een losse meting doen met de Blue Horizon meter, slaat deze uit naar 738. En soms zelfs MAX. Niet best. Met de alleen de Kemp HiPower 8 zakt deze naar iets rond de 10. En een licht gepruttel. Met de SNS plug erbij zakt het nog iets.

We kunnen kort zijn: met de Titan is de meter naar 0 en horen we niets meer uit de speaker: doodstil. Kortom: er komt niets meer door het filter heen. Maar zoals we wel vaker hebben gezegd: dit zegt niets over de weergavekwaliteit. Alleen maar dat het filtert. Maar bij filters is het cruciaal dat het niet de dynamiek aantast. Zeker bij eindversterkers is dat vaak wél het geval. Vandaar dat we het normaal gesproken afraden.

Diverse opzetten

We hebben diverse combinaties geprobeerd. Met name met voor- en eindversterkers. De eindversterker is altijd op de Titan aangesloten. Echter hebben we de tweede aansluiting misbruikt voor andere tests. Denk aan de Dion buizen voorversterker wel en niet aangesloten, Benchmark DAC3 en later de Metrum Amethyst wel en niet in de Titan. En in de referentieset de XP-12 erin of niet. De bevindingen leest u verderop.

Gerelateerde berichten

Cocktail Audio X40

Review Cocktailaudio X40 streamer

De Test Setup InhoudCocktailaudio komt met de X40: een voorversterker die zowel analoge als digitale bronnen kan weergeven en opnemen. Vijfhonderd euro hoger geprijsd dan de Cocktailaudio X30. En dan mist de X40 ook nog een eindversterker. Huh? De meerprijs (en meerwaarde) zit volgens Cocktailaudio in de mogelijkheid van de X40 om muziek in hi-res DSD […]

Kemp SNS-plug

De Test Setup InhoudKemp Elektroniks is een Nederlands bedrijf dat in hifi-stroomvoorziening is gespecialiseerd. Daarvoor hebben ze een breed gamma aan filters, kabels en regenerators ontwikkeld. Je kan zelfs een complete groep door ze aan laten leggen. Op het eerste oog is Kemp dus een veelbelovende producent. Laten we eens kijken naar de SNS-Plug.

4 reacties

 1. Tsja, ik had een reactie gepost, maar die is denk ik met de overstap naar de nieuwe vormgeving verloren gegaan:-(
  In het kort:
  In Nederland liggen alle stroomkabels tot het adres onder de grond! Alleen die hoogspanning ligt bovengronds.
  In het buitenland is dat niet zo. Daar lopen tot aan het adres de 230V kabels bovengronds, vaak langs de gevels. Dat deze als antenne zaken oppikken is niet uit te sluiten.
  Zaken die in huis de boel verstoren. Ik zet de setupbox en de TV gewoon uit. Geen dimmers aan en klaar.
  Scheelt veel geld en gedoe.

Geef een reactie