web analytics

Review Isoacoustics Gaia en Aperta

Prijs: € Varieert

Bouwkwaliteit
Montage
Weergave
Prijs
Isoacoustics

Conclusie

Wat een fijne producten zijn dit! We zijn zonder meer overtuigt van de werking van deze betaalbare tweaks voor luidsprekers. Zowel de Gaia als de Aperta series geven een hoorbare verbetering in weergave. Met name het laag en de beeldvorming klaren op. De luidsprekers schetsen een groter plaatje met een duidelijke focussering. Uitstekend!

Wel missen we bij de Gaia meerdere maten boutjes om bijvoorbeeld Epicons goed te voorzien van de voetjes. En bij de Aperta is het verstandig om rekening te houden met een hogere stand van de speaker.

Video Isoacoustics

Inhoud

Gerelateerde berichten

Arcam SA20 geïntegreerde versterker

Review Arcam SA20

Video Isoacoustics InhoudOmdat we zo onder de indruk waren van de Arcam SA10, hij won zelfs onze multitest, wilden we wel eens weten wat de SA20 daar nog bovenop kon doen. Is het gewoon een krachtigere versie van de SA10 of is er meer aan de hand? Klinken beide toestellen hetzelfde of horen we toch […]

Aurelia Aniara

Review Aurelia Aniara

Video Isoacoustics InhoudDie Finnen… ze zijn goed in een paar zaken. Onder meer Rallysport en… jazeker: audio-apparatuur ontwikkelen. Ga maar na: Penaudio, SES en bijvoorbeeld Genelec. Om maar wat mooie merken te noemen. Nu mag daar ook Aurelia bijkomen. Wij testen de zeer compacte Aurelia Aniara. 

30 reacties

 1. Het is een wat oudere discussie. Hoogtijd om het over vloeren te gaan hebben.
  Vloeren zijn bepalend hoe de muziek klinkt. Éen grasvloer is wat exotisch, heeft iemand een grasvloer waarop een set luidsprekers staan?

     1. De iso pucks kan je niet bevestigen,ze zijn een andere versie van isoacoustics . Hebben een hoogte van 35mm en kunnen in principe onder speaker of stands. De aperta is 75mm hoog en dat vind ik persoonlijk te hoog.

 2. Ik heb de Isoacoustics Gaia 3 nu al een tijdje onder de stands van mijn Epicon 2 speakers staan.( met de m10 bouten)
  Het geluid kan ik omschrijven als meer open , meer detail en een beter laag .
  Met dank aan Jaap en zijn team !!

  1. Dag Franky,

   Ik denk aan aperta stands voor onder mijn nieuwe audiovector qr1 monitorspeakers. Goed dat je even terugkoppelt en ook ondervindt dat er een duidelijke verbetering merkbaar is met jouw épicons.

   Vriendelijke groeten

   Geoffrey

 3. Twee vragen n.a.v. dit interessante item.
  Toelichting: Ik speel met Quad ESL63 op Target stands met spikes op een een 60 x 60 vloertegel (ondergrond houten vloer op houten ondervroeg op houten balken. Koppeling en verheffing van de ESL met bijna 30 cm geeft al een heel mooi resultaat. De Target stands staan wat mij betreft niet ter discussie.
  1. Is aannnemelijk dat in deze set-up ontkoppeling (in mijn geval met de pucks (Gaia III?) een beter resultaat geeft dan koppeling?
  2. Wie importeert dit product/ welke retailers laten me dit thuis uittesten/ als ik kies voor de pucks, is dan M6 voor de Target stands de juiste bout?

   1. Jan van Huizen van Twinstatics onderschrijft je veronderstelling. De door hun modificatie met 7 kg staal verzwaarde frames in combinatie met de spikes zorgen overigens al voor een perfecte verticale koppeling.
    Het van ultradun mylar gemaakte diaphragm van deze elektrostaat vraagt anders dan een boxspeaker nauwelijks om ontkoppeling van de vloer omdat er geen kast is die vibraties doorgeeft.

 4. Ik mis 1 belangrijk aspect in dit verhaal
  Op wat voor een vloer is dit getest?
  Ik kan mij levendig voorstellen dat als je een klassieke vloer constructie hebt (houten vloerdelen op houten draagbalken) m.a.w. licht en stijf dus makkelijk in trilling te brengen het resultaat veel groter is dan b.v. bij een betonnen vloer in gietbouw uitgevoerd dus zeer zwaar.
  Kan het zijn dat Alpha op een houten vloer test?

  “daardoor gaat de energie de kamer in en niet de voet of de vloer. Tevens kan de vloer of de stand minder meewerken in de weergave, wat kleuring tegengaat. Wederom winst…”

  Dat “wederom” begrijp ik niet.
  Ontkoppelen is voorkomen dat de kinetische energie de ondergrond in trilling brengt. 1x winst lijkt mij.

  1. Nee, bij de DALI’s hebben we de Gaia’s onder de voet gedaan. Ook dat geeft een hoorbaar (positief) verschil.
   De speaker kan trouwens niet vast aan de stand gemaakt worden. Niet dat ik weet in ieder geval. Heb toch echt goed gekeken ;-).

Geef een reactie