web analytics

Review Isoacoustics Gaia en Aperta

Voordelen

 • Zonder twijfel hoorbaar, positief verschil
 • Mooi gemaakt
 • Redelijke prijs

Nadelen

 • Nu alleen M6 of M8 voor Gaia
 • Voetjes passen niet altijd op het statief
 • Speaker staat stuk hoger met Aperta
 • Prijs: € Varieert

  Bouwkwaliteit
  Montage
  Weergave
  Prijs
  Isoacoustics

  Effect?

  Werkt zo’n Isoacoustics voet? 100%. Net als bij de Townshend horen we met name een groot verschil in focussering en de onderste registers. Het laag loopt dieper door en krijg écht meer definitie. Daarbij klaar bij onze testkandidaten het stereobeeld een stuk op. Het geheel presenteert groter en strakker met de voeten. Cliché: de speaker verdwijnt meer…

  We vinden het overdreven om te zeggen dat je een compleet andere set hebt. Of een andere speaker. Want dat is gewoon niet zo. We horen nog steeds een Dynaudio, Focal of DALI. Wel is het zo dat de speaker beter presteert mét deze voeten eronder. En als je kijkt wat het doet, is dat ook heel logisch: de speaker wordt (soort van) losgehaald van de ondergrond. En daardoor gaat de energie de kamer in en niet de voet of de vloer. Tevens kan de vloer of de stand minder meewerken in de weergave, wat kleuring tegengaat. Wederom winst…

  Hoger

  Houd er wel rekening mee dat de Isoacoustics-voet de speaker een stukje hoger zet. Wij hebben bij onze test geen verstoring van het stereobeeld gehoord. Bij de DALI sowieso niet, omdat we de spikes vervangen voor de Gaia’s.

  Bij de Dynaudio’s hebben we er echter ook geen last van gehad. Wij luisteren op zo’n 2 meter afstand en dan is verhoging met ongeveer 7 cm geen storende factor. Op heel korte afstand kan het wel een probleem worden en is het wellicht verstandig om te kijken of de verhoging van de speaker gecompenseerd kan worden. Immers: de tweeter hoort wel op oorhoogte te zijn voor een juiste beeldvorming.

  Moeilijke weg terug

  De ellende met dit soort ‘tweaks’ is dat de weg terug zo lastig is. Als we de voeten er onderuit halen, horen we toch een soort van ‘stroefheid’ in de weergave. Net wat minder los. Net wat ruwer. Net wat kleiner. He bah… dat is altijd jammer. Want de weg omhoog is zo gemakkelijk. Maar de weg terug… die is altijd moeilijk. U bent gewaarschuwd.

  Gerelateerde berichten

  Bach S II HE Monitor

  Review Bach S II HE luidspreker

  Effect? Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. Effect?4. Video IsoacousticsReactiesZe vallen zonder twijfel op, deze Bach S II HE-luidsprekers. Niet alleen vanwege de geinige naam, maar ook vanwege de afwerking, vorm én weergave. Deze kleine monitors zijn namelijk in staat tot zéér zuivere en grootste weergave. Oei: hebben we de conclusie al een beetje weggegeven?  […]

  nad-c388-hybrid-digital-versterker

  Video NAD C388 versterker

  Effect? Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. Effect?4. Video IsoacousticsReactiesWe zijn onlangs op de Dutch Dealer Days geweest. Daar werden veel nieuwe producten getoond, waaronder de nieuwe classic-lijn van NAD. Er erg interessante opfrisser van een serie in een belangrijke prijsklasse. Wij bekijken de NAD C388 even op video voor u! Terug naar: Inleiding

  30 reacties

  1. Het is een wat oudere discussie. Hoogtijd om het over vloeren te gaan hebben.
   Vloeren zijn bepalend hoe de muziek klinkt. Éen grasvloer is wat exotisch, heeft iemand een grasvloer waarop een set luidsprekers staan?

      1. De iso pucks kan je niet bevestigen,ze zijn een andere versie van isoacoustics . Hebben een hoogte van 35mm en kunnen in principe onder speaker of stands. De aperta is 75mm hoog en dat vind ik persoonlijk te hoog.

  2. Ik heb de Isoacoustics Gaia 3 nu al een tijdje onder de stands van mijn Epicon 2 speakers staan.( met de m10 bouten)
   Het geluid kan ik omschrijven als meer open , meer detail en een beter laag .
   Met dank aan Jaap en zijn team !!

   1. Dag Franky,

    Ik denk aan aperta stands voor onder mijn nieuwe audiovector qr1 monitorspeakers. Goed dat je even terugkoppelt en ook ondervindt dat er een duidelijke verbetering merkbaar is met jouw épicons.

    Vriendelijke groeten

    Geoffrey

  3. Twee vragen n.a.v. dit interessante item.
   Toelichting: Ik speel met Quad ESL63 op Target stands met spikes op een een 60 x 60 vloertegel (ondergrond houten vloer op houten ondervroeg op houten balken. Koppeling en verheffing van de ESL met bijna 30 cm geeft al een heel mooi resultaat. De Target stands staan wat mij betreft niet ter discussie.
   1. Is aannnemelijk dat in deze set-up ontkoppeling (in mijn geval met de pucks (Gaia III?) een beter resultaat geeft dan koppeling?
   2. Wie importeert dit product/ welke retailers laten me dit thuis uittesten/ als ik kies voor de pucks, is dan M6 voor de Target stands de juiste bout?

    1. Jan van Huizen van Twinstatics onderschrijft je veronderstelling. De door hun modificatie met 7 kg staal verzwaarde frames in combinatie met de spikes zorgen overigens al voor een perfecte verticale koppeling.
     Het van ultradun mylar gemaakte diaphragm van deze elektrostaat vraagt anders dan een boxspeaker nauwelijks om ontkoppeling van de vloer omdat er geen kast is die vibraties doorgeeft.

  4. Ik mis 1 belangrijk aspect in dit verhaal
   Op wat voor een vloer is dit getest?
   Ik kan mij levendig voorstellen dat als je een klassieke vloer constructie hebt (houten vloerdelen op houten draagbalken) m.a.w. licht en stijf dus makkelijk in trilling te brengen het resultaat veel groter is dan b.v. bij een betonnen vloer in gietbouw uitgevoerd dus zeer zwaar.
   Kan het zijn dat Alpha op een houten vloer test?

   “daardoor gaat de energie de kamer in en niet de voet of de vloer. Tevens kan de vloer of de stand minder meewerken in de weergave, wat kleuring tegengaat. Wederom winst…”

   Dat “wederom” begrijp ik niet.
   Ontkoppelen is voorkomen dat de kinetische energie de ondergrond in trilling brengt. 1x winst lijkt mij.

   1. Nee, bij de DALI’s hebben we de Gaia’s onder de voet gedaan. Ook dat geeft een hoorbaar (positief) verschil.
    De speaker kan trouwens niet vast aan de stand gemaakt worden. Niet dat ik weet in ieder geval. Heb toch echt goed gekeken ;-).

  Geef een reactie